Home » Forum » Iemand ooit nomad slaapzakken gewassen

Iemand ooit nomad slaapzakken gewassen?

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
*Sophie*
Iemand ooit nomad slaapzakken gewassen?

We hebben van die zachte Nomad slaapzakken, 'Blazer 3D Polarsoft' heten ze. Polyester binnenin en katoenen buitenkant.

Weet iemand of, en zo ja, hoe je die kunt wassen? Iemand ooit zelf gedaan? Bij de wasserette dan, want ze zijn natuurlijk veel te groot voor een gewone wasmachine.
Ik wil ze niet verpesten, dus vraag het eerst maar even hier ;- )

Het kan natuurlijk bij de stomerij, maar dan betaal je de hoofdprijs, dus probeer ik eerst dit even.

Alvast bedankt.

Ijverige groetjes, Sophie.

Rieneke van der...
Ik

Ik heb pas onze 5 Nomad slaapzakken gewassen. (3 verschillende types.) Het 'Blazer' van jou komt mij niet bekend voor, het 3D Polarsoft wel. Bij minstens 2 van onze slaapzakken staat dit er in.
Ik heb ze (1 voor 1) in de wasmachine gewassen (normale wasmachine, geen extra grote ofzo) omdat dat volgens het wasvoorschrift kon. Wel heb ik eerst de kinderslaapzakken gewassen om te kijken hoe dat ging, en daarna die van mijn man en mij pas. Omdat er bij de 1e 3 na het wassen wat wittige strepen (waspoeder) opzaten, heb ik de andere 2 met een vloeibaar wasmiddel gewassen, maar ook daar zitten nu wat strepen op. Helaas.
Ik heb ze laten drogen op het droogrek, omdat ik geen droger heb. Weet ook niet of ik het wel in de droger had willen stopppen.....
Het merk/ type van mijn man en mij weet ik zo snel niet, 2 kinderslaapzakken zijn van Boulder, en 1 is Neptunus.

margje van dijk
Maar

Ik was ze ook elk jaar minstens 1 of 2 keer gewoon in de wasmachine. (Als mijn kinderen terugkomen van scoutingkamp wil je echt niets liever dan die slaapzak wassen).

Ik doe ze ook per stuk, een zeer bescheiden programma (geen hoge toerentallen centrifugeren) en ik droog ze ook buiten op het rek omdat ik geen droger heb.

Maar mij valt wel op dat ze dunner worden, hoor. De slaapzak van mijn jongste (precies dezelfde) is minder vaak gewassen en die is echt nog dikker.

Maar ik maak er geen punt van. Niemand klaagt ooit over koud dus dat zal wel wat meevallen. Tegen de tijd dat je er bijna doorheen kunt kijken krijgen ze wel weer een nieuwe.

Margje

Jvo
Ja hoor..

Ik heb mijn Nomad-slaapzak na ruim 17 jaar(!) eindelijk vervangen dit jaar.. door een andere Nomad uiteraard. Maar in die jaren is hij haast elk jaar wel een keer gewassen. Gewoon in de wasmachine, daarna in de droger. Op het laatst ging hij nog steeds met moeite de hoes in, dus hij heeft er niet veel van de lijden gehad.

Jvo

kroet-28
Ja hoor en ook droger

Deze zijn inmiddels 16 jaar oud, worden 1 a 2 keer per jaar gewassen en bij slecht weer in de droger gestopt (ook 1 voor 1). Afgelopen jaar kampeerden we met een nachttemperatuur van ongeveer 2 graden. Toen vond ik ze wel te koud, maar gelukkig hadden we nog fleece dekens mee. Ik weet niet of dat nou kwam van de 16 jaar of van het wassen, misschien wel allebei.....

*Sophie*
Och, moe je nou eens kijken! ;- )

http://www.nomad.info/nl/service/productinfo/anwser/?anwser=74&id=479&ty...

Ze hebben een hele site, met van allerlei informatie erop!! Was ik even nooit opgekomen! Pas nadat ik een plaatje ging opzoeken van onze 'Blazer' kwam ik daar terecht! Handig joh!

Maar: daar lees ik dus nu dat je maar 1/3 van de hoeveelheid wasmiddel moet nemen en nooit poeder, maar altijd vloeibaar en NOOIT chemisch reinigen en ook NIET in de droger!

Maar misschien is dat voor ieder model weer anders. Ik ga nog eens even goed neuzen, want we hebben zowel Blazer als Neptunes en die zijn alle 4 enorm aan een wasbeurt toe!
Blij, blij, blij! En hopelijk heb ik jullie er ook nog iets mee kunnen helpen.

Jullie iig heel hartelijk dank voor de reacties! Anders was ik hier nooit opgekomen! ;- )

Nog meer ijverige groetjes dan daarvoor! Sophie.

*Sophie*
Nou, er ligt er 1 in hoor

helemaal als een saucijsje, maar hij zit erin!
Wat ik me dan wel afvraag is hoe dat ooit binnenin schoon moet worden, als dat ding zo vast in de machine zit, maar goed, ik wacht wel af............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ ;- )

Anneja
Koud in de droger

Het viel me ooit op dat de slaapzakken na het drogen weer wat fluffyer worden als je ze nog een poosje (op koud of lauw of weet ik veel, we hebben zelf geen droger, kijken dan de buren lief aan en bakken koekjes oid) laat draaien in een droger. Maar misschien zit dat wel tussen mijn oren :P Het is een mooi ritueel in elk geval :)

anne

*Sophie*
Pelle, mieke en de rest ;- )

Pelle:"Misschien is het handig om ze binnenstebuiten te wassen?"

Nou, ik bedoelde eigenlijk het binnenste gedeelte van de opgepropte slaapzak. Ik heb hem er gewoon opengerists ingedaan, maar het is nou eenmaal een nogal groot ding in die trommel en ik was bang dat het middengedeelte misschien niet goed schoon zou worden..
----------------------
Mieke:"Ik zet de wasmachine wel op "extra water" als ik de slaapzakken was. Het is handig dat mijn wasmachine deze extra functie heeft."

Idd! Dat heb ik ook gedaan! Gewoon groot programma, 30 graden en met extra water, wel maar op 600 toeren centrifugeren ingesteld. Heb jij soms ook een Miele?
;- ) En maar 1/3 van de normale hoeveelheid vloeibaar wasmiddel.

Nou, hij hangt gewoon opengeritst aan de lijn, boven het trapgat en ik moet zeggen dat hij vrij snel droog was en hij ziet er ook nog schoon en fris uit! Dus ik ben happy! Nu de andere 3 nog ;- )

Dank jullie wel voor de reacties! Het heeft mij veel euro's gescheeld!

groetjes, Sophie.

*Sophie*
Mieke

Oh...oke. ;- )
Wel handig he, zo'n 'extra-waterstand'?

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.