Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Chippie

Chippie

12-12-2009 om 22:24

En het kerstmenu wordt?

Wat staat er bij jullie op het menu? Ik zoek eerst hier nog even inspiratie voordat ik hier mijn bijdrage neerzet...


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Petr@

Petr@

12-12-2009 om 22:54

Nog

niet echt over nagedacht.
Eerste kerstdag zijn wij uitgenodigd bij mijn zus met de mededeling dat we niets hoeven mee te nemen/doen dus daar hóef ik verder niet over na te denken.
Vandaag heb ik een vriendin en haar gezin uitgenodigd voor tweede kerstdag, maar ik heb nog geen idee wat we gaan eten. Behalve het toetje! Dat wordt sabayon met een roodfruitsoepje.
Ik volg dit draadje dus met grote interesse.

gr.
Petr@

Minet

Minet

12-12-2009 om 23:06

Uhm

Eerste kerstdag gaan we uit eten, tweede kerstdag moeten we onze zoons van schiphol halen die rond 17.30 landen, dus geen idee wat/waar we dan iets eten. Ik haal in ieder geval niets in huis voor die dag.
Was ik wel thuisgeweest dan hadden mijn ouders hier waarschijnlijk meegegeten, en had ik bij AH een menu samengesteld met de makkelijke en overheerlijke Excellentproducten.

Nasha 1st

Nasha 1st

12-12-2009 om 23:10

1e kerstdag

gaan we uit eten met het gezin, lekker wokken.

Tweede kerstdag wordt denk ik gourmetten of fonduen.

Tsja

ben bang dat ik ook niet kan helpen aan een uitgebreid menu.

de eerste dag komen mijn schoonouders en gaan we met 2 kinderen (5 en 7) gourmetten. wel met brie, rode wijn, creme fraiche enzo zodat we uitgebreid kunnen knoeien. als toetje, een uur nadat we gegeten hebben, maak ik Eton Mess van Nigella Lawson.

de 2e dag gaan we 'restjes' opeten, misschien wel weer via gourmet want dat vinden de meiden erg lekker. en ongetwijfeld heb ik weer veel eten over

groetjes
Gruffalo

Massi Nissa

Massi Nissa

13-12-2009 om 07:51

Ezeltje

Eerste Kerstdag zijn wij gewoon met zijn drietjes thuis, dan eten we hoogstwaarschijnlijk Marokkaans. Tweede Kerstdag eten we bij mijn moeder en dat wordt: ezeltje (verrukkelijk draadjesvlees), witlof, stoofpeertjes, aardappelpuree. Dat maakt mijn moeder al veertig jaar met Kerst en het is ontzaglijk lekker. Ik maak het toetje en ik denk aan apple crisp met vanille-ijs en slagroom. Apple crisp is Amerikaans. Je schilt een heleboel stevige appels en snijdt ze in partjes. Even mengen met wat kaneel en suiker en in een beboterde ovenschaal leggen. Daarbovenop komt een mengsel van havermout, gesmolten boter en bruine suiker. Half uurtje op hoge temperatuur in de oven (tijdens het eten), serveren met ijs en slagroom. Ik heb echt nog niemand leren kennen die dit niet lust.
Groetjes
Massi

Yta Chalne

Yta Chalne

13-12-2009 om 08:49

1e/2e

Eerste kerstdag zijn we maar met 3 mensen thuis en zijn we uitgenodigd bij schoonmoeder. Ik heb nog goede hoop dat we dat kunnen veranderen en haar bij ons kunnen uitnodigen, anders wordt het eerste kerstdag ws. half gebakken aardappels en sla met witte slasaus uit een fles. Schoonma houdt niet van koken en/of eten en een dieet vindt ze te moeilijk, dus daar houdt ze geen rekening mee (of ze regelt iets kleins al kreunend en klagend). Als ze bij mij komt eten kan ik iets maken met lekker vlees (AH heeft ruime keuze), groenten uit de oven en kerstboomaardappels van AH excellent voor de kleuter. Lekkere koffie erna, met handgemaakte bonbons, en de AH excellent pure chocoladecakejes (warm) met een bolletje ijs. Da's tien minuten voorbereiden en toch lekker eten.
Tweede kerstdag eten we met de hele familie, en dat wordt boerenkool. Traditie met kerst. Met een beetje mazeel krijgen we wat kleinkinderen wel bereid om te zorgen voor live viool/piano/zang, dat is nog het allerleukste van kerst

Bastet

Bastet

13-12-2009 om 09:28

In ieder geval

Eerste kerstdag gaan we uitgebreid koken,mijn moeder komt en jongste zoon heeft ook zijn vriendinnetje uitgenodigd,net als oudste zoon,dus we zijn met zijn achten.Dus dat wordt in ieder geval een enorme gevulde kalkoen,de rest ga ik nog verzinnen.
Tweede kerstdag eten we bij mijn schoonouders.Geen diee wat,ik laat me verrassen.
Groetjes,bastet

(Janneke)

(Janneke)

13-12-2009 om 10:05

Wij

eten 1e kerstdag thuis, ouders en schoonvader uitgenodigd.
We eten een soepje (moet nog verzinnen wat) vooraf, dan een tussengerechtje (mozerella met olijfolie en bascilicum in gerookteham),vervolgens het hoofdgerecht. Dat wordt vlees en vis. Sucadelapjes met rosti en boontjes (met uitje, tomaat en knoflook) en tilapiavis met aardappelpuree met gebakken prei.
Als toetje wordt het appelcrumble met ijs en slagroom.

