Home » Forum » Mede voor meelezende studenten waar hebben ouders nou wel behoefte aan

Mede voor meelezende studenten: waar hebben ouders nou wel behoefte aan?

41 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Temet
Mede voor meelezende studenten: waar hebben ouders nou wel behoefte aan?

Zojuist heb ik een reactie geplaatst in de rubriek "Oproepen voor onderzoek", waar ik terechtkwam omdat de betreffende student zijn eerste oproep in de verkeerde rubriek had geplaatst (ik kom niet standaard in de onderzoeksrubriek). Het was weer eens een student die dacht dat hij iets reuze nuttigs aan het ontwikkelen was waar ouders veel behoefte aan zouden hebben, waarop de verschillende ouders hem erop wezen dat a) zijn enquete niet deugde (verkeerde leeftijdsgrens) en b) het beoogde product in werkelijk geen enkele behoefte voorzag, behalve dan in zijn behoefte aan een afstudeerproject.

Ik zie dat om de haverklap, heb ik het idee. Komt er weer eens iemand met een app of ander op stroom werkend iets, dan wel een nieuw product op het terrein van 'gezonde voeding', waar ouders zogenaamd op zitten te wachten. Wat ze in de praktijk dus niet blijken te doen.

Laten we die lieverds eens de helpende hand toesteken. Waar hebben ouders nou echt behoefte aan? En dan bedoel ik niet meer geld en meer tijd, want daar is geen product voor.

Iets wat bij mij opkomt:
een soort afstandsbediening waarmee je laptops/spelcomputers/telefoontjes van de in huis aanwezige kinderen overneemt waarna je een mededeling naar keuze kunt doorgeven ("we gaan eten" of "en nu verd... je kamer opruimen" bijvoorbeeld). Graag met een stand waarmee je de hele groep tegelijk kunt overnemen en een stand waarmee je een individueel kind kan bereiken. Ook graag met een beveiligingscode erop, want anders gaan de bloedjes met dat ding aan de haal en kraken mijn telefoon, en dat kan de bedoeling niet zijn. En natuurlijk moet je de apparaten voor onbeperkte tijd kunnen lamleggen, een enkele onderbreking is niet voldoende.

Wie heeft er nog meer nuttige ideeën voor nieuwe producten etc? Hoeft uiteraard niet electronisch

Groeten,

Temet

Pirata
Huiswerkstimuleermachine

🤣
Eens, Temet!
Voor mij graag een machine die verzorgt dat mijn puber fluitend aan zijn huiswerk gaat!

margaretha
re temet

ik gebruik whatsapp voor de oproepen, voor de rest helaas nog geens oplossing. Teamviewer moet wel aanstaan anders kom je daar je al een eind mee. We hebben zelfs el eens een tijdje de internet verbinding geblokkeerd na een bepaald uur (was helaas ook voor ons zelf lastig). Nu geen middelbare schoolkinderen meer thuis, alleen studenten en werkzoekende ( ook niet frustratie loos)

Yaron
Niets

Ik mis niets, alleen na de reactie van Temet denk ik dat zo'n berichten stuurder naar alle schermpjes in huis wel handig zou zijn. Whatsapp werkt niet, want telefoons worden thuis op de kast gelegd. IPad, laptop en Xbox daarentegen wel.

maan.
Zo werkt het nou eenmaal..

Niet alleen bij goedbedoelende studenten gaat het mis. Ook in het befrijfsleven worden er zat nutteloze dure dingen ontwikkeld.

Zo was bij mijn man op het werk verplicht met een app te werken. Maar meerdere mensen konden m niet installeren of het werkte niet. Daarnaast waren de gegevens die de app verzamelde niet de gegevens die de werknemers konden gebruiken. Een duidelijke achter-het-buro-bedachte uitvinding. Een duur jaar later is het contract opgezegd en zijn ze efficienter gaan werken zonder de tijdrovende nietfunctionerende app.

