Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

sandra

sandra

15-01-2018 om 11:54

"mannetjes" en koffie

Ik heb de deze week mannen aan het werk in de badkamer. Die moeten natuurlijk af en toe koffie. Ik weet dat allemaal nietbzo goed. 's Ochtends een kop koffie, zo ver kom ik nog. En verder? Wat doen jullie?

Pug

Pug

15-01-2018 om 11:57

toen hier een mannetje was

Heb ik hem ;s morgens verteld dat hij het maar moest laten weten als hij koffie wilde. Als hij dan naar beneden kwam, wist ik dat hij pauze had.

Jasmijn

Jasmijn

15-01-2018 om 11:57

gewoon even aan ze vragen wat ze graag hebben?

Ik had dat ook met mannen die bij mijn bijkeuken bezig waren, 2 dagen lang. Gewoon maar even gevraagd wat ze graag willen, in de ochtend. Gezegd dat ze altijd even om koffie bij mij mogen vragen (of thee) of cola of zo en om de paar uur vroeg ik het dan ook nog maar eens een keertje (als ik zelf ook koffie nam)

Maar ik ken ook klusjes mannen die daar helemaal geen tijd voor hebben/maken, een kopje koffie hooguit en verder snel weer door.

Half a twin

Half a twin

15-01-2018 om 12:01

vragen

Enkele keren vragen of ze koffie willen. Met koek! Als je de "mannetjes" goed verzorgd doen ze ook net iets meer voor jou is mijn ervaring.
Jaren geleden gaf ik de mannetjes van de kozijnen op vrijdagmiddag rond 17.00 een kop soep, net vers gemaakt. Voordat ze naar huis gingen hebben ze nog het hele terras geveegd. Konden wij in het weekend lekker buiten zitten. Maandag maakten ze weer nieuwe troep.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-01-2018 om 12:04

Haha, ja mannetjes...

Ik voel me altijd heel ongemakkelijk met 'mannetjes' in of rond het huis. Als ze zo'n keet bij zich hebben, hebben ze vaak zelf koffie bij zich, maar aanbieden kan natuurlijk nooit kwaad. In de zomer ook altijd koud drinken aanbieden, in principe is koel water prima.

Pirata

Pirata

15-01-2018 om 12:11

Mannetjes

Ik heb ook regelmatig een ZZP-er rondlopen voor bouwkundige zaken. Geen haar op mijn hoofd die er over denkt hem "mannetje" te noemen. Ik vind het niet positief klinken. Het is gewoon een prof.
En ik geef hem elke 2 uur thee. Met een schotel koekjes.

Ja, ook koek!

Regelmatig voorzien van koffie en koek.
Scoor je punten mee

sandra

sandra

15-01-2018 om 12:37

navraag

Ik heb naar aanleiding van jullie opmerkingen navraag gedaan. Degene die nu bezig is, wil alleen 's ochtends koffie en geen koek. Hij werkt liever door en streeft ernaar op een bepaalde tijd klaar te zijn, zodat daarna de volgende het over kan nemen en hij verder kan gaan met het voorbereiden van zijn volgend project.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-01-2018 om 13:40

gewoon regelmatig wat aanbieden

Wij hadden de afgelopen tijd ook diverse 'mannetjes' oer de vloer. Als ik thuis ben, vraag ik gewoon regelmatig of ze zin hebben in koffie of iets anders. En ik zet er altijd wat lekkers bij. 's Middags een warm saucijzenbroodje oid werd hier ook bijzonder gewaardeerd.
En als wijzelf niet thuis waren, dan zetten we wat lekkere dingen op het aanrecht klaar. En natuurlijk hebben we ze uitgelegd hoe het espresso-apparaat werkt.

Niet aanbieden,

Maar gewoon vooraf vragen of en wanneer ze iets Ouden willen ( koffie, thee,....) vaak hebben dat soort mannetjes hun eigen vaste ritme. Prima toch?

