Home » Forum » Ah koopzegels vol boekje inwisselen

AH koopzegels vol boekje inwisselen

35 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
joe
AH koopzegels vol boekje inwisselen

Na dat ik vanavond 2 volle boekjes wilde inleveren werd er na zorgvuldig nakijken ( of ik goed geplakt had en keurig in de vakjes dacht ik ) mij geweigerd geld uit te keren.
Ik was zo perplexed en vroeg de kassiere wat daar de reden van was.
Volgens haar waren er zegels bij die opeenvolgende nummers hadden, een ''hele rits zegels''

Vrolijk leg ik haar uit dat ik soms zegels heb gekocht over behoorlijk hoge kassabon bedragen ( rond de 150 euro ) en dacht hier is de kous mee af en gaat ze de boekjes verzilveren.
Nope! Ze wilde de verantwoording niet dragen voor het uitkeren van de 52 euro per boekje, maakte wel haar excuus trouwens.
Dat beloofd nog wat als ik de rest van mijn boekjes wil gaan verzilveren:) Elke keer dit probleem?

Na wat grutten net op het internet las dat dit al een probleem is sinds 2002! En dat veel meer mensen geweigerd zijn om dezelfde reden als bij mij om de boekjes te verzilveren.
Je vraagt je af waarom er dan nog steeds zoveel zegels van 1 rol worden afgehaald door de kassiere als je de zegels koopt! Want dat is kennelijk geen probleem, om heel veel zegels met opeenvolgende serienummers te kopen.

Heeft iemand hier dezelfde ervaring en hoe is dat verlopen?
N.B:
Ik ga nog wel een briefje sturen over deze vreemde kwestie aan AH Klantenservice.

Groet,
Joe

Tine Winkel
Bizar

Ik plak raar in, dus ik heb t probleem niet. Ik spaar zegels van n aantal weken op. Verdeel daarna alle slierten in brokjes van 5 zegels en plak daarna alles in. Dus dan zijn opeenvolgende nummers niet zichtbaar?

wil40
Zelfde als Tine.

Dus geen bladzijdes vol met opeenvolgende nummers.

joe
Tine

Tenzij je de serienummers er afscheurt zijn ze niet zichtbaar:) maar hier is het probleem dat ik bijvoorbeeld 150 zegels van 1 rol krijg en die achterelkaar heb ingeplakt. Als ik had geweten van deze vreemde '' policy'' van AH dan had ik er voor gezorgd de zegels op te sparen en van verschillende zegelseries had ingeplakt bijvoorbeeld.
Ja ik vind het ook bizar dat de klant dit op zijn bordje krijgt bij het verzilveren van de boekjes.

joe
wil40

Inderdaad:) had ik dat maar geweten haha

Hangkous
52 euro voor 1 boekje?

Losweken en opnieuw plakken? dat zou ik wel over hebben voor dat bedrag.

Marie
Hangkous?

Verveel jij je ofzo?
Losweken en opnieuw inplakken? Bespottelijk.
Ik zou het absoluut niet pikken niet uitgekeerd te krijgen. Kan ook echt niet, het is gewoon jouw geld.

Triva
Simpel

Je vraagt waar in de voorwaarden dit staat?

specht
Joe

Ik zou dinsdag overdag eens langs gaan, en naar de (assistent)bedrijfsleider vragen. Ik geef je een goede kans dat je dan zonder problemen je geld krijgt.
De avondcassieres hebben strenge instructies, en zijn bang boekjes met gestolen zegels te innen.

joe
Triva en Specht en Hangkous

Triva , ja dat zal ik zeker doen, bedankt voor de tip, had ik nog niet aan gedacht.

Specht, de kassiere heeft mij aangeraden morgenmiddag nogmaals langs te komen om dat bedrijfsleider er dan is .. dus ja.. en ze zei ook dat ze strenge instructies hebben geleerd dus ik neem haar dan ook niks kwalijk.

Hangkous, afgezien dat dat echt geen optie is, is het '' rommelen'' aan die boekjes al helemaal een reden tot wantrouwen bij de kassieres en niet onterecht :)

Bedankt voor jullie reacties alvast

X Joe

wil40
Natuurlijk moet je je geld krijgen.

104,- gaat er anders naar de gallemiezen.
En je hebt nog meer boekjes, die zou ik gelijk meenemen.

joe
wil40

Na de weigering bij dit filiaal ben ik met 2 boekjes naar een ander filiaal gegaan, daar keerden ze wel uit. Als je meer dan 2 wil verzilveren dan moet je een afspraak maken omdat AH uit veiligheidsoverwegingen niet zoveel in '' huis '' heeft. Die afspraak had ik overigens met het filiaal die mijn 5 boekjes weigerde vanmiddag gemaakt, maar helaas kon het meiske niet uitkeren.
En ja ik heb nog meer boekjes dus dat beloofd nog wat.
Grrr....

