Home » Forum » Kamperen gammel sanitair en bril ideetjes

Kamperen, gammel sanitair en bril, ideetjes?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hangkous
Kamperen, gammel sanitair en bril, ideetjes?

Wij gaan ieder jaar kamperen in Frankrijk op de bonnefooi. De ene keer komen we terecht op een camping met zeer luxe sanitair, soms is het wat minder.
Vorig jaar waren we op een camping met schoon sanitair maar wel een beetje erg simpel. In de douche hokjes was 1 haak waar je je kleren op moest hangen, je (toilet)tas en je handdoek. Geen plankje of zo en alles wat niet achter het kleine schotje hing werd drijfnat.
Vaak ging ik dan douchen in mijn "strandjurk" alleen een handdoek en een fles shampoo en douchegel mee. Haren kammen, bodylotion, en andere dingen deed ik dan bij de tent.
Zelfs mijn bril nam ik dan niet mee naar de douche al was de wandeling naar het sanitair wel wat moeilijk zonder bril.
Dit jaar wil ik mijn bril wel ophouden tot in het douche hokje en dan veilig ergens laten. Wie heeft een creatief idee om de bril veilig mee te nemen als de mogelijkheden om iets op te hangen (zeer) beperkt zijn?
Vorig jaar heeft een kind mij wel eens naar de douche gebracht als een soort blindengeleidehond mij sturend om de kuilen en hobbels heen. Dat kan altijd nog maar ik wil ook kunnen douchen als de pubers in het zwembad liggen.

Jesse_1
Plastic tas

Als je al je spullen in een plastic tas aan het haakje hangt en je bril dan in de brillenkoker daarbij?

Pirata
Hangtoilettas

Er zijn van die toilettassen die je kan ophangen met een kleerhanger (ingebouwd). Die kan je ook aan de deur hangen of aan het schotje, zodat het haakje vrij blijft.

MarSy
Die ophang toilettas

Ideaal inderdaad en in verschillende maten te krijgen

Lusithania
Tas

Ik gebruik een soort strandtas met rits van die ‘stof’ waar ook de duurdere Ah/jumbo boodschappentassen van worden gemaakt. Door de tas aan een hengsel op te hangen kan ik overal goed bij en ik gooi er alles in wat ik niet (meer) nodig heb. Ik zie niet wat waar droog is en zo houd ik alles in de tas droog.

Antje
Bril

Als ik ga zwemmen houd ik mijn bril altijd op, ook onder de douche. Want ik weet niet waar ik hem moet laten en ik vind het fijn om gewoon te kunnen zien. Gaat prima. Zou ik dus op zo'n camping ook doen.

Lente
Bril ophouden tijdens het douchen

Dat kan best. Na het douchen veeg je de bril droog (eventueel apart doekje mee dat niet zo pluist als een handdoek). En dan zet je de bril weer op.

Gaat een wereld voor je open, onder de douche met bril :-)

Ik heb een ophangtoilettas. Ik vind het een onding. Als die aan de haak hangt, hangt het bovenste deel schuin voor voren en valt er van alles uit. Het onderste deel zit met een rits vast aan het bovenste deel. Niet te gebruiken als die hangt.

Triva
met 1 haakje

hang je een hele boodschappentas op. Ik ging altijd douchen met een boodschappentas (zo'n grote van 1 euro), daar kan alles in en het blijft allemaal droog. Daar kan ook weer een brillenkoker in.

Amsterdamse
Koordje

Je doet even je bril aan zo’n (tuttig) koord voor brillen. Tijdens douchen gewoon laten hangen en bij jezelf afdrogen de bril meteen afdrogen aan je zomerjurk en weer opzetten.

Tijgeroog
Grote tas

Ik gebruik ook een grote boodschappentas en daar stop ik zo min mogelijk in. Het noodzakelijkste aan schone kleren, zeep, deo, haarborstel... net wat ik nodig heb. Bril stop ik dan (voorzichtig) los in die tas, gaat er na het uitkleden als laatste in en gaat er als eerste weer uit. Als ik een toilettas meeneem laat ik die meestal bij de wastafels staan (hangen).

