Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Katja334

Katja334

06-04-2019 om 20:10

Laminaatvloer over tapijt

Hoi,

Wij hebben op de bovenverdieping nu strak laagpollig tapijt liggen maar willen er een laminaatvloer leggen.

Kan deze er overheen? We hebben ook een ondervloer voor laminaat, moet deze eerst nog over tapijt heen?
Qua hoogte met de deuren is geen probleem.

Het tapijt zelf is schoon en egaal.
Iemand ervaring hiermee?

Bedankt

Wij hebben t gewoon

Over het bestaande tapijt heen gelegd.ging prima en ligt er al jaren. Zowel op de zolder over t goedkope erg dunne tapijt als op de bovenverdieping over t dikkere tapijt.

Advies: Verwijderen van het tapijt

Zwevende vloeren, zoals laminaat, klikPVC en zwevend parket, moeten verwijderd worden voordat er een nieuwe vloer overheen gelegd wordt.

De reden dat dit niet wordt geadviseerd is omdat zwevende vloeren en tapijtvloeren een verende werking kunnen hebben. Hierdoor is er kans dat de klikverbinding afbreekt en/of naden open gaan staan. Bij tapijt is er ook nog de kans dat er in het tapijt schimmelvorming optreedt of het gaat stikken omdat het luchtdicht wordt afgesloten. Dit brengt nare geuren met zich mee en is ook niet goed voor de gezondheid.

Ben je van mening dat het tapijt geen verende werking heeft en schoon genoeg is zodat schimmelvorming niet mogelijk is dan kan je het uiteraard proberen

Paddington

Paddington

22-05-2019 om 14:46

Bij mijn vriend

in zijn atelier hadden we het er ook gewoon overheen gelegd. Ligt natuurlijk wel een beetje aan het tapijt. Bij een hoogpolig tapijt zou ik het niet zo snel doen.

In dat atelier hebben jarenlang behoorlijk zware machines gestaan die iedere keer verreden werden. Daarnaast ook stoelen met wieltjes. Nooit problemen gehad.

Ja hoor

Hebben wij ook gedaan in ons vorige huis, prima ondervloertje zo'n tapijt.

skik

Oh nee

Wij hadden juist tapijt over het laminaat heen gelegd. )) Ging ook prima trouwens

skik

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.