Home » Forum » Klein bedrag pinnen mag

'klein bedrag, pinnen mag'

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

23 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
tonny
'klein bedrag, pinnen mag'

is vast een handige actie voor de cassiere, en in het algemeen voor de middenstand. Maar ik heb er geen behoefte aan. Eenmaal per week een vast bedrag pinnen en dit vanuit mijn huishoudportemonnee uitgeven bevalt me uitstekend om inkomsten en uitgaven in balans te houden. Pinnen is zo 'onzichtbaar', ik reserveer het liever voor grotere aankopen.

tonny

Dendy Pearson
Ik pin

ook alles als het mogelijk is. En ik ben blij dat ik nu niet meer extra hoef te betalen als het om een klein bedrag gaat.

Dendy

Mamasan
Al maanden niet gepind voor contant geld

Ik heb vorige maand wat dingen via Marktplaats verkocht (zo'n 150 euro) en heb nog steeds contant geld in mijn portemonnee, terwijl ik al twee maanden niets heb opgenomen. Voorheen nam ik ca 50 euro per week op voor 'kleine uitgaven', maar sinds pinnen ook mag voor kleine bedragen geef ik daar de voorkeur aan. Ideaal dat je tegenwoordig ook voor parkeren kunt betalen met pin.

IngridT
Tonny...

ik ben net als jij. Ik heb veel meer overzicht over mijn uitgavenpatroon als ik elke week een cash bedrag in mijn portemonnee mik. Ik betaal dus ook mijn grote wekelijkse boodschappen heel ouderwets contant. nu maar wachten tot de eerste winkels overgaan tot een contant-verbod voor bedragen van beven de 25 euro of zo. Dan voel ik me pas een echte neanderthaler. Maar tot die tijd voel ik me prima bij mijn eigen aanpak.

Ik heb op zich geen gat in mijn hand, en hoef ook niet elk dubbeltje om te draaien, maar toch merk ik dat ik bewuster met mijn geld omga op deze manier.

Ingrid

Emmalynn
Ook voorkeur voor contant

Ik vind het prettig dat kleine bedragen ook gepind mogen worden (vind ik wel handig als ik ga shoppen), maar voor de wekelijkse boodschappen haal ik ook liever een contant bedrag, waarvan ik vervolgens mijn boodschappen doe. Dan zie ik tenminste wat ik die week nog uit mag geven. Hoewel, als 't op is, haal ik toch gewoon wat bij, maar op die manier weet ik tenminste wél wat ik heb uitgegeven en als ik elke keer maar pin, ben ik de draad algauw kwijt (en ik heb al helemaal geen zin om dat allemaal op te gaan schrijven).

En dat contante geld komt echt wel op hoor: zakgeld voor mijn meiden, wat drinken in de sportkantine, zomaar een lekker ijsje halen, collecte aan de deur, kids die een middagjes willen zwemmen.

En dat de boodschappen daarmee duur blijven/worden? Mwah, er zijn andere dingen die duur worden door toedoen van mensen en waar ik me véél meer aan erger...... (maar dat is een hele andere discussie)

Emmalynn

wosy
Contant graag!

Tjemig zeg, heb ik net een paar jaar door dat mijn rood-stand toch echt minder is als ik contant betaal, 'moet' het ineens weer via pin.....Nee, liever niet dus. Ik pin eens per maand een bedrag huishoudgeld en probeer daar de maand mee uit te komen. Soms pin ik dan wel voor extra uitgaven als kleding, schoenen etc. Verder doe ik alles van mijn huishoudgeld en kan mijn pinpas eigenlijk wel thuis laten. Geen idee of de boodschappen daar daadwerkelijk duurder door worden, ik weet wel dat het gezonder is voor mijn bankrekening ;-)

reina
Contant

Ook ik ben iemand die liever een groter bedrag pint en daarmee contant betaalt, ik kan dan beter in de gaten houden wat ik uitgeef, vind ik wel zo prettig. Al die kleine beetjes met pin betalen loopt toch op zonder dat je het door hebt ( of je moet het echt op gaan schrijven ofzo endaar heb ik geen zin in)

Tinus_p
Heel anders

Het gaat hier vooral om het pinnen ter vervanging van de mislukte chipknip.

Genista
Mislukt ja

Mislukt is het. Ik ben zelf ook blij dat die onzin verdwijnt :-)

Temet
Mislukt ja

De chipknip wordt gebruikt bij parkeergarages en -automaten, maar dan ook alleen daar, tot groot verdriet van de clubs die hem ons zo warm hadden aanbevolen. Het is inderdaad een groot fiasco geworden, behalve dus voor die parkeerbetalingen.

Ik vind dat dan toch wel weer leuk. Proberen ze een gat in de markt te boren, wordt 't niks...