2e kerstdag zijn we bij vrienden uitgenodigd en daar laat ik me verrassen!

Fijne kerstdagen!

Jacoline29

Jacoline29

13-12-2009 om 10:51

Kerst

1e kerstdag heeft mijn oom wat geregeld en gaan we uit eten,2e kerstdag gewoon thuis,standaard is een buffetje of gourmetten.Denk dat we dit jaar gaan gourmetten met z'n 5.

Vera*

Vera*

13-12-2009 om 11:37

Gemakkelijk

Op eerste kerstdag gaan we naar mijn ouders. Mijn zus komt dan ook en we gaan aan de high tea. Tweede kerstdag wordt het iets gemakkelijks, gourmet of kaasfondue. De restjes zullen we wel op derde kerstdag eten en anders iets heel lichts als een soepje ofzo.

ayla

ayla

13-12-2009 om 14:10

Hier

1e kerstdag bij mijn schoonouders, ik denk varkenshaasjes met aardappeltjes ofzo. Normaal hebben we wel eens aardappelkroketjes maar dat gaat dit jaar met dochter niet meer. Vaak nog boontjes erbij en sla. ijs toe.

2e dag komen mijn ouders bij ons en dan wilde ik een quiche maken met lekkere sla erbij. Voorde kinderen moet ik dan even kijken

Maylise

Maylise

13-12-2009 om 14:39

Hier

Eerste kerstdag is hier altijd vrij traditioneel: gevulde kalkoen, iets van aardappels (gekookte of geroosterde aardappels of kastanje puree), cranberries, stoofperen, spruitjes. Als tussengerecht een simpele bouillon. Voor vooraf heb ik nog geen inspiratie. Misschien carpaccio of zo. Voor toe een huisje van schuim van de bakker gevuld met ijs en slagroom en marsepeinenfiguurtjes. Zeker met kaarsjes staat dat altijd zo leuk.

Kerstavond weet ik nog niet. Tweede kerstdag weet ik ook nog niet. Misschien iets van eendenborst of fazant of een groentenquiche of gevulde wijnbladeren. Ik zal er eens over na gaan denken en inspiratie opdoen.

De zondag na kerst ga ik niet echt koken. Misschien iets van pizza bestellen. Lekker relaxed.

Maylise

Wij eten blikvoer met kerst

we eten 1e kerstdag Canard uit blik en een aardappelschotel uit blik,met Sla uit een zakje,en ijs van AH.
tweede dag gewoon soepje en derde dag ook iets
simpels.
tja,ik ben nu eenmaal geen culinair wonder,( er hangt bij mij niet voor niets een bord in de keuken: i kiss better dan i cook)maar dat maakt het niet minder gezellig hoor,ze weten hier niet beter haha.

Ayanna

Ayanna

13-12-2009 om 16:27

Niet moeilijk

Kerstavond hapjes. 1e Kerstdag gourmetten. 2e Kerstdag naar mijn schoonmoeder in Duitsland. 3e (!) Kerstdag soep met broodjes of iets anders makkelijks. Heerlijk....geen kookstress dit jaar!

Tineke

Tineke

13-12-2009 om 18:24

Snoepen

Ik wil eigenlijk zoveel snoepen met de kinderen, dat avondeten overbodig wordt. En snoepen bestaat dan uit snoep, chips, toastjes, cherrytomaatjes met pesto, kaasblokjes, etc. Gewoon zo'n tafel vol schaaltjes met allerlei lekkers. De hele dag door.

Ook niet te moeilijk

1e Kerstdag gaan we gourmetten. Vinden vooral de oudste kinderen leuk en 2e kerstdag is oudste zoon naar zijn vader. 2e Kerstdag eten we kalfsrollade, iets van aardappel (welke vorm moet ik nog bedenken), stoofpeertjes en nog een groente, en ijs na.
En de zondag na kerst gaan de restjes op, of we bestellen een pizza ofzo.

mirreke

mirreke

14-12-2009 om 12:00

En wij ...

gaan een keer gourmetten, dat vindt iedereen geweldig, we gaan een keer kaasfonduen, idem, en we gaan denk ik op Kerstavond het snoeprecept van Kaatje volgen.
Dat vind ik zelf het allerleukst, zo heerlijk gezellig en de tafel helemaal vol met heerlijke dingen. En dan kletsen en spelletjes doen, heerlijk relaxed...

