Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

angel3

angel3

01-10-2008 om 20:55

Ervaren souffle makers?

Ik kwam een heerlijk recept tegen voor een souffle als toetje. Nu wil ik dit graag voor een dinertje gaan maken maar kan ik dat wel voorbereiden? In het recpet staat vanuit de oven direct serveren. Het hele toetje incl oventijd kost dan ruim 3 kwartier. Dat lijkt me te lang. Dus wil ik het voorbereiden zodat het tijdens het hoofdgerecht alleen nog maar de oven in moet. Kan dat of gaat dat helemaal mis?
Ik ben benieuwd

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Kan

Ik het het zo wel gedaan en zonder problemen.

amk

amk

01-10-2008 om 21:53

Meestal

moet je aan het eind eiwit ergens door spatelen.
Tot dat punt kun je het voorbereiden. Vlak voor je het hoofdgerecht gaat serveren even de eiwitten stijfkloppen en dan mengen en hop de oven in.
Het kritieke moment zit in het uit de oven halen, dan mag er even geen tocht bij komen of onverwachte bewegingen.

groet,
Angela

angel3

angel3

03-10-2008 om 09:51

Dank en nog een vraag

Kan het ook na de baktijd gewoon nog even in de warme oven blijven staan? of moet het er echt meteen uit?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.