Groeten,

Temet

Bastet
Ik bepaal het liever zelf

Ik bepaal liever zelf hoe ik betaal,het is maar net hoe het uitkomt,eigenlijk.Soms cash,soms per pin.
Groetjes,Bastet

Toke
Mobiel betalen

kan ook in Nederland hoor. In Amsterdam met precies het systeem zoals jij beschrijft. Wordt vast nog wel uitgebreider in assortiment en omvang.

Mickey
Chip vind ik irritant

Juist omdat je er zo weinig mee doet, staat er bij mij zelden wat op de chipknip. Veel te bang dat ik dat ding verlies en dan is de vinder er met mijn saldo vandoor :-)
Maar het nadeel is dus wel dat als ik dan bij een parkeerautomaat sta en mijn kleingeld is op, ik meteen niks meer kan. Papiergeld kan er niet in, en met pin kun je bij die automaten niet betalen... (okee, dat ene parkeerplein hier in de stad uitgezonderd, maar juist daar kom ik zelden met de auto :-)).

Kaaskopje
Ik pin altijd

Het komt echt zelden voor dat ik boodschappen betaal met contant geld. Op deze manier betaal je echt alleen maar wat je nodig hebt en neem je nooit teveel geld op wat weer verkruimeld kan worden aan onzin uitgaven. Als ik los geld in mijn portemonnee heb is bijvoorbeeld de verleiding om een belegd broodje te bestellen op mijn werk groter. Dan stop ik mijn kinderen makkelijker zomaar iets toe. Daarnaast internetbankier ik en zie ik als ik wil dagelijks wat onze uitgaven zijn. Pinnen bevalt mij echt veel beter dan contant.

margje van dijk
Zal ik jullie eens wat vertellen (chipknip)

Bij mij op het werk kun je in de kantine alleen en uitsluitend betalen per chipknip.

Alle medewerkers (duizenden) hebben er dus noodgedwongen een moeten aanschaffen als ze hem nog niet hadden. Nieuwelingen of gasten die er geen hebben en in onze kantine willen eten hebben pech gehad, ze kunnen nog geen kopje koffie krijgen.

Maar ik begrijp dat ondanks deze majeure reddingsoperatie de chipknip toch niet zal overleven? ;-)

Margje

Sancy
Pelle

Ja aanschaffen. De postbank bijvoorbeeld heeft geen chipknip op zijn bankpas. Daarvoor moet je een extra pasje aanvragen.
Daar kwam ik ook achter toen mijn school vorig jaar bedacht dat, toen de invoering van de chipknip definitief mislukt was, zij maar eens over gingen op betalen met chip in het restaurant en alle andere verkooppunten (automaten, copiers, printers). volgens mij zijn die chipkastjes in de ramsj gegooid toen bekend werd dat het nooit écht wat zou worden...

M Lavell
Er was eens....

Er was eens een buurman in Limmen...
Die wilde zijn buurvrouw beklimmen
Mevrouw vond het goed, maar wilde wel poet
en vroeg "ga je chippen of pinnen"?
Groet,
Miriam Lavell (houdt niet van chippen, wel van klimmen ;)

Jose van Polanen
Margje

Wij hebben dat ook maar hier kan je een chipkaart kopen bij de portier met bijvoorbeeld 10 euri erop. Soort weggooichipkaart.

Kaaskopje
Rare visioenen door limerick

Chippen lijkt me minder pijnlijk dan pinnen...

Kaaskopje
Tops

Ja, in die strekking dus ja:-)

Tirza G.
Chip

Ik parkeer er mee en dochter treint er mee.

Tirza

elissa
Mickey

Als je je chipknip kwijtraakt ben je het saldo kwijt ja, maar wat dacht je van contant geld? Dat ben je ook echt kwijt hoor, als je je portemonnee kwijtraakt. En daar is de chipknip een vervanger van. Of heb je ook nooit contant geld in je portemonne? Sowieso, hoe vaak raak je nou zomaar je pas kwijt? Ik ben een sloddervos, maar mijn bankpas ben ik echt nog nooit kwijtgeraakt! Ik heb ook nooit meer dan 25 euro op mijn chipknip staan, als ik nou mijn portemonnee kwijtraak is die 25 euro lang niet het ergste wat ik mis!
Ik vind de chipknip nog steeds ideaal. Het gaat veel sneller dan pinnen want je hoeft niet elke keer je code in te toetsen. Je drukt gewoon op ja en je hebt betaald. Jammer dat iedereen er zo koppig in is en weigert hem te gebruiken.

Mickey
Jep elissa

Contant geld ook, daar heb ik dan ook meestal maar weinig van op zak.
En zomaar je pas kwijtraken, ik doel ook niet echt op 'zomaar kwijtraken', maar als-ie wordt gejat ben je hem ook kwijt he. Ik ben mijn bankpas (of sleutels, en dergelijke belangrijke dingen) ook nog nooit zomaar kwijtgeraakt hoor.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.