Home » Forum » Ongepland zwanger van derde kindje

ongepland zwanger van derde kindje

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

110 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Flanagan
Dowager

'Allemaal argumenten om haar gevoel van een rationele bodem te voorzien, alsof het pas mag als je er overtuigende argumenten voor hebt.' en

'Het argument: ik wíl het niet, zou voldoende moeten zijn.' vormen een pijnlijk contrast met je laatste regel:

'En dan nog is het moeilijk voor haar, want je weet waar je afscheid van neemt; een potentieel nieuw mens, van wie je heel veel zou houden.'

Is dit laatste argument niet de meest zwaarwegende die door een voorstander van abortus zelf naar voren wordt gebracht en alle rechten op eigen baas in buik doet smelten? Ik heb het over afscheid nemen.

de dowager
nee

Nee; het is niet aan jou of aan mij of aan wie dan ook om te bepalen wat het meest zwaarwegende argument is. Dat kan alleen zij.

sussie12
jammer van sommige reactie's

ben best wel geschrokken van alle reacties die hier staan.. heb het gevoel dat sommige mensen reageren zonder dat ze lezen..
wou eigenlijk niet meer reageren.
maar mijn man was de eerste die op de hoogte was van de zwangerschap!
hebben er ontzettend goed over kunnen praten.. open en eerlijk alles tegen elkaar kunnen zeggen hoe we het voor ons zien en voelen.
daar zijn wij samen eigenlijk uitgekomen dat een derde kindje eigenlijk niet meer zo in ons leven past! maar als ik het wel graag wil houden, hij daar ook achter staat!
ik heb genoeg meegemaakt op gebied van de depressie na de geboorte van de tweede! als klap op de vuurpijl in 2016 nog even behandeld voor baarmoederhalskanker!! allemaal overleefd hoor en tot nu toe weer kerngezond!
en ja we deden het wel veilig.. maar ja de pil is helaas maar voor 99% beschermd.. ik hoor bij de ene procent waarbij het wel eens misgaat..
wij zijn zo compleet als gezin dat de datum voor sterilisatie staat voor mijn man.
door de heftige periode waaruit we komen was en ben ik wel weer toe aan wat tijd voor mezelf.. en dat kon ook omdat ook de jongste naar de peuterschool gaat.
de opvoeding komt voor het grootste gedeelte op mijn schouders neer en dat is mij niet altijd even makkelijk afgegaan. heb dat bepaalde periodes als zwaar ervaren.
dus ja om nu zomaar even 3 voor het grootste gedeelte alleen op te voeden doefenen je niet zomaar! daar moet ook je lichaam en gevoel aan toe zijn! voor al het praktische is een oplossingen.. en we kamperen al met liefde eeniet aantal jaren heerlijk in nederland.. dus nee dat is ook niet het probleem.
het klopt eeb kindje weghalen doe je niet zomaar even! maar een kindje opvoeden ook niet! en vooral niet als je al een hele tijd in je hart compleet bent als gezin!

Li
sussie12

Je hebt helemaal gelijk. Als het voor jou als de beste keus voelt dan is dat ook zo.

Mijn moeder heeft ook nooit spijt gekregen van haar abortus. En wij hebben een prima jeugd gehad. Volgens mijn moeder was dat anders niet zo geweest, met een moeder die het niet meer aankon.

Kaaskopje
Sussie

Ik voel me eigenlijk ook bezwaard, dat ik in jouw draadje discussieer over het onderwerp. Het is voor jou ingrijpend om de keus te moeten maken en ik respecteer jouw keus ook volledig, maar wel in het kader van 'daar hebben we recht op in dit land'. In Amerika, met die vreselijke Trump met zijn wilde ideeën, zou ik bij wijze van spreken ook mee demonstreren om op te komen voor dat recht als hij het zou willen verbieden. Ik persoonlijk heb een hele hoge drempel vanaf waar ik voor abortus zou kiezen, maar daarom sta ik nog wel achter het recht dat iedereen zelf mag beslissen.

Je bent ons geen verantwoording verschuldigd, maar met wat je er nu extra bij hebt verteld groeit mijn begrip wel.

Ik ga nu niet toezeggen dat ik met de discussie stop, tenzij dat nu spontaan gebeurt. Ik noem het in de titel als het 'discussie' is. Ik wens je nogmaals veel sterkte.

AnneJ
Eigen keuze

Vooral vroeger was ik voor mijzelf sterk tegen abortus. Ik had nog niet zo'n beeld bij de omstandigheden waarin je die keuzes moet maken.
Ik had wel sterk het idee dat het een hele persoonlijke keuze moet zijn. Omdat jij voorwaardelijk bent voor een levenslang commitment.
We hadden in het ziekenhuis nog leerlingen en verpleegkundigen die vrouwen met een abortus niet wilden verzorgen. In die tijd werd er in de status geen verschil gemaakt tussen een medische of een persoonlijke keuze abortus.
Ik weet nog dat het veel discussie opriep maar ik vond het niet mijn zaak. Ik hoefde het ook niet te weten.
Ik vind het wel begrijpelijk maar ook jammer dat voorstanders en tegenstanders zo, beargumenteerd, elkaar kunnen proberen te overtuigen of er morele oordelen over vellen. Ik snap het ook wel.
Maar ten diepste vind ik het echt een verworvenheid dat we dit medisch begeleid goed doen en dat we er zelf een onafhankelijke keuze in hebben. Zelfs zonder argumenten. Dat komt uiteindelijk iedereen ten goede. Niet alleen jouzelf maar ook de kinderen die er al zijn en zelfs het kind dat niet geboren wordt.