Half a twin
Het gat in de markt

Zelfs zonder app te regelen:
Kleding voor slanke jongens die nog niet de pubergroeispurt hebben gehad.
Sokken tot maat 45 met smalle beenstukken. Die brede herensokken blijven niet hangen.
Puberpyama's in maat 164/170 dus zonder monstertruck op je buik. Herenpyjama's zijn zelfs in S nog flink aan de maat voor deze knullen. Ondergoed trouwens ook. Mijn zoon is 164 cm maar zo smal dat hij ondergoed draagt in 146. Als je dan geen effen wit wilt heb je zomaar ineens een multipak van 3 boxers, 2 zwart met grijs streepje en 1 met dino's.
Voor 12/13 jarige jongens in het algemeen, leuke verjaardagskaarten die passen bij de belevingswereld van brugklassers. Dus niet met te kinderachtige afbeeldingen maar ook geen biertjes en wijntjes.
Toen mijn dochter die leeftijd had heb ik nooit een probleem gehad om passende dingen te kopen. Voor zoon zoek ik me scheel zeker, omdat ik niet de hoofdprijs wil betalen.

Cecile
Half a twin

Geweldig jouw opsomming en zo herkenbaar (dus inderdaad goede suggesties). Ik heb zo gelachen. Ga helemaal vrolijk slapen! Dank.

.En Temet, briljant idee dit draadje. Arme studenten. Maar hopelijk lezen ze dit en kunnen ze er wat mee. Zij blij en wij blij.

Emmawee
Oh ja!

Ideeën zat hier. Voor verschillende leeftijden.

Een opvolger van de maxicosy, die je zowel op wielen, als in een auto kunt zetten. Voor mensen met kleine kinderen die met ov reizen en dan met de auto worden opgehaald door een familielid.Of voor als je een leenauto gebruikt, of omdat je.niet standaard een plek bezet wilt houden voor een autostoeltje.
Dit heb ik destijds wel gemist.

Een digtiale planner die een mooie, duidelijke A4 printversie heeft en waarbij je ook dmv een foto weer kunt invoeren in de digitale versie.

Een bedlampje dat vanzelf geleidelijk binnen een bepaalde tijd uit gaat (bestaat zeker al?)

En mijn beste idee (vind ik zelf): het afdroogpak dat je kind na afloop van de zwemles kan aantrekken, waarin het minstens drie kwartier warm en droog genoeg blijft, zodat je snel naar huis kunt, thuis douchen en aankleden etc.

Ad Hombre
Yaron

"Ik mis niets, alleen na de reactie van Temet denk ik dat zo'n berichten stuurder naar alle schermpjes in huis wel handig zou zijn. Whatsapp werkt niet, want telefoons worden thuis op de kast gelegd. IPad, laptop en Xbox daarentegen wel."

Ik heb zelf wel eens gedacht dat zo'n ouderwetse intercom zo gek nog niet was. Als je daar nou eens een versie van maakte die communiceert via wifi. Met 10 knoppen voor 10 ruimtes. Je drukt ze in en je zegt iets en het komt er op een van de (max) 10 plekken uit en natuurlijk een broadcast knop. Je kunt dus vanuit iedere ruimte iets in een andere ruimte zeggen.

Ik heb er even op gegoogled, maar ik kon niets vinden.

Ad Hombre
Emmawee

"Een opvolger van de maxicosy, die je zowel op wielen, als in een auto kunt zetten. Voor mensen met kleine kinderen die met ov reizen en dan met de auto worden opgehaald door een familielid.Of voor als je een leenauto gebruikt, of omdat je.niet standaard een plek bezet wilt houden voor een autostoeltje.
Dit heb ik destijds wel gemist."

https://www.vanastenbabysuperstore.nl/blog/maxi-taxi

Wij hadden een kinderwagen waar ook een maxi cosi op kon. Dat was redelijk handig.

Dat afdroogpak van jou zie ik niet zo.

