Home » Forum » Op latere leeftijd38 weer zwanger worden

Op latere leeftijd(38) weer zwanger worden

38 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Muts
Op latere leeftijd(38) weer zwanger worden

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen...ik heb weer de babykriebels. Twee jaar geleden ben ik gescheiden, uit dat huwelijk heb ik twee kinderen van 9 en 11. Nu heb ik weer een nieuwe relatie sinds een jaar, gaat hartstikke goed en we hebben zelfs trouwplannen. Mijn vriend is echter 37 en heeft zelf geen kinderen. Is wel heel veel om mijn kinderen gaan geven en zorgt ook echt voor hun als of hij hun papa is. (dit om aan te geven hoe hij met hun omgaat)Veel over het onderwerp kinderen gepraat en nu hebben we dus samen de pil door de plee gespoeld....we gaan ervoor en zien wel of het ons is gegunt. Geen extra behandelingen of wat dan ook, gewoon op de natuurlijke manier en hopen dat het lukt. De grens ligt voor ons toch wel op 40, is het dan niet gelukt, dan is dat zo en stoppen we met proberen. Ik heb voor volgende week een afspraak staanmet de huisarts om toch eens te praten over de risicoos en dat soort dingen. Waar ik rekening mee moet houden etc.

Nu ben ik erg benieuwd naar jullie verhalen. Hoe is het jullie vergaan en hoe staan anderen hierin? Hebben jullie bijv ook extra vitamines geslikt of andere dingen gedaan om het zwanger zijn te verspoedigen?

AnneJ
foliumzuur en vitamines

Ik was 38 bij mijn eerste kind. Ik slikte al een tijdje foliumzuur en Gravitamon. Ook at ik extra vette vis als makreel, zalm en haring.
Zodra ik zwanger was ging ik over op decaf koffie.
Ik hoefde verder niets speciaals te doen. Binnen een maand was ik zwanger. Ja, stoppen met de pil dan.:-)

AnneJ
geen stress

Omdat ik geen stress wilde, geen risico op een miskraam oid en omdat alles welkom was, ik zou niet snel een kind laten weghalen, heb ik verder geen bloedonderzoek of puncties oid gedaan. En ben ook gewoon thuis bevallen.

amk
oeps

bij op latere leeftijd denk ik aan boven de veertig je eerstekind krijgen. Met 38 een derde is vrij normaal.

Jasam
Was al in de 40

Heerlijk zo'n cadeautje, de zwangerschap kon me niet lang genoeg duren, ik heb genoten, genoten en genoten.
Ik dacht, als je er één keer uit ben, moet ik je gaan delen, is er geen weg terug naar die heerlijke rust, zo saampjes.
Omdat ik wist dat het zeker de laatste zou zijn, elk schopje, elke beweging..
was een belevenis.

Geniet! van het kleinste begin tot aan de geboorte van deze speciaal-tijd samen. Beleef het!

Jasam
O en..

wil je snel zwanger zijn?

Doe het op doktersrecept:

2x daags 1 keer :)

relax!

Muts
Oooooh

En ik maar denken dat 38 oud is ;) Vind het super spannend, ook doodeng! Ik had bij de 1e zwangerschapsvergiftiging, ben toen ingeleid en na bevalling bekkeninstabiliteit maar gelukkig goed van bekomen. De tweede was 21 dgn te vroeg. Ook in het zh, met loeiende sirenes afgevoerd doordat ik heel veel bloedverlies had. Dikke stress en paniek.

Nu ik wat ouder ben denk ik dat het zwanger worden, het bevallen (als het lukt)heel anders ga ervaren.Is na je 35e sowieso een indicatie om in het zh te moeten bevallen??? Hihi maak me alweer druk, eerst maar eens zwanger zien te worden.

amk
nee

je leeftijd is geen indicatie. Vriendin is 2x boven de 40 gewoon thuis bevallen.

Dalarna
Jasam

Volgens mij is het doktersrecept toch echt: 1x om de dag!

Hombre
Dalarna

Nee hoor, eenmaal daags (en dan duurde het nog drieenhalf jaar)

Jasam
Bij mij werkte het.