Kaaskopje
AnneJ (discussie)

Ik ben het op zich volledig eens met dat het goed is dat we het recht hebben verworven om zelf de keus te mogen maken, maar waar ik zelf wel moeite mee heb, is als abortus té gemakkelijk als een anticonceptiemiddel wordt gebruikt en dat het nog tot in zo'n late fase wordt gedaan. 24 weken! Dat kun je niet meer weghalen als dat het nog niet levensvatbaar zou zijn, want de techniek gaat door en er zijn successen behaald op dit gebied.

Li
Daar

ging het dus niet over. Totaal andere discussie.

Kaaskopje
Li (discussie)

Daar heb jij gelijk in. Maar in het kader van abortus in het algemeen, mag ik dat wel zeggen toch?

Ik respecteer de keuze van Sussie. Het zou de mijne niet geweest zijn. Maar ik steun het recht op abortus volledig.

Li
in het algemeen

denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat er betere technieken zijn gevonden om eventuele afwijkingen op te sporen. Dan neemt de vraag naar late abortussen ook af en kun je opnieuw naar die grens gaan kijken.

Overigens: je weet nooit of het jouw keus niet geweest zou zijn. Dat weet je pas als je in haar schoenen staat, fysiek en mentaal.

Triva
Kaaskopje

Is het niet gewoon netter om elders verder te discussiëren? Ik wil best in gaan op je reactie over 24 wk maar niet hier meer.

Kaaskopje
Triva

Ik weet niet of een aparte discussie daarover zoveel gaat opleveren.

Kaaskopje
Li (discussie)

Ik heb geen twijfel over wat ik zou doen. Ik heb daar echt een heel erg uitgesproken mening over voor mijzelf.

ano
Ik geloof er niks van

Dat het zo makkelijk als anticonceptie wordt gebruikt. Waar haal je dat vandaan? Hele late abortus wordt alleen gedaan als er echt iets mis is voor zover ik weet. Echt iets omdat je na 5 maanden denkt mmmmmm toch maar niet.
Een mor ing after pil worst wellicht wel als anticonceptie gebruikt. Maar het is echt niet zo dat je denkt: o oepsie foutje ik loop even in de koffiepauze langs bij de abortus kliniek.

Daarbij blijf ik van mening dat je niet kunt oordelen als je niet dit ervaren hebt een dergelijke situatie. Vervolgens ben ik ook van mening dat sommige kinderen beter niet geboren hadden kunnen worden als je ziet in welke tragische omstandigheden ze op moeten groeien. Tot slot durf ik ook de discussie nog wel aan hoe moreel het eigenlijk is elk kind maar te laten komen ook al heeft dat enorme impact op de kinderen die er al zijn.
Sorry schat je moet van je sport af. Je krijgt een broertje. Geld is op.
O je moet nu ook bij je zus op de kamer want er is geen plek meer in huis.
Daar vind ik ook wel iets van en ook daar zijn gradaties is en ik blijf erbij dat het zo persoonlijk is voor ieder mens. Dat is met alles toch zo? De een werkt met gemak 40 uur sport en doet vrijwilligerswerk. De ander is al Burn out als de baas 1x boeh roept. En dit zegt ook iets over veerkracht van mensen en hoe ze met dingen omgaan. Waarmee ik wil zeggen nogmaals dat een ander niet kan oefenen wat een ander voelt bij een ongewenste zwangerschap.
Sterkte morgen sussie.

ano
Sorry

Voor taalfouten door de telefoon.
Niet kan voelen wat een ander voelt

Kaaskopje
Misschien moeten we toch ergens anders verder, Ano?

Ik voel namelijk van alles opborrelen door je reactie. Alleen weet ik niet of een discussie over dit onderwerp echt een uitkomst gaat krijgen. Ik heb redelijk vastomlijnde opvattingen hierover als het om mijzelf gaat. Ik móet de keus van een ander respecteren en dat wíl ik ook, hoewel ik er soms een knoop van in mijn maag zal voelen. En ik zou ook opkomen voor dat recht als hier de een of andere gek aan de wet zou willen morrelen. Dus nee, ik kom niet uit de 19de eeuw.

Drietje
Niet gepast

Ik vind het niet gepast om in dit draadje te discussieren over het recht op abortus. Ik denk dat TS het al lastig genoeg heeft met deze keuze. Zij is moeder en als je dan deze keuze maakt is dat enorm heftig. Ik vind het ook vrij schandalig om zo makkelijk te doen over een (grote) kans op een depressie. Zij heeft dat al twee keer meegemaakt! Als moeder wil je dat je gezin toch niet nog een keer aan doen, dat snapt toch iedereen. Ze staat er nog alleen voor ook. Dus stop hiermee aub.

Pluto7
Hoe is het nu met Sussie?

Hi Sussie,

Ik herken me heel erg in jouw verhaal.
Wij staan nu momenteel voor dezelde keus en zijn ook van mening dat het voor mijn Eigen gezondheid beter is om het weg te halen.
Nu we die keuze hebben gemaakt voelt het als een opluchting.
Maar ik ben heel benieuwd hoe jij je nu (na een jaar verder te zijn) voelt.
Voelt het nog steeds als de juiste keuze, of heb je er heel veel last van gehad?

Dankjewel voor je reactie!

Wirwar
Sussie Pluto7

Sussie en Pluto7,
Hoe gaat het met jullie?
Hoe hebben jullie de keuze verwerkt?
Anderen die dezelfde ervaring gehad hebben en het verwerkingsproces wensen te delen?

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.