Joe

Watervrouw
Herken het niet

Wel erg vervelend en dit moet je niet accepteren. Ik spaar/koop minimaal zegeltjes en plak eens per jaar, ook eerst alles scheuren dan plakken. Voor wie dit nog niet weet: het is echt lucratief.

joe
Watervrouw

Het is heel vervelend ja en ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik niet, net als jij en waarschijnlijk anderen hier, de zegels niet heb losgescheurd, en verschillende serienummers heb geplakt ipv b.v. 150 zegels aan 1 stuk achterelkaar heb ingeplakt.
Maar geeeeez hey ... waar gaat het eigelijk helemaal over, desalniettemin, was ik maar op de hoogte geweest. Had een kassiere, mij maar verteld dat men lastig doet over zoveel zegels met eenopvolgende serienummers achter elkaar in te plakken .

wil40
Eens.

Dat wist ik ook niet, iets wat iedereen kan gebeuren. Ik moet erbij zeggen dat in "mijn" AH filiaal iedereen me eigenlijk wel kent, dus de boekjes worden wat snel doorgebladerd en het geld wordt uitgekeerd.
Je trof het beter in een ander filiaal, dus je bent afhankelijk van de kassière. Ik ga overigens altijd naar de infobalie, daar staan wat meer ervaren en oudere medewerkers.

joe
wil40

Dat klopt hoor, ik kreeg wel mijn geld in het kleine filiaal waar ze mij kennen en waar ik die zegels heb gekocht dus ... Ik ga ze hier maar proberen te verzilveren en niet teveel in 1 keer.
Maar te gek voor woorden is het hoor.
Er werd bij het uitbetalen gezegd dat die ' 'eenopvolgende nummers ' 'zouden kunnen duiden op gestolen rollen zegels!
Het is onbegrijpelijk dat AH geen systeem heeft bedacht ondertussen om, 1: de zegels die je koopt bij het laten zien van een AH ONLINE factuur middels dat factuurnummer simpelweg in te voeren als '' zegels uitbetaald '' dat ten eerste,
en 2: ik neem toch aan dat '' gestolen rollen zegels '' te achterhalen zijn door de serienummers na te trekken, net als bij briefjes geld, die hebben ook een serienummer zou je zeggen.
Jullie kunnen wel zien dat het me bezig houd, in deze tijd notabene van digitaal etc is het onbegrijpelijk wat mij betreft dat er niet een simpelere manier om na te gaan bij welke zegels bij welke factuur worden uitbetaald.
Beats me !

Joe

tsjor
Kassa

Vraag volgende keer aan de kassa op een beleefde, maar onverzettelijke toon, of je zegeltjes krijgt die niet opeenvolgend zijn.

Tsjor

Mari
Vanavond?

Je hebt op eerste pinksterdag in de avond de zegels proberen in te leveren, je schrijft hier dat je de tips gaat opvolgen en je bent diezelfde acond nog naar een kleinere, bekendere supermarkt geweest?

Als je sprookjes vertelt moet je wel op je details letten.

Dees
Andere ah

Ff naar een andere ah fietsen....klaar is Kees.

Tine Winkel
Tsjor

Geweldig, jouw oplossing!

Flavia
Dees

Niet overal liggen de ah's op fietsafstand van elkaar.
Er kan wel 30km tussen zitten.

Knurf
Mari

Veel ah's waren gewoon open op 1e pinksterdam hoor, ook 's avonds.

Mari
Nee

Zeker de kleintjes niet.

Wilma
Kruideniersmentaliteit

Tja, het blijft een kruidenier. Weliswaar 's landsgrootste inmiddels, maar toch.......
Je kunt maar op één manier de grootste worden he?

Fanny
Mari

Dan woon jij niet in Amsterdam

Dendy Pearson
Hier

Hier was de ah ook open hoor. Net als de Jumbo trouwens. Sommige gingen pas om 12 uur open, maar op feestdagen is hier altijd minstens 1 supermarkt gewoon open.
Wij wonen niet in een hele grote stad

Knurf
En

Hier bleek zelfs de Hornbach open op eerste pinksterdag!

Angela67
ik denk

dat de Appie eigenlijk van die zegeltjes af wil en daarom niet 'investeert' in verbeteringen. Ze hopen misschien dat het een stille dood sterft.

gr Angela

Flavia
Nee

Ze willen er zeker niet vanaf. Het genereert miljoenen aan te investeren kapitaal.
Beschouw elk zegeltje als een aandeel Ahold.
Jouw geld kunnen zij investeren. Net als een bank doet met jouw spaargeld.

Mari
Dendy

Ook gisterenavond?

Dendy Pearson
Ja

Volgens mij tot 19.00 uur. Vandaag gewoon van 08.00 tot 21.00 uur

Pagina's