Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Yvonne

Yvonne

03-10-2008 om 10:26

Zelfgemaakte appeltaart invriezen

Over 2 weken vieren we de verjaarden van mijn dochter en van mij. Nu wilde ik dit keer zelf taart maken. Maar aangezien ik dan wel een stuk of 4 taarten nodig heb en niet de dag er voor de hele dag in de keuken wil staan vroeg ik mij af: kun je appeltaart ook van te voren maken en dan invriezen? is die dan nog lekker als hij weer ontdooid is?
En zo ja bak je hem licht en op de dag zelf nog even afbakken? of gewoon helemaal bakken en alleen laten ontdooien?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vera*

Vera*

03-10-2008 om 10:46

Veel taart

Bij mijn oven zit een diepe grote bakplaat. Daar kun je prima appeltaart op maken. De taart wordt niet zo hoog maar als je er vierkante stukken van snijdt heb je een net stukje taart.
Zo een bakplaat is ongeveer gelijk aan drie taarten.

Ineke P.

Ineke P.

03-10-2008 om 10:52

Ja hoor

Appeltaart laat zich prima invriezen. Het allerlekkerst is het als je de taart voor het serveren in de oven laat ontdooien. Smaakt ie weer als vers!

Ook bakplaat

ik gebruik ook de bakplaat. ik maak deeg ong. voor 3 appeltaarten en ong. 2,5 appeltaarten vulling en bakken maar. stukken 'makkelijker' dan 3 apparte hoor. wil je het nog makkelijker...maak de bovenkant van kruim, niet van die rolletjes. gewoon van het restant (waar je anders de rolletjes van maakt) daar doe je wat extra bloem bij, even mixen zodat het kleine krummeltjes is en dan erover strooien. veel minder werk en net zo lekker. moet ie toch glanzen dan koop je een potje abrikozenjam, zet je even (afgedekt met plastic met gaatjes) in de magnetron en dan kan je 'm mooi 'afmaken' met een glanzend laagje met een kwastje.
en je snijd gewoon vierkante stukjes i.p.v. punten.
groeten albana

Yvonne

Yvonne

03-10-2008 om 17:08

Bedankt

bedankt voor de racties. Die van die bakplaat is wel een hele goeie.
Ik wil ook nog chocolade taart maken, die maak ik wel op het laatste moment. En ik ga dit weekend of komende week vast die appeltaart maken en invriezen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.