Home » Forum » E reader tweedehands

E-reader tweedehands?

23 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
An.
E-reader tweedehands?

Ik zou graag een e-reader aanschaffen. Veel doe ik via marktplaats, zou dat ook met een e-reader kunnen? Zijn die dingen kwetsbaar bijvoorbeeld? Gauw versleten qua oplader oid? Zijn er extra fijne? Dingen waar ik op moet letten?

Milcham
Persoonlijk

Persoonlijk zou ik het niet doen. Ik heb een kobo, echt een fijne maar toen er een keer iets mee was, was de klantenservice bedroevend. Het is uiteindelijk wel goed gekomen maar ik zou het voor de garantie niet doen en die dingen zijn toch wat kwetsbaarder dan je denkt.

margaretha
wel gedaan

en geen problemen gehad met die e-readers, die waren van het merk sony dat inmiddels geen e-readers meer maakt. Deze worden nog steeds door mijn kinderen gebruikt. De huidige is een kobo (gekocht ivm de mogelijkheid van verlicht scherm) heb ik ook alweer een paar jaar en ik merk niets van slechter worden. Daarvoor een keer een nieuwe gekocht bij blokker van een obscuur merk, die was snel kapot.
Het prijsverschil moet groot genoeg zijn tussen tweedehands en nieuw, anders zou ik toch gaan voor de grotere zekerheid ivm garantie.

An.
Ach ja, het is ook 'bij twijfel niet doen'

Dus ik ga maar eens neuzen op een nieuwe.
Vind het tóch te riskant.

Thanks!

Ad Hombre
Ali Express

Zoek eens op ali express naar Kobo. Vanaf 44 eur, nieuw, free shipping.

Annelies B.
Denk aan invoerrechten Ad Hombre

Boven de €22 komen er kosten bij. Zeker als het een product is dat al wereldwijd te koop is. Dan wordt er gekeken naar de Nederlandse waarde en mag je flink bijleggen.
Je kan geluk hebben dan het pakje de douane ongezien passeert, je kan ook pech hebben ...

Ad Hombre
Annelies

O ja, je hebt gelijk. Dat zal nog een paar tientjes kosten. Ik bestel bijna altijd goedkopere spullen bij AliXP en daarnaast kan ik de BTW meestal aftrekken, dus ik vergeet dat wel eens.

Dan maar wachten tot de prijs onder de 22 EUR zakt...

Dees
Ad hombre

Die van Ali zijn refurbished.

Ad Hombre
Dees

Ik geloof dat niet zo. Hoe zou Ali nou aan zulke aantallen refurbished e-readers komen? Misschien is het grijze productie of zo, of hanteert Kobo verschillende prijzen voor verschillende markten en komen ze daar zo onder uit.

Dees
Oude

Ik heb helaas al een keer of 3 meegemaakt dat mijn Kobo ermee stopte. Die dingen worden ingenomen en dan krijg je of je geld terug of een ander apparaat. Ik vermoed dat die apparaten doodleuk naar China worden gebracht.

Ad Hombre
Dees

Ik ga er toch eens eentje bestellen. Helaas niet aan gedacht toen ik mijn h2o iets te hard op een tafeltje kieperde tijdens de vakantie. Vervolgens uit balorigheid in het zwembad gegooid, waarna enkele dagen later toen mijn zoon hem in een onderzoekende bui openschroefde bleek dat hij toch niet helemaal waterdicht was...

Tijgeroog
Dees

Ik heb er eentje van ali en die was volgens mij alleen een keer aangezet om te testen, zat nog geen krasje op.

vlinder72
Kobo

Zijn die kobo's zo slecht van kwaliteit dan? Ik lees nu dingen over snel uitvallen en steeds weer een nieuwe krijgen. Ik overweeg juist om een kobo clara te kopen icm kobo plus. Hoef ik dit jaar niet weer kilo's aan boeken mee te slepen.

Maar is het wel een aanrader?

Op aliexpress zie ik zo snel geen kobo clara's wel de glo maar die is ouder.

Ik bestel tot nu toe alleen kleine dingen bij aliexpress. Zoals packingcubes en meer van dat soort dingen.

Thursday Next
kobo

Ik heb mijn kobo (glo) nu zeker 6 jaar en die doet het nog prima.
Er waren dit jaar wat problemen met het "omslaan" van bladzijden maar door wat te rommelen met de instellingen en een update uit te voeren (normaal heb ik hem niet verbonden met internet) zijn die ook verholpen. Er zitten wel een paar krasjes op het scherm.

Tijgeroog
Glo

Ik heb een glo besteld bij ali, en die bevalt heel goed. M’n eerste e-reader was een Sony, daar heeft binnen de garantieperiode de batterij het begeven en heb ik m’n geld terug gekregen. (Die was toen niet meer verkrijgbaar, dus een nieuwe kon niet)
De 2e is gesneuveld toen m’n dochter er bovenop sprong. Van de 3 andere kobo glo's hier in huis is er eentje vervangen omdat ie kwijt was (maar bij de verhuizing weer opgedoken). Geen technische problemen dus, en ze worden allemaal intensief gebruikt, al een aantal jaar.

vlinder72
Tijgeroog

En moest je veel aan importheffingen betalen?

Ik vind het zonde om een oudere glo te bestellen en dan zoveel aan heffingen te moeten betalen dat ik net zo goed een nieuwere clara had kunnen kopen bij Bol of coolblue.

Dees
Pech

Ik heb geloof ik veel pech met die dingen. Want mijn buuf, schoonzus en collega's hebben in al die tijd nog nooit problemen gehad.

Misdreavus
vara

Bij de Vara kun je voor 99,95 een Kobo Clara HD en een jaar varagids kopen.
Met twee jaar garantie via BCC.

Tijgeroog
Vlinder

Nee, niets. Maar misschien heb ik daarbij geluk gehad. Ik had laatst een andere bestelling van iets tegen de 50 euro, en daarbij moest ik wel importheffingen betalen. De heffingen zelf vielen best mee (10 euro ofzo), maar er kwam ook nog 13 euro voor postnl bij. En ik had hetzelfde item een paar keer besteld, dat had ik dus beter over 2 bestellingen kunnen spreiden...

Ad Hombre
Tijgeroog

Ze rommelen ook ongegeneerd met wat ze op hun pakjes zetten. Ik kocht ooit een camera voor 1700 eur in Hong Kong die via DHL een dag later werd afgeleverd. De leverancier garandeerde dat je geen belasting hoefde te betalen. Die camera kwam verpakt in oude kranten met handgeschreven label gemarkeerd als gift zonder problemen door de douane.

Die camera kostte hier bijna 3k inclusief.

Dees
Verzendkosten

Ja of ze verkopen een product voor 5 euro met 59 euro aan verzendkosten.

Phryne Fisher
Fraude

Belastingfraude is net als een fiets jatten, alleen dan van ons allemaal.

Ad Hombre
Phryne

Dus de Chinezen jatten van ons allemaal? Daar zullen ze vast van wakker liggen.

Die uitspraak van jou leg ik in het laatje waar ook 'bezit is diefstal' in ligt...