Temet
Half a twin

Helemaal eens met ongeveer je gehele opsomming. Mijn zoon van 12 is ook zo'n dunne sliert (gelukkig nog geen 1,64) en kleren kopen voor hem is soms een bezoeking. Hij valt nu nog in de maten waarbij knoopsgatenelastiek in de broeken standaard is maar a) er is een grens aan wat knoopsgatenelastiek vermag en b) bij een zekere maat houdt dat op.

C&A had vroeger extra smalle broeken maar die kan ik nu dus mooi niet meer vinden.

Ad, het gaat mij er niet alleen om dat je een boodschap eenvoudig aan het hele gezin kan doorgeven maar ook dat je alle electronica kan platgooien totdat ze doen wat er gedaan moet worden :-). In plaats van het gebruikelijke patroon van 1 x schreeuwen geen reactie, >2x schreeuwen een 'ja-haaa' maar nog altijd geen actie... Een beetje het electronische equivalent van de warme kraan beneden opendraaien als iemand niet onder de douche vandaan komt.

Groeten,

Temet

Temet
Emmawee

Je zou dan een onesie moeten hebben van dezelfde (of iets dikkere) microvezelstof als waar die handige tulbandhanddoeken voor lang haar van gemaakt zijn (zoals deze: https://www.decathlon.nl/p/zachte-microvezel-hoofdhanddoek-lichtoranje/_..., de beste investering van 4 euro aller tijden, had dochter die maar gehad toen ze nog schoolzwemmen had).
Jas er overheen, klaar.

Ad, dit idee is denk ik geboren uit frustratie over de combinatie van te volle en te warme kleedkamers na zwemles, en kleine kinderen. Ik kan me er iets bij voorstellen.
De onesie in kwestie zou dan ook de voeten moeten omhullen, want juist dat gemier met die sokjes is een van de irritantste dingen (gewoonlijk belandt er ook nog minimaal 1 in een plasje)

Groeten,

Temet

Ava
Leuk draadje

Half a twin, ik herken dat probleem helemaal (lang en dun en passende kleding met dinos).

Ik merk dat vrolijke jongenskleding lastig te vinden is. Het is donker rood, saai blauw, grijs, bruin, zwart.

Ohja, Paladiums voor tienerjongens maten 36 tot 42. Stoer en vrolijk!

Een universele afstandbediening voor al je apparaten die makkelijk te bedienen is (zoals je iphone of ipad aanvoelt kwa bedieningsgemak) en makkelijk terug te vinden is.

En fietslichtjes. Je hebt ze nu omhuld in siliconen die je van je fiets kan doen.op zich handig, tegen het jatten en vernielen, maar die leg je neer, raak je kwijt, vergeet je. Voor je het weet koop je een paar reserven en slingert door het hele huis een licht als wees, waar je pas echt wat aan hebt als duo. Kortom, gebruik je ze niet. Of is dat meer organisatorisch dan ontwerp?

Biebel
Leuk, nuttige dingen bedenken!

En ja, graag zo'n overrule app, waarmee ze niet anders kunnen dan komen eten.

Als ik dan toch een startende ondernemer mag tippen: Verzin allereerst iets voor de eenzame sokken. Ter illustratie: toen we de kamer van oudste uitruimden kwamen we 30 (!) losse sokken tegen. "commissie lonely socks houdt vergadering op het wasrek", is hier een gevleugelde uitspraak.

Sport/dans/muziekplanners die wél meteen in je eigen agenda synchroniseren. Dus niet een goed bedoeld excel overnemen wanneer de puber wat moet doen, maar met een klik "zet in de familie agenda online". En kan dat dan ook met alle andere uitnodigingen die ik via mail krijg, van specialisten/tandartsen enz?

Wat Eten We Vandaag. De vraag die ik echt het meest krijg. Graag antwoorden naar de betreffende puber op basis van wat ik eerder die week al bij de AH heb besteld, of heb afgerekend op andere plekken.

Hoe Laat Eten We. De tweede meest gestelde vraag. Combinatie van de familie-agenda en het vorige punt.
Studenten: Succes!

