Home » Forum » Nieuwe rubriek huisdieren

Nieuwe rubriek "Huisdieren"

21 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Nieuwe rubriek "Huisdieren"

Gekopieerd uit een andere rubriek:

Ik reageer in mijn hieronder geplakte tekst op een opmerking van Bennikki. Na een schrobbering richting Femh van Ad H reageerde Bennikki met de opmerking dat een dráádje "Honden" niet handig is. Zeker niet voor mensen die niet weten dat dit draadje bestaat. Een aparte rubriek zou daarom beter zijn.

"Ik ben het volledig met je eens. Als dat draadje op paginanummer 60 staat, staat het volledig uit beeld, voor niet ingewijden dus begrijpelijk dat ze los van dat draadje vragen stellen.

Ik zou best kunnen leven met een algemene rubriek "Huisdieren". Als daar dan draadjes in staan met als titel Hond, Kat, Vogel, Reptiel, Knaagdier enz., is dat misschien wel zo overzichtelijk.

Huisdieren horen vaak ook bij het gezinsleven, dus niet misplaatst als het een eigen plek zou krijgen."

Tango
Goed idee!

Ik vind het wel een goed idee. Ik heb ook weleens de vraag gesteld waarom er wel een draadje Honden is en geen Katten. En laatst had ik ook een andere vraag over huisdieren en die maar bij Huis, tuin en keuken gezet.
Dat draadje Honden vond ik ook best grappig om te lezen af en toe, maar heb werkelijk geen idee meer waar het is terug te vinden. En ik denk inderdaad dat velen niet weten dat het bestaat en dus gewoon een nieuwe vraag over een hond zullen starten en dan niet onder dat draadje.
Ik stem dus voor!

Lilian1
Goed idee,

Het is inderdaad een deel van je leven.
Ik kon t draadje vorige week niet vinden.
Nu was ik ook niet zo zeer in staat om goed te denken en had geen idee waar ik m ook weer moest zoeken.
Onze hond heb ik 1,5 week geleden plotseling in moeten laten slapen en ik was zo verdrietig. De eerste dag durfde ik bijna niet naar beneden te lopen om niet te overvallen worden door t verlies. Nu is t wat gezakt, al mis ik dr nog in de meest gekke dingen, brood maken, stukje kaas voor...o nee, na t eten de groenten voor...o nee.
Lopen met de anderen met hun hond,zonder mn hond, is ook vreemd.

Er wordt weer voorzichtig nagedacht over een andere hond, want dat ik er een wil...dat is wel duidelijk. Wanneer,.... ik weet t niet. Wat is verstandig? Is er een verstandige keus... nu hebben we vakantie en is er de komende 4/6 weken altijd iemand thuis. ( of wij of de kinderen) Maar t is wel snel, wil ik dit...zal ik niet wachten tot over een paar maanden.
En wat voor een, niet t zelfde ras?( al was ze een kruising ze leek heel veel op een heidewachtel) omdat die veel te veel lijkt op haar? Maar wat dan? Een middelgrote hond zal t wel worden.
Ik ga nog even denken ;)

Woef
Voor

Ook bij ons maken dieren deel uit van ons gezinsleven. Cavia's, hansters, konijnen, katten, honden.( niet alles tegelijk )
Ad heeft zo de pest aan honden dat hij altijd even moet katten ;-p

40er
Mee eens!

Zou een fijne aanvulling zijn.

En Lilian,, sterkte ermee!
Zo vreselijk, zo'n stil huis. Wij hebben 2 jaar geleden onze hond gekregen, ook in de vakantie. Ideaal qua wennen en zindelijk krijgen. Ook een hele andere hond dan de vorige, wel fijn. En heel lief 😀

Kaaskopje
Lillian

Oh wat verdrietig. Ik kan me heel goed voorstellen dat ieder 'voor het eerst zonder'-moment nu triest voelt.

Iedereen is anders met de overschakeling naar een andere hond. Aan een kant is het nu inderdaad de ideale tijd om eraan te beginnen, maar aan de andere kant wordt het dan mogelijk een overhaaste beslissing. Willen jullie weer een zelfde hond? En is daar dan op stel en sprong een pup van beschikbaar? Gevoelsmatig zou ik zelf een pauze inlassen. Even loskomen van deze hond en weer ruimte hebben voor de nieuwe hond. Waar ik zelf een beetje bang voor zou zijn met een hond van hetzelfde ras, is dat je gaat vergelijken. Zo was onze eerste hond een boxer en die was zo perfect dat de kans op een minder perfect 'exemplaar' aanwezig was. (zo dacht ik) Vervolgens hebben we een hele foute hond gekozen, die niet bij ons paste. Niet leuk dat we heb daarom weer hebben afgestaan aan iemand anders na een jaar, maar we hebben een tijd geleden gehoord dat hij daar nog 10 jaar een heel goed leven heeft gehad.

Lilian1
Kaaskopje

Dat zijn precies de vragen die nu ook door Mn hoofd gaan. Precies dezelfde...nee, dit was al een mix hoor,maar met een zelfde soort hond alleen een slag groter. Heidewachtel/Drentse patrijs. Ik kijk rustig rond. Onze andere 2 honden heb ik gevonden met....ja dàt er een voor ons en ik hoop dat nu weer te gaan krijgen.