Ingrid

Alison

Alison

15-01-2018 om 21:40

Koekjes

Komt weer helemaal de gruwel naar boven van wat ik een paar jaar geleden meemaakte.
Mijn wc was verstopt. Eerste keer en we woonden nog niet zo lang hier dus iemand daarvoor gebeld. Die kwam ging met een doorduwdraad aan de gang. Hij zat de hele tijd met z'n handen aan die draad, de pot en het vieze water.
Hij was nog bezig dus ik ging koffie maken en ik schudde een pak koekjes leeg op een bord. Toen hij klaar was pakte hij zijn kop koffie en een koekje. Zonder zijn handen te wassen. Ik ging zo over m'n nek. Ik heb die koekjes allemaal de vuilnisbak in gegooid toen die man weg was en de vaatwasser een extra heet programma laten draaien voor die mok en dat bord.
Gatver, de rillingen lopen me nu nog over de rug.

Wilma

Wilma

15-01-2018 om 22:18

Monteur

Monteur meterkast had laatst een half uurtje werk hier. Het was wel erg koud en hij was erg blij met de koffie
Badkamerman die dagenlang bezig was heb ik de weg gewezen naar de Nespresso in de keuken. Zelf was ik naar mijn werk. Van mij mocht hij ook brood en beleg, maar dat had hij zelf bij zich.

Wilma

Wilma

15-01-2018 om 22:20

Alison

Haha, wat een verhaal. Zou ik ook hebben gedaan )

Meestal

Wij zijn meestal niet thuis als er hier mensen zijn. Ik zet dan altijd koffie/thee/cake/koekjes klaar. In de koelkast ook altijd iets van fris en sap. Dat gaat meestal prima.
Als ik thuis ben dan biedt ik wel koffie/thee aan maar geef ook aan dat ze altijd zelf wat kunnen pakken.
Ik drink zelf namelijk niet zo heel veel koffie/thee dus ik vergeet het ook vaak aan te bieden. Dus dan zet ik het gewoon klaar en dan kunnen ze het zelf regelen.

Als mijn man en ik allebei thuis zijn dan is het wat meer gestructureerd. Dan drinken we 's ochtends samen koffie en 's middags samen thee. Dat vindt mijn man gezellig. Dus dan kan iedereen die thuis is mee drinken. Bovendien eten we dan 's middags warm dus dan nodigen we ook altijd de werkers uit om mee te eten. Vaak willen ze dat echter niet omdat ze zelf lunch bij zich hebben. Mijn man maakt dan wel eens iets van soep zodat ze toch iets hebben. Hij is een stuk gastvrijer dan ik.

Het komt overigens niet vaak voor dat ik alleen met de werkers thuis ben want ik vind dat zo ongemakkelijk. Ik hou daar helemaal niet van. Ik vlucht dus altijd het huis uit. Ik ga dan wel gewoon naar kantoor die dag. Als mijn man ook thuis is vind ik het niet zo erg want hij regelt dan alles.

wat ik me nu afvraag

Als er een werkster langs komt, of vrouwelijke monteur/glazenwasser oid, komt er dan een "vrouwtje" bij je langs? Brrr, ik word ook nogal kriebelig van volwassen vrouwen die 'vriendinnetjes' hebben.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

03-02-2018 om 16:47

Ha ha

Die vriendinnetjes vind ik ook afschuwelijk, net als dinnetjes en vrouwtjes.
Die ‘mannetjes’ zie ik trouwens niet als een verkleinwoord voor man maar als een aanduiding voor ‘iemand die iets voor een ander fixt, regelt, oplost, maakt enz. Liefst een beetje uit de broeierige sfeer.

Komt de legale aannemer, schilder enz dan is dat gewoon de aannemer enz.

Maar de hulp en de oppas noem ik idd nooit, maar dan ook nooit ‘vrouwtjes’. Wel inconsequent van mezelf natuurlijk 😉.

Aagje

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.