Maar het makkelijkst vind ik het om naturistisch te kamperen. Dan hoeft er veel minder zooi mee naar het toiletgebouw, en omdat er geen losse douchecabines zijn (nouja, meestal zijn er wel 1 of 2, maar die gebruik ik nooit) is er veel meer ruimte voor allerhande douche-materiaal.

Hangkous
omdenken heeft geholpen

Ik heb zelf een toilettas met brede stoffen band, als die aan het haakje hangt kan je niks anders meer ophangen. Man heeft een toilettas van I.e. met een metalen ring, kan aan een haakje hangen maar heeft heel veel (veel te) kleine vakjes waar mijn brillenkoker niet in past.
De plastic tas heb ik al geprobeerd maar was niet echt handig, je moet daar toch een soort van op volgorde je spullen in frotten, de dingen die je na douchen als eerste nodig hebt bovenop maar dat zijn niet de dingen die je als laatste af/uit doet.
Bril ophouden kon met mijn vorige montuur wel, was geheel van kunststof, nu niet meer mijn neussteuntjes worden nu al groen van transpiratievocht (de koperen schroefjes oxideren of zo).
De tip van Pirata heeft gezorgd dat ik ging omdenken. Een toilettas met een kleerhanger erin, die heeft een haak om zichzelf te kunnen ophangen. en dat kan vaak wel aan deuren die toch meestal niet 100% het hokje afsluiten. Als ik een haak (al dan niet een klerenhanger) meeneem naar de douche creëer ik zelf meerdere haken waar ik mijn spullen aan kan ophangen. Kan ook meerdere haken meenemen.

Dank voor de tips tot nu toe!

Triva
klopt

een plastic tas is niet handig, een brede boodschappentas wel want door de brede bodem kun je van alles na elkaar kwijt en in andere volgorde pakken (hoewel je natuurlijk zolang je droog bent ook de volgorde kunt wijzigen). Ik douche al vanaf toen ik 10 was zo geloof ik....

clowntje
wellicht wat te omslachtig

maar je kunt bij de Action of de Blokker ook een deurhanger kopen met 5 haken er aan. Dan heb je sowieso genoeg haken:-).
Maar dat is wel wat veel om mee te sjouwen wellicht.
Zelf doe ik het net als Triva: boodschappentas mee en als ik nog droog ben zorg ik dat de handdoek boven ligt.

Niki73
Ook boodschappentas

Bevalt prima en houdt mijn klederen tenminste droog.

Hangkous
Hangkous

https://nl.pinterest.com/pin/619315386233749852/

Inmiddels dit in elkaar geknutseld. een bakje van een oude shampoofles dat kan staan of hangen met een gehaakt etuitje om de glazen te beschermen. Veilig idee!

Hangkous
link werkt niet sorry

En met tijdelijke nicks ben ik ook niet goed.

Hangkous
Doet deze link het wel?
Hangkous
ook niet.

sorry.

Lente
Ik kan beide links zien

Ik weet niet waarom jij ze niet kan zien.

Hangkous
Zit jij op Pinterest

Met een account? Dan kan ik ze wel zien als ik uitlog van pinterest niet meer.

Lente
Zonder account lukt mij ook

Ik heb inderdaad een account. Ik heb uitgelogd en toen nog eens geprobeerd. Ik kan de link nog steeds zien.

Hangkous
Das mooi

Je ziet een bauwe bril een groen bakje dat je op kunt hangen en een gehaakt etui met streepjes? Dat heb ik geknutseld. Om in sanitair met niks aan haakjes toch mijn bril veilig te bewaren. Ook handig om tijdens mijn wekelijks zwemuur te gebruiken.

40er
Half a twin

Heb jij Pinterest? Aangezien het een Pinterest link is, misschien dat je het daarom niet kunt zien.

Hangkous/Half a twin
Ja ik heb Pinterest

Het is een foto van mijn eigen knutsel geplaatst op een van mijn borden. Ingelogd kan ik het zien, uitgelogd niet.
Dus ik dacht dat het voor anderen niet zichtbaar was.

Lente
Nu iets beter gekeken

Ja, ik kan met beide links jouw knutsel zien, met daar omheen andere knutselen. Als ik daarna klik op jouw knutsel, komt ik niet verder. Maar dat lijkt me niet zo'n probleem. Zonder verder klikken, is het ook te zien.
Dan kunnen ze hier de uitleg lezen.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.