Ginny Twijfelvuur
Emmaweee

Dat afdroogpak! Wat een vondst.

Die maxicosy is er een soort van. Ik had voor jongste een heel licht en compact opvouwbaar karretje van Quinny. Speciaal gekocht voor dat soort situaties.

Bij oudste, 20 jaar geleden, had ik ook zoiets. Wat minder compact enzo, maar we een speciaal onderstel, alleen voor de maxicosy.

Oh, ik zie nu dat ik niet de enige ben....

OND
Temet

"...een soort afstandsbediening waarmee je laptops/spelcomputers/telefoontjes van de in huis aanwezige kinderen overneemt waarna je een mededeling naar keuze kunt doorgeven ("we gaan eten" of "en nu verd... je kamer opruimen" bijvoorbeeld). Graag met een stand waarmee je de hele groep tegelijk kunt overnemen en een stand waarmee je een individueel kind kan bereiken. ...".

Dat bestaat toch al lang? Wie een paar PC's in huis heeft kan die in een netwerkje zetten.
Tal van Windows-versies hebben standaard alles in huis om bijvoorbeeld popups te sturen, een interne mailserver te laten draaien enz.
Ook de software om vanop afstand PC's over te nemen is er al lang en sommige Windows-versies hebben die standaard aan boord: "Windows Remote Assistance".

Emmawee
Dat bedoel ik!

Maar daar dan dus een opvolger van. Want dat kind blijft niet in de maxicosy. Die van mij groeiden daar belachelijk snel uit en moesten toen nog heel lang in een gewoon autostoeltje. En die kun je niet combineren met zo'n handig onderstel zoals de maxitaxi. Dus reisde ik met de bus(kind los op schoot), de trein en nam ik zo'n zwaar autostoeltje mee voor 't laatste stuk met de auto.

Emmawee
Temet

Ja zoiets. Het moet water opnemen en enigszins op temperatuur blijven. Als ik handig was geweest had ik er een gemaakt destijds. Wat een ellende vond ik dat gedoe in dat omkleedhok waar alles nat of kwijt was, iedereen chagrijnig en hongerig, de deuren te hard dichtsloegen en waar ook de zwemles nog verwerkt moet worden.ik had ze altijd het liefst in een soort pak gehezen en hup naar huis. Daar praten we weer verder.

Pirata
Veel genoemde dingen

Veel van de zaken die al geopperd zijn bestaan al. Alleen worden ze niet gebruikt.
Je kunt gewoon dingen die via mail oid binnenkomen in je agenda zetten, als het maar in het juiste formaat verzonden wordt.
Er zijn legio allround afstandbedieningen te koop. Mijn dunne puber heeft geen sokkenprobleem, hij draagt anklets. Waar je die dinoonderbroeken koopt weet ik niet, mijn dunne 11-jarige draagt die al jaren niet meer maar gewoon andere leuke. En saaie puberjongenskleren? Even bij coolcat kijken dan? Overigens loopt mijn 16-jarige heel graag in donkerblauw of zwart!

Mijntje
wifi tijd

Een ouder app waarmee je wifi tijd per apparaat/ ruimte in huis kan instellen. Zodat ik nog wifi heb om te werken maar mijn puber niet stiekem op z'n telefoon kan zitten :-)

En een soort controle op de verplichte ipad-jes op de middelbare school. Dat je die thuis offline kunt zetten zodat de kinderen alleen hun studie apps kunnen gebruiken.

Misschien kan er op de vloer ook een alarm worden gelegd, zodat als er teveel kleding/boeken/troep op komt te liggen er een geluid komt dat waarschuwt dat er weer opgeruimd moet worden.

Half a twin
reacties

@ Emmawee ===Een bedlampje dat vanzelf geleidelijk binnen een bepaalde tijd uit gaat (bestaat zeker al?)===

Bestond nog niet toen onze kinderen klein waren, man hier (ontwerper van elektronica) heeft ze toen zelf gemaakt in de vorm van een soort kastje tussen het snoer en het stopcontact. Of het nu commercieel verkrijgbaar is geen idee, die ruim 12 jaar oude prototypes doen het nog steeds.