6 kinderen, 3 miskramen, allemaal verwekt in 1 maand op 2 x daags recept.

En ik ben ook thuis bevallen van de laatste, nu kunnen de regels wel zijn aangescherpt de laatste jaren.

Aagje Helderder
Yes

Ik ben ook zwanger geworden van de derde toen ik ruim 38 was, en een maand naar mijn 39e verjaardag bevallen. Het was een probleemloze zwangerschap en een probleemloze (thuis)bevalling. We waren ervan op de hoogte dat er op basis van mijn leeftijd meer risico's zijn op een aantal afwijkingen, maar die hebben we voor lief genomen in de zin dat we geen maatregelen zouden hebben genomen als het kindje niet gezond zou zijn gebleken bij de 20 weken echo (andere onderzoeken hebben we niet laten doen). Ik vond het geweldig! Ook de oudere kinderen (waren een stuk ouder) vonden het geweldig!
Ik kan het iedereen die graag nog graag een kind willen aanraden!

Aagje

Ginny Twijfelvuur
Bijna 40

En het was wel wat zwaarder dan mijn twee vorige zwangerschappen, maar voor de rest een heel normale zwangerschap.

AnneJ
40?

In mijn omgeving 2 vrouwen die op resp. 42 en 43 hun eerste kind kregen. Natuurlijk zijn er risico's maar die kun je ook overdrijven en zijn grotendeels overeenkomstig de risico's op jongere leeftijd. Het blijft een spannende aangelegenheid of alles goed gaat en iedereen gezond is en blijft.

Tink
40

Bij mijn jongste was ik 40, ook hier een wel wat zwaardere zwangerschap (ook omdat er al meer kinderen rondliepen), maar een prachtig gezond kind. Wel een ziekenhuisbevalling, ik had meerdere indicaties maar die hadden niks met mijn leeftijd te maken.
Ik ken overigens ook wel vrouwen die op oudere leeftijd dan ik een kind kregen.

Risico's, tja. Als je ouder wordt neemt het risico op een miskraam iets toe en ook dat op dingen als Down syndroom (maar dat risico is natuurlijk nooit nul!). Ik zou me dus wel even inlezen in de testmogelijkheden die er tegenwoordig zijn, want daar zul je ongetwijfeld vragen naar krijgen, of je zulke testen wilt dus. Er moet natuurlijk niets.
Wij hebben wel de nekplooimeting laten doen + bijbehorende bloedtest en risicoberekening, en een 20wekenecho, geen enkele afwijking.
Een vruchtwaterpunctie zou ik nooit gedaan hebben, vanwege het kleine risico dat juist daardoor de zwangerschap misgaat.

We hebben ook echt van die laatste zwangerschap genoten, na meerdere miskramen was het absoluut een kadootje.

Maar 38 is dus echt niet té oud ofzo, op die leeftijd zou ik het zeker niet laten Muts :)

AnneJ
oudere vader

http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/49507/grotere_kans_op_aandoeningen_b...
Het zelfde verhaal. Op macroniveau is er een toename maar op individueel niveau is er sprake van verhoging van een heel klein risico. Dat zouden ze er nou eens bij moeten vertellen.
Hoeveel kans heb je eigenlijk op een kind met autisme of een andere aandoening? Het komt voor maar ook als je jonger bent.

Dalarna
Hombre

Maak je nu een grapje of niet? Elke dag seks is niet het beste recept om zwanger te worden.

AnneJ
1x per 3 dagen

http://www.ovulatie-berekenen.com/de-bevruchting/
Zaadjes leven 3 dagen, een eicel is 1 dag bevruchtbaar. In theorie is dan per 3 dagen genoeg.

Hombre
@Dalarna

Nope, bloedserieus. En dan was ik nog verminderd vruchtbaar en de ICSI sloeg ook al niet aan (volgens de dokter was de enige optie eiceldonatie). Een zekere overkill was voor ons dus waarschijnlijk geen overbodige luxe. En het werkte. Twee keer ;)

Guppie
Ook 40

Ik heb mijn 2e ook gekregen toen ik 40 was (ook een nieuwe relatie). Had al een zoon van 12. Mijn dochter is nu bijna een jaar oud en wat is het geweldig. Ook het leeftijdsverschil vind ik zelf geen enkel probleem. Mijn zoon is gek met zijn zusje en andersom ook:-)

Ik heb overigens wel een vruchtwaterpunctie laten doen.

