Home » Forum » Tuinliefhebber help jij me afstuderen

Tuinliefhebber! Help jij me afstuderen?

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
30 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
esigmans
Tuinliefhebber! Help jij me afstuderen?

Beste tuinliefhebber, jou moet ik hebben!

Zou jij me willen helpen met afstuderen? Dat kan! Door deze enquête in te vullen: http://bit.ly/1Mtxouz.

Super bedankt!!!!

Angela67
helaas

je kunt de enquête niet invullen als je niet ervan houdt.
Het gaat net goed tot vraag 8 maar dan kan ik niet meer 'Anders, namelijk'... invullen. Dus als je dat nog even aanpast probeer ik het nog een keer
gr Angela

Angela67
ps

het gaat dus duidelijk niet om tuinliefhebbers, maar om tuin-decoratieliefhebbers. Als je dat had geschreven, dan was ik niet begonnen :-).
gr Angela

Anna G.
done

done

Anna G.
done

done

AnneJ
Iets anders

Al heb je geen tuin of balkon het gaat om offline of online aanschaffen van tuinstoelen, potten, vogelhuisjes en dergelijken.
Wel leuk. Ik heb nog geen ambitie om online aan te schaffen maar misschien komt het nog wel.

Hortensia
goed dat je het zegt, AnneJ

Ik dacht aan lekker met je handen in de klei, moestuintjes en zo. Mijn idee van tuindecoratie wijkt zoveel af van het gemiddelde wat je in de winkels ziet dat ik er toch maar vanaf zie.

mijk
tuinliefhebbers

zijn inderdaad over het algemeen geen tuindecoratieliefhebbers!

Christel
Hortensia

"Mijn idee van tuindecoratie wijkt zoveel af van het gemiddelde wat je in de winkels ziet dat ik er toch maar vanaf zie."

Dat intrigeert me, tuinkabouters? Sneeuwwitje en de zeven dwergen?

Hortensia
Christel

Close but no cigar ;) maar dat komt omdat ik geen tuinkabouters wil die op Laven of de Zeven Dwergen in Disneyversie lijken ;-) Ik heb wel wat polystone pimpelmezen, een uil waar een dierbare herinnering aan kleeft en een betonnen cavia. En een betonnen Buddha uit een massaproductie, maar ook daar hangt een verhaal aan vast die voor anderen niet boeiend is, maar voor mij heel dierbaar. En sinds vorig jaar heb ik een klein betonnen Mariabeeldje, een dierbaar cadeau van een dierbare vriendin.

Mijn tuin is vooral mijn hobbykamer, mijn speeltuin, mijn liefhebberij. Het moet hier allemaal zo lowbudget en efficiënt mogelijk, want dan heb ik meer geld over voor het echte tuinonderhoud ;-)
Liever besteed ik mijn tuinbudget om mijn muntverzameling (chocola, Zwitserse, appel, eau de cologne en zo) te vervangen die helaas vorig jaar wegkwijnde te vervangen ;)

Ik heb jarenlang gespaard voor de aanleg van mijn droomtuin en er ook jarenlang op moeten wachten, maar toen het zover was en ik de tuin ging aanleggen, betaalde ik het liever voor vaste planten, bloembollen, Japanse Esdoorns en fruit in plaats van een heel aardige tuinset of smaakvolle ornamenten. Maar ik geniet meer van die planten dus de keuze was snel gemaakt ;) (als ik nu, zo'n vier jaar later, naar buiten kijk en die esdoorns zie uitlopen en de eerste bloesem in de inmiddels flinke fruitbomen en -struiken komen, word ik weer gelukkig!).

Mijn potten zijn de oude potten waarin mijn fruitbomen zijn gekocht. Voor de aardbeien heb ik afwasteiltjes (in de open grond woekeren ze te hard). Omdat de merels me telkens voor waren gebruik ik dadelijk een afgedankte caviakooi (hij staat al klaar) om die bakken in te doen en te beschermen tegen de merels. Ook gebruik ik emmers als potten. Kost maar een euro bij de Big Bazar, ik boor er een afwatering in en het werkt uitstekend! Van een buurvrouw kreeg ik ooit betonnen bakken waarmee ik een afscheidingsrandje in de voortuin maakte, niet de mooiste van de buurt, maar de planten erin en erom maken veel goed ;-)

De paar jaar geleden aangeschafte plastic kas van 2 x 2 x 2 is inmiddels versleten (folie gaat maar paar jaar mee) en overbodig wegens vrijgekomen ruimte binnenshuis, maar het frame met de rekjes heb ik getransformeerd tot plantenrekken voor mijn kruiden. Ik heb wel een paar "chique" plantenetageres en een bijpassende rozenboog, maar verder werk ik vooral met tonkinstokken, emmers en bakken, als pergola voor de druif gebruik ik geen dure pergola maar een paar hardhouten palen met stevig metaaldraad erover (heb ik ooit in wijngaarden gezien dus het zal bij mij ook wel werken ;) ).

