Home » Forum » Berghoe zat het ook alweer

Berg...hoe zat het ook alweer?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ingrid75
Berg...hoe zat het ook alweer?

Onze Bram van 9 weken heeft berg. Niet zo'n groot probleem ,maar bovenop die berg staat een weelderige haardos. En dan lukt dat trucje met die ansichtkaart natuurlijk niet. Olie is ook leuk, maar dan ik de hele week frietjes in zijn haar bakken.
Wie kan me een nieuw trucje leren?

Ingrid

Sanneke*
Hier ook

Hier een dochter met weelderige haardos (met een stuk of 8 kruinen haha). Ik heb bij haar toch olie gebruikt. 'savonds voor het naar bed gaan de olie erop gesmeerd, volgende ochtend met een kammetje de berg eraf geschraapt. 's avonds haartjes gewassen en het was echt enorm opgeknapt!
Succes!

Rembrand
Zarqua.

Ik hoor altijd hele goede verhalen over de Zarqua babylijn. ( shampoo en haarlotion ).
Verkrijgbaar bij de reform en bijv. bij de Tuinen.
M.

Anneque
Zarqa

Ik gebruikte altijd Zarqa, dat hielp tenminste een béétje (en verder is het ook prettig spul). Maar bij 2 van mijn kinderen was het ook een kwestie van uitzitten, vooral mijn dochtertje had het heel erg (op de crèche schrokken ze er zelfs van en ik neem toch aan dat ze daar wel wat gewend zijn ;-)) en dat is uiteindelijk wel verdwenen, maar het duurde echt een tijdje.

Jenneman
Stellatopia van mustela

In die lijn heb je een producten speciaal voor berg(korsten annex ommeletten, ahum) . Zoon had het ook heel erg en daarmee heb ik ze weg gekregen. Het werkt ook antibacterieel, want berg wordt veroorzaakt door een soort van bacterie .
Ik heb het effe opgezocht, hier een linkje , is wel in frans
http://www.mustela.fr/fr/main.htm#/gammes-produits/dermo-pediatrie/soin-...
Maar het product zelf heet STELAKER van Mustela, tegen dus berg

Marielle
Wat goed helpt

Op de dag dat mijn babietje in bad gaat (niet te vaak, want droge huid) doe ik baby olie in zijn haar. Inmasseren in het hoofdhuidje en dan In laten trekken, een paar uur. Daarna niet met een kam of ansichtkaart, maar met een babyborsteltje (ik heb 1 van de hema, met echt haar, niet te hard, niet te zacht) roterende bewegingen maken. Daarmee masseer/scrub je de schilfertjes weg op een zachte manier. Vlak voor het bad nog een keer herhalen. Haartjes wassen en weg is de berg :) althans, bij ons

Sascha2
Zarqa helpt wel hoor

Hier drie koppies vol met berg. Bij mijn oudste rond de 9 weken ontstaan, werd op een gegeven moment heel erg. Uiteindelijk zarqa babyhaarlotion gebruikt en dat was perfect. Binnen no time waren de schilfertjes weg. Ook bij de tweede en derde hielp het goed. Bij mijn twee oudsten is de berg wel weer teruggekomen en regelmatig behandel ik ze nog met zarqa. Overigens heb ik nooit de schilfertjes weggekrabt met kaart of borstel. Ze vielen er vanzelf af.

hout anne
Weleda babyolie

Weleda babyolie is wat mij betreft een soort wondermiddel. Helpt zeer goed bij droge huid (1 keer smeren en het is over). Is ook erg geschikt voor baby's met een gevoelige huid.
Is een tip geweest van onze kraamhulp, zij gebruikte het overal voor, ook bij berg.
Mijn kleintje heeft (nog) geen berg gehad, dus ik heb geen eigen ervaring, maar wellicht is het het proberen waard. Het is niet heel duur en bij de betere drogist te koop.

Succes

Rembrand
Zwitsal

Kindje die overgevoelig zijn of allergisch kunnen erg heftig reageren op de Zwitsalprodukten.
M.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.