Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Zoete pasteitjevulling, bestaat dat?

De voorraadkasten zijn aan de beurt om uitgeruimd te worden. Ik sta opeens met een pak bladerdeeg pasteitjes in m'n handen.

Houdbaar tot december volgend jaar nog. En een pot pasteivulling. Uit het kerstpakket van vorige kerst. Ik hou er niet van, zeker de (kleurloze en weeïge) combinatie niet. Zal ik het gewoon wegmieteren of is er toch iets te bedenken dat wel aardig is? Bijvoorbeeld een zoete vulling voor in de pasteitjes en iets aardigs met die vulling.

Katniss

Katniss

15-10-2014 om 15:09

Ragout

Die vulling, is dat gewoon ragout? Dat vind ik juist altijd heel lekker, als er veel vlees in zit en dan in combinatie met het bladerdeeg.
Misschien kun je er gele room en fruit in doen, maar ik weet niet of dat een beetje aardig combineert.

Tine Winkel

Tine Winkel

15-10-2014 om 16:04

ja, google is your best friend

Met dat blik ragout: met wat groente (prei, ui, champs en paprika bv.) + dat blik krijg je een prima saus voor bij rijst.

als toetje (smulweb): pasteitjes bakken, ijs erin, fruit erop, dekseltje erop, abrikozenpuree (voor de groten met een scheutje alcohol erdoor) eroverheen. Zou hier wel in de smaak vallen.

Samen een feestmaal? Leuk voor kerst?

Tijgeroog

Tijgeroog

15-10-2014 om 16:15

Foodsharing?

Geen idee, maar kun je er niet iemand anders blij mee maken, in plaats van het weg te gooien? Ik heb een foodsharing kast in de buurt waar ik dat soort dingen naartoe breng, maar er zijn ook regionale fcebookgroepen waar je kunt aanbieden of ruilen.

Half a twin

Half a twin

15-10-2014 om 16:27

Afgeven bij de voedselbank

Dit soort spullen uit kerstpakketten lever ik altijd in bij de voedaelbank in mijn gemeente. Zij blij, ik blij dat ik er iets nuttigs mee doe en het zelf niet hoef op te eten.
Bij d2 opening van Jumbo kon je sparen voor een verhuispakket, zaten dingen in die ik echt de moeite van het sparen waard vond, fles wasverzachter maar ook die pasteitjes. De voedaelbank was er blij mee.

Vogel

Vogel

15-10-2014 om 20:54

Serieus: Foodsharing?

Geniaal! Zoiets als een Free little library, maar dan voor eten? Ik krijg de wildste visioenen voor nog meer share-projectkastjes in mijn tuin....

Tijgeroog

Tijgeroog

15-10-2014 om 21:21

Vogel

Ja! Heel leuk. vooral in tijden dat iedereen flinke oogsten uit z'n moestuin haalt.

Philou

Philou

16-10-2014 om 15:27 Topicstarter

bedankt

Bedankt voor de bijdragen. Ik ga het recept idee van Tine eens proberen. In het vervolg is de voedselbank ook een idee.

roerei

Ook lekker met roerei

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.