Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat moet ik nou weer met die ontwikkelcrème?!

Heb ik weer. Ik heb een grijze pluk en die ben ik zat. Dus ik koop een grijsdekkende verf of zoiets bij de drogist. Ik doe ff gauw wat van die verf erop, laat het een halfuur intrekken en spoel het uit. Zie ik opeens een fles "ontwikkelcrème" in het doosje zitten. Wat is dat en wat moet ik ermee? De gebruiksaanwijzing rept er niet over..
Het zal wel onmisbaar zijn want mijn pluk is nog grijs :-S

Inanna

Inanna

28-05-2019 om 16:35

mengen met de kleur

Zoals ik het ken moet je een tube kleuring leegmaken in de fles ontwikkelcrème en dan heel goed schudden. Daarna pas in je haar doen. Vaak is er nog een tube/zakje met nabehandeling, maar niet altijd.
Staat er echt niks in de gebruiksaanwijzing bij het stukje voorbereiding ofzo?

bicyclette

bicyclette

28-05-2019 om 16:40

RTFM

Mijn man zegt in dit soort situaties altijd: RTFM. Dat staat voor: Read The Fucking Manual

Bij ieder pakje haarverf zit een uitgebreide handleiding, daar staat het precies op. Flesje en tubetje met elkaar mengen, en dan pas aanbrengen op het haar. Ik heb al heel wat merken haarverf gebruikt, en het is eigenlijk altijd dit recept.

Guera

Guera

28-05-2019 om 17:38

Ach tuurlijk

Staat dat wel in de gebruiksaanwijzing

Anneque

Anneque

28-05-2019 om 19:25 Topicstarter

Oké oké,

Het bleek er tóch te staan....maar echt op een onhandige plaats! Eerst toepassing op niet gekleurd haar, daarna de toepassing op gekleurd haar (daar was ik gestopt met lezen want dat heb ik niet), en dan pas de voorbereiding. Daarin staat inderdaad dat je alles moet mengen....dat ga ik nu dus maar doen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.