Ik vond de zwangerschap en bevalling niet anders dan bij mijn eerste.

Succes met je beslissing

AnneJ
40 jaar jong

40 jaar en dan een 'jonge' moeder zijn.:-)

johannatroel
oeps

persoonlijk vind ik ouder dan 35jr al te oud !
MAAR WIE BEN IK!??

wel vraag ik me af waarom een 2e leg? je heb 2 kinderen hij is er dol op. waarom dan nog een 3e? omdat het van jullie samen is?

mijn vriend heeft 2 kinderen ik heb 2 kinderen . mijn vriend vroeg eens een kind van ons samen zou wel heel leuk zijn.
ik zei direct weet je wat leuker is onze kinderen bij de andere ouder (toen wist ik nog niet dat mijn ex afstand ging doen !) en wij lekker genieten van het samen zijn de rust en de vrijheid die we dan hebben. tevens vind ik mezelf veel te oud om nog een kind!!

hij zei gelukkig (hij was aan het vissen !!) zo denk ik er ook over maar was je aan het polsen!!

ik wens jou wel heel veel succes en hoop dat je snel zwanger mag raken!! maar vroeg me even af waarom een kind op de wereld zetten als je al 2 oudere heb. want het zal altijd alleen zijn de leeftijd tussen de andere kinderen is best groot. en vaak denken ze dan maar aan een 4e anders is de 3e zo alleen!! MAAR goed veel succes !!

Loeske77
Ineens toch de wens: een derde?

Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit draadje zou plaatsen. We hebben twee mooie en gezonde dochters van 7 en 9 met wie het goed gaat. Ik dacht dat het hierbij zou blijven, hoewel ik een derde nooit definitief uitgesloten heb. Sinds een half jaar verlang ik ineens naar een derde. Het lijkt me heel bijzonder om nog een keer een babietje, peutertje, kindje in ons gezin te verwelkomen. Mijn man heeft hetzelfde gevoel.Er is ook twijfel: we hebben het nu goed, gezonde kinderen, ons huis past net, we kunnen alles betalen. De meiden zijn vrij zelfstandig en dat wordt natuurlijk alleen maar meer.
Een baby erbij betekent toch dat we weer helemaal opnieuw beginnen.
Wat ik ook moeilijk vind, is dat als de oudste 20 is we nog een kind van tien thuis hebben - en dus niet onze 'handen vrij'. Nu weet je nooit hoe het leven loopt natuurlijk, dus misschien is dat gewoon een idee dat ik in m'n hoofd heb en los moet laten.
Wat ik verder lastig vind is dat we ons leven wel moeten aanpassen met drie kinderen. Andere priorieteiten leggen. Bijv. allebei minder werken, of minder hard ;-) We zijn daar beiden toe bereid, maar zoiets heb je ook niet 123 geregeld. Vraagt om keuzes maken.
Een ander punt is mijn leeftijd, ik word 38. Na beide zwnagerschappen heb ik me een tijd down gevoeld. We zijn nu een paar jaar verder en ik heb veel geleerd over mezelf dus daar ben ik minder bang voor, dat dat weer gebeurt. Maar een afwijking bij baby, hoe reeel is dat?
De laatste 'maar' is het leeftijdsverschil met de oudste twee.
Ik zou heel graag ervaringen lezen van moeder die bij de derde ook wat ouder waren, een leeftijdverschil met de andere kinderen en vooral ook hoe het is om ineens weer een stuk vrijheid in te leveren. Bedankt alvast!

+ Brunette +
Doktersrecept

Ook ik heb gelezen dat om de dag het beste is, dan zou de kwaliteit van het zaad beter zijn dan als je het vaker probeert.