@ Pirata ik wilde wat donkere onderbroeken voor zoon, vond bij de hema een driepak met zwarte boxers, zaten heel kunstig opgevouwen en toen bleek de middelste dus met dino's te zijn. Omdat hij zo smal is draagt hij (hoewel ruim 164 cm lang) nog steeds boxers in de maat 146-152.

Aca
H-a-t

Ondergoed van Claessens valt ook smal en gaat heel lang mee, ook een maatje erna en ziet er veel leuker uit.

Ava
Nou

Ik heb hier anders een handvol universele afstandbedieningen liggen maar die werken voor geen meter.

Coolcat vind ik ook donker en deprimerend voor jongens, trouwens, maar het is ook pubers smaak niet (op dit moment, wie weet verandert dat nog met de puberteit).

Ginny Twijfelvuur
Mijntje

Dat kan.
Dat kun je instellen via de router.
Vervelende is wel dat ik daar een puber voor nodig heb. En die zijn wel wijzer ;-)

En Emmawee, ik snap wat je bedoelt. Een autostoel op wielen.
Ik had dat eigenlijk met de fiets. Kun je ondervangen door een buggy op de fiets te knopen, maar dat vond ik nooit zo fijn fietsen.

Yaron
Emmawee

Wat jij bedoelt bestaat, zie:

https://www.amazon.com/gp/product/B0074JKQ0Y/ref=as_li_qf_sp_asin_tl?ie=...

Ik zat trouwens ook in een autostoeltje op een wandelwagen in de jaren 70, kan er helaas geen foto's van vinden op internet.

Yaron
Ad Hombre

Zo'n intercom is een idee, maar moet dan wel heel luid staan voor pubers met koptelefoons.

Emmawee
Yaron

Aaargh daar kom ik dan mooi 15 jaar te laat achter. Ik heb er destijds wel eens over gevraagd hier op OO. Zonder succes.

Phryne Fisher
Kleding

Ook voor pubermeisjes tussen tafellaken en servet is het lastig kleding kopen. Mijn dochter was te kort voor maat 176, maar te fors voor maat 164. Kleding in damesmaat 34 had te korte mouwen, maar zat op de romp als een hobbezak.

Ad Hombre
Temet

"Ad, het gaat mij er niet alleen om dat je een boodschap eenvoudig aan het hele gezin kan doorgeven maar ook dat je alle electronica kan platgooien totdat ze doen wat er gedaan moet worden :-). In plaats van het gebruikelijke patroon van 1 x schreeuwen geen reactie, >2x schreeuwen een 'ja-haaa' maar nog altijd geen actie... Een beetje het electronische equivalent van de warme kraan beneden opendraaien als iemand niet onder de douche vandaan komt."

Snap ik wel maar dat is nagenoeg onmogelijk te organiseren.

- Je kunt de wifi (evt selectief) uitzetten, maar niet alle spellen/mediaspelers e.d. gebruiken wifi.
- Je kunt de stroom afschakelen maar dat is een beetje rigoreus.
- Je kunt apps voor al die telefoons/schermpjes/spelletjes en apparaten maken en dat is gewoon niet te doen. (en die moeten dan ook nog wifi gebruiken)

Om de koptelefoondragers te bereiken zou je het kunnen combineren met een flinke flits, een beetje zoals een bel voor slechthorenden.

Ginny Twijfelvuur
Het blijft behelpen....

Zetten wij de wifi uit, gaat ze door op de wifi van de buren...

Lilian1
Half a Twin

Ik had altijd voor zoon ten cate onderbroek in donkerblauw. Ze hebben ze nu nog zie ik. Niet goedkoop maar blijven echt jaren goed. (dan groeit ie er vast wel uit ;) )

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.