Home » Forum » Iets erbij krijgen wat je niet wilt hebben

Iets erbij krijgen wat je niet wilt hebben

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
tonny
Iets erbij krijgen wat je niet wilt hebben

Gisteren heeft mijn dochter zich erg staan schamen voor haar moeder ;)

Ik kocht voor zoon een spelcomputer. Voor zijn verjaardag. De nieuwste 'grapics' schijnen nog veel echter te zijn om leuk te voetballen en avonturen te beleven, dus vooruit, waarom niet. Ik geef toch al te vaak nuttige cadeaus.

Ik ging dus naar de winkel voor spelcomputer merk X, drie versies in de aanbieding. Versie A was er niet (ach, toevallig) dus in mijn royale bui ging ik voor versie B, waar twee ontzettend gezellige kinderspellen bij bleken te zitten. Die hoefde ik eigenlijk niet en ik begon te mopperen.
'Ja maar mevrouw, ze kosten niks extra's, en dan geeft u ze toch weg?'
Ik weer mopperen dat ik niet zou wéten aan wie in vredesnaam.
'Hebt u geen kleinkinderen?'
(.....)

Het gaf mij het gevoel alsof ik een koffiezetapparaat kocht waarbij ik een doosje duplo kreeg. Of een strijkijzer met een barbiepop. (nou ja, die dingen had ik minder erg gevonden, als ik ze tien jaar netjes bewaar zijn ze nog speelbaar, een computerspel - hm).

Affijn, ik heb de computer aangeschaft voor de al genoemde verjaardag en die rare spelletjes moet mijn zoon maar via MP zien te slijten.

Iemand nog zin in Kung Fu Panda of zoiets?

Waarom maken ze zulke pakketten?

Tonny
(dochter vindt mij dom, zulke pakketten zijn hartstikke logisch volgens haar. Ach ja, generatiekloof)

Ellis Lloyd
Je dochter heeft gelijk hoor

Ik vind het ook zeuren om niets.
Trouwens die vergelijkingen (koffiezetapparaat met doosje duplo, of strijkijzer met barbiepop) met spelcomputer met kinderspelletjes, vind ik van geen kanten kloppen. Die voorbeelden horen totaal niet bij elkaar terwijl een spelcomputer en spelletjes (ook al zijn het dan kinderspelletjes) wel bij elkaar horen.
Wat is er nou erg aan een paar spelletjes die je gratis erbij krijgt te accepteren? Als je ze niet wilt hebben kun je ze altijd nog gratis aan iemand weggeven. Desnoods breng je ze naar een Kringloopwinkel.
Ik snap het probleem niet hoor.

Tirza G.
Ik wel :-)

Dat is dan de generatiekloof Ellis :-) Ik snap Tonny wel. Je krijgt die spelletjes er niet gratis bij, die heb je heus wel ergens betaald :-) En als het echt echt echt gratis is, dan hoef je iets soms nog steeds niet. Omdat je al vantevoren weet dat je er niets mee gaat doen. Ik hoef ook nooit de poppen van de AH - ofzoiets. Of het boekenweekgeschenk. Of een theezakje bij de Margriet.

Tirza

Ziva
Welke spelcomputer?

Als het de nintendo ds of de nintendo WI is, wil ik het spelletje best van je overnemen. Mijn zoontje vindt Kung Fu Panda helemaal super!

Terpi
Hier ook een panda fan

Dus inderdaad, waar is het voor? :) Pc spel zou hier gerust ook welkom zijn, zoon is helemaal idolaat van kungfu panda!
Groet Terpi

Jaymza
Fratsen

Zo heb je ook van die acties waar je bij een televisie een biertap krijgt, of een stofzuiger bij een koelkast. Voor mij juist een reden om naar een andere winkel te gaan. Ik kan nl het idee niet van me afzetten dat je toch meebetaalt aan die apparaten die ik op dat moment helemaal niet nodig heb. Net als zo'n actie: koop nu en betaal over 1 jaar.
Wanneer ik zeg af te zien van al die leuke acties en daarom korting wil kijken ze me de deur uit. Maar dat wordt wel beter wanneer de economie instort, dan wordt de klant weer koning.

Jaymza

tonny
'mail van oma'

beste mensen, het gaat om een Xbox 360 en er zitten twee spellen bij, Kung Fu Panda en Indiana Jones the Original Adventures uitgevoerd in een soort legopoppetjes.

