Home » Forum » Kralen

Kralen

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ImF
Kralen

Ik heb een heleboel kralen liggen, waar mijn dochter toch niets mee doet.
Iemand een idee hoe je de waarde ervan kan bepalen en waar je ze kwijt kan? Eerst nog even kijken wat we precies hebben, want volgens mij heb ik in de klerenkast ook nog twee doosjes met een heleboel kralen+knopen en een paar mooie steentjes/schelpen (maar die liggen allemaal door elkaar dus die zal ik eerst moeten uitzoeken).

Knurf
Lol

Weet je dochter dat jij haar kralen gaat weggeven?

ImF
desinteresse

Ja Knurf, bij het opruimen vonden we die en ze zei dat het haar totaal niks kon schelen. Ik heb haar vaker voorgesteld om bijvoorbeeld in het weekend of vrije middagen eens lekker te gaan zitten om sieraden te maken (ze is creatief). Maar blijkbaar heeft ze er geen zin meer in. Die moet ik wel eerst inventiseren.

Kaaskopje
Waarde?

Zijn ze van goud? Ik heb gemerkt dat je niet veel voor kralen kunt vragen, of het moeten echt bijzondere exemplaren zijn. Zelfs verwerkt in een sieraad trekt niet veel kopers, heb ik helaas ook gemerkt. Ook dan moet je iets echt bijzonders weten te creëren. Als jullie nog enigszins de winkelwaarde kunnen uitrekenen... 15 procent daarvan? Of dat lukt weet ik niet.

mirreke
Ik zou ze gewoon houden

In verhouding zijn ze een stuk minder waard, dus je zult er niet veel voor krijgen, en voor hetzelfde geld vindt je dochter het over 10 jaar hartstikke leuk dat je ze toch hebt bewaard.
Of je kunt ze, als je ze echt net wilt houden, aan het buurthuis of de school geven oid...

Kaaskopje
Mirrrke

Inderdaad een beter idee. Metalen kralen worden wel minder mooi, RVS niet denk ik. Als ze in huis zijn, heb je ook altijd een voorraadje voor spontane cadeautjes.

ImF
nog uitzoeken

Het is echt een bonte mix, meer iets om tijdens een vakantie uit te zoeken.
Ik heb er zelf niks mee. Ze vallen constant op de grond en dan moet je ze steeds bij elkaar zoeken, sommige zijn zo klein. Eerst moest ze van alles hebben en dan wordt er niet naar gekeken. Zomaar wegdoen vind ik jammer, maar hier liggen ze toch maar niks te doen. Nog even nadenken.

Kaaskopje
ImF

Alsof ik mijn man hoor mopperen... 😅 Ik heb me erop verkeken. Ik wilde het verkopen, maar zodra mensen zien dat het huisvlijt is, is het niet interessant kennelijk. Of voor zo weinig geld dat de materiaalkosten hoger zijn. Ik heb ook best veel. Ik bewaar het ook maar.

Flanagan
Wat je er ook mee kunt doen..

Eens had een collega haar zwarte jurk iets extra’s gegeven door aan de onderkant met witte kraaltjes een decoratieve rand aan te brengen. De jurk werd een blikvanger, die je niet in de winkel kan kopen.

Kaaskopje
Ik bewaar ze ook

Ik kan als ik wil voor mezelf spontaan een armband of ketting maken in een gewenste kleur. Of onderdelen gebruiken op een kledingstuk.

Flanagan
Brillenkoord

Van kleine kralen kan je leuke brillenkoorden maken. Die verkoop je dan op een vrijmarkt.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.