Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Jm

Jm

15-06-2019 om 13:01

Hoeveel geld per dag en op zoek naar werk


Triva

Triva

23-06-2019 om 11:16

merz

"Triva, je lijkt vaak nogal af te geven op het MBO en alleen UW in het zonnetje te willen zetten en dat wilde ik toch even rechtzetten.
Wat is vooral hetgeen waar je niet tevreden iver bent mbt leerstof?(benieuwd/nieuwsgierig/interesse)'

Zoals ik al zei, waar ik niet tevreden over ben staat los van IW, het gaat om de leerstof die ze op het MBO ook krijgen. Die is ver boven VWOexamenniveau natuurkunde (en dan in de elektro) en never nooit niet dat hij iets van de theorie leert door vier dagen in de praktijk te werken.

Ik kan dat niet laten zien hier maar het boek is dramatisch in uitleg, bij de vragen vind je alleen een antwoord (zonder uitleg) en de hele klas werkt op het niveau waar ze zelf zitten. Ik red het nu door het zelf te leren, zelf uit te zoeken en omdat ik weet hoe mijn zoon leert. Ik vind serieus dat de eisen idioot hoog te zijn in combinatie met het boek en de uitleg. Je zou aan het boek genoeg moeten hebben om de stof te beheersen maar dat is niet zo. Dan ben je afhankelijk van de uitleg maar vooral van een leerkracht die de antwoorden uitwerkt en dat geeft. Nogmaals: dat heeft niks met IW te maken maar met het MBO. Gelukkig weet ik nu dat de stap MBO2 naar 3 peanuts is als de stap VMBO-MBO2.

Bij het bedrijf waar mijn zoon werkt moesten andere collega's na MBO2 naar avondschool en de hele week werken ipv IW. Lijkt me prima. Ik maak me nu niet zo druk om het precieze loon en ik heb niks tegen MBO's (daar komen de leerkrachten ook vandaan die les geven) ik wil dat BBL meer gepromoot wordt, of je dat nu linksom of rechtsom doet en het systeem van dat bedrijven in een sector waar veel werk is, iets opzetten als IW vind ik erg goed. Ik denk dat je daarmee ook makkelijker nieuwe mensen binnenhaalt op het VMBO ipv zoals in dit draadje: mijn zoon wil BBL gaan doen maar hoe komt hij aan een bedrijf? Het moet andersom: Hier zijn wij als bedrijven, welke VMBO leerling komt bij ONS! (en dan dus in de sectoren waar werk is, zodat die VMBO'ers niet zomaar een MBO opleiding uitkiezen).

Mireille

Mireille

03-07-2019 om 15:25

Reactie

Wij hebben met onze kinderen aan tafel gezeten wat zij zelf graag willen qua zakgeld enzo. Onze oudste gaf aan dat hij liever wekelijks geld krijgt dan 1 keer in de maand omdat het dan voor zijn gevoel sneller op gaat. Dus wij geven hem iedere week 25 euro, hier moet hij alles voor doen en krijgt hij in principe verder geen geld meer. Volgens mij is dit erg goed te doen voor hem, hij spaart ook iedere week wat bij zodat hij af en toe iets groots kan kopen.

Hij is een aantal maanden geleden begonnen met een bedrijf dat groepsuitjes organiseert en hij daar dan als begeleider naartoe moet. Hij vindt dit soms nog wel lastig (vergt veel van hem op sociaal vlak en verantwoordlijkheidsgevoel). Wat ik hiervan meekrijg is dat zij altijd wel op zoek zijn naar personeel, dus wellicht is er bij jou in de buurt een dergelijk bedrijf! Hier moet je volgens mij wel 18 jaar voor zijn. Onze middelste is vorig jaar begonnen bij de supermarkt en dat bevalt hem ook heel goed, en wilt daar het opleidingstraject in voor teammanager of locatiemanager, maar daar zal hij nog heel even geduld voor moeten hebben. Volgens mij hebben ze bij beide plekken ook vaak stagiaire functies beschikbaar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.