Jullie hebben gelijk, ik had naar een andere grotere winkel kunnen gaan waar ze misschien een ander soort pakket zouden hebben gehad.
Maar deze winkel is hier in het dorp en dat is wel zo handig nu het om zo'n onhandige grote doos gaat. Ik kom zelden met de auto in de stad (meestal parkeer ik de auto bij het OV, of ik ga met de fiets) dus in alle gevallen was het onhandig dragen geworden met mijn korte armpjes ;) en zou ik geen enkele andere inkoop meer hebben kunnen doen dan alleen dat apparaat.

Nou ja, eerst maar eens cadeau geven komende week en horen wat de ontvanger zegt van de bijgevoegde spellen. Misschien zitten er in zijn (volwassen) voetbalteam wel teamgenoten met kinderen die zo'n spel graag willen hebben.
En zo niet, dan zet ik ze eind van de week wel bij Vraag en Aanbod'.

Allemaal bedankt voor het meedenken, ieder op eigen wijze ;)

tonny

dirksmama
Gratis bestaat niet

je betaalt hoe dan ook voor alles wat je 'gratis' krijgt.

dus wil iemand de 'gratis' spellen niet, of de biertap, barbiepop of konijnendildo of wat voor nutteloos item dan ook, dan hoor je gewoin korting te geven.

Mamba
Dirksmama

Wat is een konijnendildo?

Manda Rijn
Ik hou dus helemaal niet

van die onzinnige stickers plakken, ik wil geen stickers plakken, ik ben namelijk geen kleuter. Doe dan gewoon over het eindbedrag korting.

Ik hou ook niet van al die troep die je 'gratis' krijgt, mijn dochter vindt het allemaal leuk en dan gaat mijn vriend express artikelen kopen die we anders laten staan zodat we nu 3 lelijke prullerige poppetjes op de bank hebben liggen die ik over 2 maanden dus weer weg gooi.

Verder heb ik een nee-nee sticker op mijn bus, dat scheelt al aanzienlijk. Vroeger sleepte ik mij een ongeluk met oud papier.

Manda Rijn
Oh dat was het onderwerp niet ;-)

gratis dingen erbij, nee maak het om eerlijk te zijn niet mee. Misschien omdat ik vrijwel alles op electronica/apparaten gebied op internet koop, dat scheelt in de kosten en dus ook in de 'gratis' troep die je erbij 'koopt'.

tonny
Gratis bestaat niet

de verkoopster heeft de doos nog even opengemaakt of ze de spellen los zou kunnen verkopen. Maar dat bleek niet het geval.

Dus aan de kwestie 'korting vragen' ben ik niet toe gekomen. Maar je hebt gelijk, het zou terecht zijn geweest, want gratis bestaat niet.

tonny
(en volgende keer zou ik zoiets via internet kopen, dan je Manda; scheelt meteen het gesjouw. Zie je, ik ben gewoon te ouderwets, ik ga snel bijleren ;)

Terpi
Konijnendildo

Nou ben ik ook niet voor de ver-engelsing van ALLE nederlands maar dit is toch doorslaan naar de verkeerde kant... Het ding heet toch een rampant rabbit? ;)
Groet Terpi

mammie2
Is dit geen koppelverkoop?

Volgens mij was dat in Belgie in ieder geval vroeger verboden.

tonny
Je hebt gelijk pelle

maar deze winkel heeft niet zo'n enorm assortiment en ik ben te laat gaan zoeken. Als ik had geweten dat ik voor deze keus zou komen te staan, had ik het anders aangepakt, maar zoals uit het verhaal al blijkt: ik weet veel te weinig van spelcomputers en allerlei pakketten af.

Dus als ik weer eens wat zoek, vraag ik eerst hier advies. Want die Wii staat inmiddels op de verlanglijst van een ander deel van mijn gezin.

tonny

dirksmama
Ik weet het niet

I heb geen flauw idee wat het is maar het woord kwam bij me op toen ik nutteloze zaken zat te tiepen in het vorige bericht.
Hoop niet dat ik nu een hele horde (of roedel, hoe heet dat bij die beesten) konijnen voor het hoofd gestoten heb...

boeke
Tonny

zelfs voor volwassenen is lego indiana jones wel eens leuk weet ik uit ondervinding :)

boeke
Koppelverkoop

nu zetten ze gewoon in piepkleine lettertjes 'zonder aankoopverplichting' en is het weer niet verboden...

Onderwerp gesloten