Massi, over apple crisp (ot)

Ik zag dit recept laatst ook in de Volkskeuken van Sylvia Witteman. En hoe zit het nou met die havermout? Geeft dat een heel andere smaak dan apple crumble-deeg van bloem, boter, suiker?

Chris

mirreke

mirreke

14-12-2009 om 12:23

En in navolging van chrish

denk ik zomaar ineens dat ik ook apple crisp ga maken. Heerlijk lijkt me! Dat lust volgens mij echt iedereen en is net weer even anders dan ijs met warme kersen (wat ik zelf zo heerlijk vind).

Jacoline29

Jacoline29

14-12-2009 om 13:35

Kerstavond

Dan zitten we in Emmen,bij de chinese lampionnen in de dierentuin en eten we daar wat.

Wie weet?

mijn kerstdiner is zojuist bezorgd,confit de canard in blik.
en opeens bekruipt mij het gevoel: lusten wij dit wel?
wie heeft er ooit eend gegeten en kan me vertellen hoe het smaakt? lijkt het op kip? op rundvlees? is het mals ? droog?scherp of mild van smaak?

Massi Nissa

Massi Nissa

14-12-2009 om 16:47

Chris

Apple crumble deeg is in feite een beetje hetzelfde als echt appeltaartdeeg. Havermout met boter en suiker wordt veel knapperiger. Het is trouwens (mirreke) supermakkelijk, want ik ben het recept al jaren kwijt, doe altijd maar wat met de verhoudingen en het mislukt echt nooit. Ik ben vaak al half aangeschoten als ik het sta te maken (zo'n soort recept is het gewoon, haha) en dan nog blijft het foolproof.
Groetjes
Massi

Kijk knapperig...

Daar houden wij van. Ik ga je apple crisp een keer proberen!

Chris

Polly Shearman

Polly Shearman

14-12-2009 om 18:58

Eend

ik vind eend een beetje smaken naar lever.... ben er dol op!!

maar wat wij eten met kerst?? geen idee, wij komen op kerstavond/middag thuis van vakantie... dus aaaaaaaargh onderweg maar even wat boodschappen doen, of in de winkel wat over gebleven is??

middelste zoon en ik zijn dol op kaasfondu! dus dat gaan we wel een keer eten tijdens de komende vakantie dagen, maar of dat nou op kerstdag is of niet?? geen idee... en die derde kerstdag?? nee ik vind 2 al meer dan genoeg,
groet, pol

Eend

Even ter geruststelling: eend smaakt dus *niet* naar lever, imho. Eend lust ik wel (graag zelfs), lever niet.
Het smaakt ook niet naar kip, en niet naar rund. Tja, waar smaakt het naar... eend!
Maar zonder dollen: als je rund en kip lust, zul je eend ook wel lusten, ook al lijkt het op geen van beide. Zo enorm uitgesproken is het nou ook weer niet.

Komt vast wel goed, die kerst!

Groeten

Temet

Petr@

Petr@

14-12-2009 om 21:26

Ik weet het!

Ik heb in oktober en november 8 Italiaanse kooklessen gevolgd en die recepten ga ik nu gebruiken! Ik zou wel een echte kalkoen willen doen, maar dat durf ik niet aan om dat met Kerst te doen. Dat probeer ik wel een andere keer uit. Deze gerechten heb ik allemaal al een keer gemaakt en ik hoef dus niet bang te zijn dat het niet smaakt of mislukt (nou ja, kan altijd natuurlijk).

Vooraf: Carpaccio met kroketjes van gorganzola, omringd door mosterd dressing. (kroketjes heb ik al tijdens de cursus gemaakt dus die liggen klaar in de vriezer.)

Hoofd: Kalkoenfilet met spek en pesto, tomatenrisotto, ravioli met panchetta, geitenkaas en honing, salade Caprese of gevulde aubergines.

Dessert: rood fruit soepje met kaneel sabayon + tirami su.

Polly Shearman

Polly Shearman

14-12-2009 om 21:39

Vind ik wel

Ik at voor het eerst eend en LEVER kwam in mijn gedachten.. weet niet waarom maar dat was zo!

Eend en lever

Ik had dezelfde associatie toen ik eens eend at: lever! Ligt miss aan de bereidingswijze en/of aan welk gedeelte van de eend je eet (nee, niet de lever
Had eerder wel pekingeend gegeten en eend-met-sinaasappelsaus, maar toen proefde ik het niet.

O nee he?lever?? brrrrrrrrrrrrrrrr

als eend echt naar lever smaakt ,dan weet ik al dat wij niet lekker eten met kerst,wij gruwen allemaal van lever!

Bastet

Bastet

15-12-2009 om 07:11

Nee hoor susanne

Ik gruwel van orgaanvlees,maar een goed klaargemaakte eend smaakt niet naar lever!
groetjes,bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.