Mijn tuinvijver heb ik zelf gegraven met wat vijverfolie en onderlaag die ik ooit van iemand heb gekregen en ik ben er retetrots op (de spierpijn daarna zal ik ook nooit meer vergeten, hihihi). Er zit een beluchtingspompje in om dichtvriezen te voorkomen, that's all.

Ik heb groenplastic tuinstoelen die volgens mij ook alweer 20 jaar oud zijn. Dat de tafel erbij past is meer geluk dan wijsheid want die kreeg ik van mijn ouders, net als de tuinstoelkussens (jaren 90 dessin maar nog heerlijk dik).
Pronkstuk, al begint hij nu wel érg dun te worden, is een 45 jaar oude parasol die ook van mijn ouders is geweest. Hij wordt dun en slijt echt te erg, maar ondanks alle jaren felle zon (ook Italiaanse zon tijdens onze vakanties vroeger) zijn de kleuren van de opdrukken nog bijzonder helder! Helaas vrees ik dat dit zijn laatste seizoen gaat worden, omdat hij ieder ogenblik in een stofwolkje van veranderen.

Dat is zo ongeveer mijn tuin in een notendop :)

Marietje
Afgehaakt

Ik koop geen tuindecoratie online. Ik vind het leuker om in een tuincentrum oid te snuffelen.

Christel
Hortensia

Tuin in een notendop? Het lijkt me best een flinke tuin!

Liever besteed ik mijn tuinbudget om mijn muntverzameling (chocola, Zwitserse, appel, eau de cologne en zo) die helaas vorig jaar wegkwijnde te vervangen ;) Hier heb ik even over gedaan. Muntverzameling (chocola), ik kreeg sinterklaasassociaties!

Tuinier
Hortensia

Alle spullen die jij beschrijft liggen hier voor bijna niks bij de kringloop.

Hortensia
Tuinier

Ja, bij de kringloop kun je ook nog wel eens leuke dingen vinden. Ik had bijvoorbeeld een verrukkelijk kitscherige pot op een voet. Helaas is die gesneuveld tijdens een storm.
Helaas hebben meer mensen het ontdekt want ik vind niet echt veel meer tegenwoordig. Vandaar dat ik vorig jaar afwasteiltjes en emmers heb gekocht ;)
Voorlopig kan ik weer even vooruit en ik ben weer aan het sparen voor een nieuwe muntjesverzameling!

Hortensia
Christel

Ik snap je verwarring ;-)

Munt: als in pepermunt, appelmunt, eau-de-colognemunt, Zwitserse en Marokkaanse munt (die heb ik nog wel), chocolademunt, gembermunt, ananasmunt, aardbeimunt, banaanmunt (die vind ik wat minder), etcetera.

Ook erg prettig in de thee, al dan niet gecombineerd met wat agastache (dropplant).

Een rondje google leverde dit op, en een ontzettend Rupsje Nooitgenoeggevoel bij mij: http://www.kleinemeeden.nl/?page_id=487

Christel
Munt

Ik ga me er eens in verdiepen. Ik heb ook munt in de tuin, heb het zelfs gedroogd omdat ik het heel graag drink.

40er
hortensia

Dropplant, daar had ik een ander soort van, tagetes nog wat. Binnenkort kom ik weer in Duitsland bij een tuincentrum, geweldige kruiden hebben ze daar. Zo staat er onder de gingo nu daslook :-)

Hortensia
40er

Tagetes zijn afrikaantjes, jeweetwel, vijftig tinten oranje ;)

Daslook woekert wel als een gek, daar is mijn tuin echt te klein voor (te beplanten oppervlak ruwweg 12 x 6 meter plus een terras waar ik beter vanaf kan blijven van de woningbouwvereniging, maar waar ik stiekem wel kantjes vanaf pluk en bakken/potten zet, al dan niet in een caviakooi :D ).

40er
hortensia

Klopt, familie van de afrikaantjes. Maar wel kekker dropperig. Dit jaar probeer ik komkommerkruid en perilla atropurpureum. Daslook woekert jammer genoeg nog niet, waldmeister (geen flauw idee wat de Nederlandse naam is) en de bosaardbei wel.
Volgende week eens tijd vrij zien te maken om even de boel voorjaar klaar te krijgen.

Ik heb stiekem een stukje tuin ingepikt voor mijn kruiden collectie. Potten ingegraven, elk jaar breid ik iets uit. Man heeft tuin genoeg om zich in te vermaken.

Tegen de schutting aan staat nog wat munt. Woekert lekker naar de buren toe ;-)

Hortensia
40er

Dan ben ik heel benieuwd naar die tagetes!
Waldmeister is volgens mij Lievevrouwenbedstro, er wordt ook drank van gemaakt. Bosaardbei heb ik ook, maar de vruchtjes vind ik niet zo spektakulair smaken. Maar de hond lust ze graag ;) (wel eens een hond aardbeien zien plukken?)