Kaaskopje
Lillian

Ik ben heel erg benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

Lilian1
ik ook

variatie al gehad..bij mijn ouders een dalmatier, onze eerste een berner sennen en de laatste was een ongelukje ;) en ik vond beide leuk dus dat was meteen...nou dan doen we die. Een retrieverachtige mix/soort vind ik ook leuk. Ik wil geen kortharige hond dat is een ding wat ik zeker weet, maar verder.... we zullen zien wat er op ons pad komt.
Een hond die niet verhaart lijkt me wel wat haha. De haren vlogen hier altijd in het rond en dat is nu niet.

Kaaskopje
Grappig

Ik wilde geen langharige hond. De foute keus was een keeshond en mijn hemel, wat was me dat een vacht, dat was echt een klus om dat goed te houden. Toen we hem kregen zag de vacht er ook niet goed uit, dus op naar de trimmer om hem te ontklitten. Die vacht was ook voor de hond een last om mee te leven in ons huis. Hij liep de hele dag te hijgen, met een oog naar de tuin te lonken, waardoor ik hond dan toch maar weer in de tuin liet. Daar blafte hij de boel bij elkaar, postbodes vreesden voor hun leven... op een gegeven moment zei ik 'hij eruit of ik eruit!'. Ik werd er gestoord van. Mazzel voor mij koos man voor hond eruit :-)).

Ik dacht met onze huidige hond ook een meer kortharige hond gekozen te hebben. Op zich is dat ook wel zo, maar dit valt toch meer onder ruwharig wat geplukt moet worden. Na het plukken is het een kortharige hond. De rassen die er naar mijn idee inzitten zijn over het algemeen kortharig, maar in een van de rassen zit ook een ruwharige variant, dus ik vermoed dat vader of moeder die variant was.

Lilian1
niet echt super langharig

zoals een keeshond of een berner maar meer richting golden retriever, stabij,heidewachtel vacht zeg maar.
Onze berner lag heerlijk binnen tegen de muur omdat daar geen vloerverwarming was, deed heel de dag niks, was zo lui als wat. haha
Onze heide-mix was niet graag alleen buiten, die was waar ik was,het liefste zo dichtbij mogelijk. had in het begin een wat gladde vacht maar naarmate ze ouder werd steeds meer krullen in haar nek.

Wilgenkatje
mag het ook over konijnen gaan?

Wij krijgen twee maanden lang twee konijnen te logeren. Op hun eigenlijke adres lopen ze grotendeels rond in de tuin, waar ze volop kunnen graven. Hier bij ons moeten ze het met minder doen - een hok en een ren op de stenen... Dat is jammer, maar het kan niet anders, de gedeelten van de tuin waar geen bestrating ligt zijn volop begroeid. En loslopen is niet handig vanwege planten die niet in het konijnendieet passen.

Het is lastig de tijdelijke ren goed vast te zetten op de stenen. Ik dacht tentharingen te gebruiken? Maar een lang soort kwammen zou beter werken.

Wat kan ik aan konijnenvermaak in de ren zetten?

Redactie Ouders...
Goed plan!

We vonden het een goed idee, om een aparte rubriek 'Huisdieren' te introduceren. Hij is vanaf nu beschikbaar.

De bovenstaande discussie kan daar dus voortgezet worden.

Redactie Ouders Online

Forumbeheer Oud...
Verhuizen

We hebben zojuist ook een groot aantal draadjes over huisdieren verhuisd naar de nieuwe rubriek.

Mocht je nog wat draadjes tegenkomen die ook verhuisd kunnen worden: zet de link hieronder even neer of mail ons via forumbeheer@ouders.nl

Met vriendelijke groet,
Forumbeheer Ouders Online

Kaaskopje
Wat leuk!

Daar maken jullie veel mensen blij mee 😃

Woef
Blij

Bedankt

Lilian1
kaaskopje

we zijn aan t kijken naar een nieuwe pup.We gaan kijken bij een kruising golden retriever met een Goldendoodle. De een wilde zoon, de ander wilde dochter en ik (manlief maakt t niks uit als t maar een grotere hond is)....dus als deze kruising iets wordt voor ons, met de klik bedoel ik... dan wordt t een wat ontplofte golden ;)

Kaaskopje
Wat leuk!

Ik ben benieuwd 😃

Lilian1
Ik ook

We gaan voor t enige teefje kijken maar t verbaasd me niks als we straks met een reu thuiskomen 🙈want dr was een hele lichte ook wel erg leuk.
Al dagen worden er namen verzonnen, lastig hoor. Ik wil t liefste een a op t eind. Kinderen willen Mila en ik wil Jara. Ondertussen zijn er al tig namen bijgekomen met bv y op t eind...help,haha. Ik denk dat t dan toch Mila wordt....
Een evt reu zou Boaz of Mika heten

Kaaskopje
Lillian

Zullen we dit voortzetten in de rubriek "Huisdieren" zelf ?😊

Kaaskopje
Of... foutje 😅

Niet onder deze topic bedoel ik. Gewoon nieuw onderwerp dus.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.