Hier ook een late zwangerschap, van een eerste kind. Bevallen met 40 jaar. Enige maatregel was het slikken van Gravitamon maar dat had ik ook gedaan als ik jonger was geweest. Man was ook verminderd vruchtbaar maar we besloten niet verder te gaan in het medische circuit om de redenen die de vraagstelster al noemt: al die stress en onzekerheid! Let it flow, anders maar geen kind. Vanaf het moment van het verwijderen van het spiraaltje heeft het ongeveer twee jaar geduurd om zwanger te worden.

Laura
Mijn moeder...

Kreeg op jonge leeftijd 2 kids. Dat ze 38 was kwam nr 3,en een jaar later nr 4. Ze zijn inmiddels alweer 24 en 25. Ze zegt altijd, op die leeftijd nog een baby krijgen is het probleem niet zo, maar op je 50ste nog met een puber te zitten terwijl je zelf dan allerlei hormonale schommelingen hebt is haar niet meegevallen.

Mijn buurvrouw is nu zelf 49, heeft twee meiden, 9/13 jaar. Ze zit ernstig in de overgang, meiden in de pubertijd. Het lijkt me een drama ;)

Evanlyn
juist gezellig

Kan je lekker tegen elkaar aan miepen. En de mannen mogen niet meedoen, maar moeten thee voor ons zetten ;-)

wil40
Overgang en pubers?

Dan hebben wel heel veel vrouwen extra problemen. Iedereen die moeder wordt na haar 30/35e zit met een puber richting de overgang. Ik had overigens meer last van de maandelijkse cyclus dan nu met het uitblijven daarvan.

AnneJ
Hoeft niet

Na de borstvoedingsperiode alleen nog incidenteel ongesteld geweest. Misschien 1 opvlieger gehad. Verder niets. Voor ons was het de beste tijd samen. Ik voel me zelf zonder die hormonale beweging juist veel stabieler.

Moni
Hier ook combi pubers en overgang

Ik snap niet waarom dat een probleem zou zijn.
Ja, overgang kan soms lastig zijn.
Ja, puberteit kan soms lastig zijn.
Maar als die combi alles is wat je overkomt, dan ben je een gelukkig mens.
Er zijn zoveel andere oorzaken waar je ongelukkig van kan worden, wel of niet in combinatie met de puberteit van je kind.

Aagje Helderder
Ha ha

Toen ik puber was, was mijn moeder in de overgang. Heftig in de overgang. Gezellig was het een tijd vaak niet, maar dat lag natuurlijk niet aan mijn puberteit maar aan haar overgang ;-). Eerlijk is eerlijk, ik denk dat dat nog deels waar is: mijn moeders overgang was heftig, mijn puberteit nauwelijks. Mijn moeder werd er bijna depressief van, van die overgang. Ik had natuurlijk ook echt wel mijn buien, maar de combinatie met een bij tijden wat labiele moeder was lastig voor ons allebei.

En dan ik. Werd moeder van de eerste toen ik nog net 30 was en van de derde toen ik ruim 39 was. Dacht dat derde en ik tegelijk in de combinatie puberteit en overgang zouden komen. Maar ja, nu blijk ik ineens vroeg in de overgang: begon al toen ik 42/43 was. Werden precies mijn oudste kinderen pubers en de jongste een peuterpuber. Daar had ik in alle vooruitzichten niet op gerekend. Gelukkig ben ik (volgens mij dan) minder labiel. Heb bij vlagen veel last van opvliegers, maar ervaar dat meestal pas als een probleem als ze me veel slaap kosten. Ook dat gebeurt en dan heb ik ook wel mindere perioden, maar volgens mij niet in vergelijking met mijn moeder.

Moraal van het verhaal: om bij het al of niet krijgen van dat nakomertje te gaan rekenen met de overgang vind ik wat hachelijk: je weet toch niet precies wanneer die komt!

Aagje

AnneJ
Met 47

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2633543/Halle-Berry-tells-s...

Halle Berry kreeg onverwacht haar zoon op 47 jarige leeftijd. Ze dacht dat ze geen kinderen meer kon krijgen vanwege de overgang.

Tegen de tijd dat de baby puber is is de overgang voorbij.:-)

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.