De perilla kende ik niet, even gegoogled. Mooi!

En gelukkig heb ik de tuin helemaal voor mezelf en hoef ik met niemand rekening te houden ;-) Ik herinner me nog een echtgenoot die alle netgepote plantjes als onkruid wegschoffelde en volhield dat het onkruid was. Brrr.!

40er
hortensia

Tagetes filifolia, was ff zoeken.

Man is gelukkig zelf een tuinierder, die plukt niets weg. Het is pas onkruid als het in de weg staat hè ;-)

Hortensia
40er

Gelukkig, je man heeft de juiste tuinmentaliteit ;)

Die tagetes kende ik niet maar staat meteen hoog op mijn lijstje! Zoiets heb ik dan veel liever dan dure ornamenten ;-)

mijk
OH Horentensia

Da's hier vlakbij en nu wil ik ook meer muntjes!!! Plek genoeg tussen het daslook ;)

Mijk

Hortensia
Mijk

Ja, daar word je hebberig van, he ;-)

Ik ben inmiddels driftig aan het googlen naar de dropafrikaan van 40er. Wat een leukerd en wat een uitdaging voor een dropjunk als ik! Maar waar háál je die :O

40er
boskoop

Kwekerij Esveld, ook een aanrader voor bijzondere planten & kruiden.

Denk dat wij ook maar weer eens op familie bezoek gaan in het hoge noorden.

Hortensia
dat is een goeie!

Ik ben echt fan van Esveld. Is helaas niet bij mij in de buurt, maar ik volg ze op Facebook, met name vanwege de geweldige esdoorncollectie, en Cor van Gelderen heeft eens een ontzettend leuke lezing gelezen in mijn woonplaats. Een fietstocht in die omgeving staat serieus hoog op mijn planning.

En daar is een tochtje naar "Ommeland" nu ook bij gekomen ;)

(ik vind het leuk mijn fiets in een trein te laden en dan een flinke fietstocht te maken)

Hortensia
Sorry, Esigmans!

Het is nu net of ik jouw onderzoek onderuit wil schoffelen, maar dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling...!

Ik wou net een nieuw topic openen in Huis Tuin Keuken, maar 40er was me net voor...! :)
http://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/leuke-tuincentrakwekerijen

Succes met je onderzoek!

Temet
Hortensia - muntvraag

Ha, jij hebt verstand van munt. Dat komt goed uit. Dan weet jij misschien wat die blauwgroene glimmende knaagkevertjes zijn die elk jaar mijn muntplanten tot de nerven opvreten, en hopelijk weet je dan ook wat ik tegen die beesten kan doen. Heb ik misschien eindelijk eens munt in mijn tuin waar ik wat aan heb.

Je weet toch dat Esveld ook bezorgt? Mijn tuintje is voor een flink deel volgeplant met planten van Esveld, het is een nieuwbouwhuis dus in die tuin stond niks, ik heb toen alles in 1 x besteld (behalve het krentenboompje, dat was een verjaarscadeau). Beste deal: een rosa glauca van 2,50 euro, die in 1 seizoen uitgroeide van een klein plantje tot een forse struik.

Groeten,

Temet

Hortensia
fruitbomen en -struiken

http://www.fruittuin.com/
Mijn ervaring met deze webshop is alweer wat ouder (2007), maar wel goed. Pakketten worden gewoon per post verstuurd waardoor de verzendkosten redelijk zijn.

Anderhalf jaar geleden heb ik hier wat besteld:
http://www.fruitbomen.net/
Ik was op zoek naar een speciaal soort fruitboom en die konden zij mij als enige leveren tegen redelijke verzendkosten. Heb hierover ook gemaild en ze konden me duidelijke antwoorden geven.

Hortensia
Temet

Nou nee, ik ben geen muntdeskundige... Sorry, ik weet niet welk beestje het is en wat je er aan kunt doen.

Ik heb in 2012 een leuke muntverzameling opgestart maar daar is nog maar bitter weinig van over en ik weet niet waarom, want het zijn toch zulke woekeraars?

Esveld bezorgt ook, maar ik moet superlowbudget werken en tot nu toe heb ik concureerderende bedrijven gezien waarmee ik onder de streep goedkoper uit was, maar dat is alweer een tijdje geleden, misschien bezorgen ze inmiddels anders.

Die Rosa Glauca ken ik, zou misschien wel een plekje in mijn voortuin kunnen krijgen om een andere struik te vervangen die daar niet echt op zijn plek zit...! Ik vermoed dat jij ook de rosa viridiflora kent? ;) Daar ben ik zo blij mee! Niemand ziet 'm staan (it's not easy being green) maar hij blijft maar bloemetjes produceren en ruikt zo lekker (ook al beweren sommige websites van niet) ;)