Home » Forum » ‘er is vraag naar’ nu alweer pepernoten

‘Er is vraag naar.’ ( nu alweer pepernoten)

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

73 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Lente

Daarom ben ik niet geschikt voor een beroep met vooral commercieel doel. Als je op een callcenter werkt, wordt je geleerd om behoefte te kweken. Hoe ervaar jij die telefoontjes? De kunst is om iemand in een ja ja ja hoek te praten, dial with a smile en de ja-modus zijn twee zeer belangrijke gesprekselementen. Ik vond het prettig dat ik het gezinsinkomen er mee kon verdienen, maar als ik op die stoel zat praatte ik mensen een behoefte aan. En dat doen de Appies en Jumbo's ook. Jij trapt er ook in. Je gelooft dat de behoefte er is. Welnee. De behoefte aan heel veel producten ontstaat pas als je denkt dat het in je voordeel is in combinatie met dat het opeens voor je neus staat.

Flavia
Verrassend

Verrassend is vooral dat een product waar de ingrediënten het hele jaar door evenveel beschikbaar zijn niet het hele jaar in de winkel ligt omdat het niet het seizoen zou zijn en dat we dan geen seizoengebonden keuzes maken met groente en fruit.

Lente
Behoefte was een te groot woord

Maar als ik in het najaar de kruidnoten zie liggen, dan geeft dat een bepaald gevoel. Als het 30 graden is buiten, dan voel ik weerzin. En als het regent, dan voelen die kruidnoten ‘ gezellig’. Net zoals ik altijd blij wordt als ik de intocht van Sinterklaas zie op het journaal, al hoor ik niet tot de doelgroep.
Is dat erin trappen? Overigens koop ik die kruidnoten niet, maar andere dingen wel. Net een leuk plantje gekocht zonder dat ik dat van plan was. Ik ben er niet ingetrapt. Ik ben verleid. En ik ben er blij mee. Niets mis mee.

De vergelijking met een callcenter vind ik niet kloppen. Die vallen mij ongevraagd lastig (nauwelijks trouwens want ik ben niet zo vindbaar). En ik houd niet van mensen die dat doen. Die wens ik een fijne dag en verbreek de verbinding.

Kaaskopje
Lente

Een winkelier valt jou ook ongevraagd 'lastig' met aanbod wat in de tweede helft van de herfst thuishoort. Het is allemaal een pot nat, namelijk mensen verleiden om te kopen wat je ze wilt laten kopen. En dat ombuigen naar 'zie je wel er is vraag naar, er is behoefte aan!'. Niets is toevallig in de commerciële wereld.

Lente
Jouw norm is dat het in de tweede helft van de herfst thuishoort

Ik vind dat de winkelier dat zelf mag weten.

Jij combineert jouw norm van hoe het hoort met je negatieve beeld van de commerciele wereld. Vreemde combi.

Kaaskopje
Lente

Daar zit iets in en ik wil dat ook best zo zien. Maar ik lijk met die norm niet erg uniek te zijn.

Ik heb eigenlijk geen negatieve kijk op de commerciële wereld. Mijn karkter is alleen niet zo dat ik in alles mee kan gaan. Ik vind het zelfs zo interessant dat ik weleens bedacht heb dat als ik alles over kon doen ik een opleiding had willen doen die hier op gericht is. Over de 'psychologie' achter koopgedrag en verkoop'trucjes'.

Lente
Ja, maar, daarnaast en hoezo

Ja, je bent niet uniek.

Maar dat zijn al die mensen die de kruidnoten wel kopen ook niet.

Daarnaast zijn er mensen die mopperen dat de kruidnoten er al liggen, maar ze een week later toch kopen.

Hoezo een opleiding als je alles over kon doen? Wat let je? Tijd genoeg toch? En je bent nog geen 80 voor zover ik weet.....
Kost misschien wat uren minderen op OO en Facebook.
Kijk eens naar de Open Universiteit en ga meer leren over wat je interessant vindt. Of het nou de commercie wordt of iets anders. Ontwikkel jezelf. Je bent het waard!

Kaaskopje
Lente

Ik ben net afgekeurd omdat ik steeds slechter ben gaan zien. Laat mij nu maar in mijn tuin schoffelen en me vrijwillig nuttig maken voor mens en maatschappij😉, maar ik ontdekte weleens dat iets mij interesseerde en daar hoorde dit onderwerp ook bij. Daar zou ik vroeger nooit opgekomen zijn.

Kaaskopje
Lente

Ik zat hier nog eens over na te denken: "Kost misschien wat uren minderen op OO en Facebook." omdat ik het helemaal niet prettig vond over komen. Alsof ik nooit iets anders doe. Ik heb dagen dat ik meer en minder op internet zit, dus als je de moeite zou nemen om te kijken wanneer ik over het algemeen reageer, zul je merken dat er uren voorbij gaan zonder mijn naam.

Lente
Kaaskopje

Het was niet onprettig bedoeld. Wel als interessant alternatief voor een deel van je tijd op OO en Facebook.
Aanleiding is dat ik merk dat je de laatste tijd erg lange, persoonlijke (en soms normatieve) bespiegelingen geeft in draadjes.
Heb ik daar last van? Nee. Ik kijk gewoon hoe lang je bericht is. En sla het dan over.

En als ik dan lees dat jij interesse hebt in bepaalde onderwerpen, meer zou willen weten (of had willen leren), dan zie ik een kans. En die schreef ik op.
Tuinieren en je nuttig maken voor de maatschappij zijn prima activiteiten.
Mijn hoofd heeft het nodig om na te denken, nieuwe dingen te leren, verbanden leggen.
Ook als je slechtziend bent, kun je je verdiepen in onderwerpen die je interessant vindt.

Het was een goedbedoelde tip. Kijk maar wat je ermee kunt.

rode krullenbol
Tip

Hopelijk komt deze tip niet als mosterd na de maaltijd, maar ...

Als ijverig doe-het-zelver en bespaarder op kosten van levensonderhoud ben ik eens gestuit op de mogelijkheid om zelf chocoladeletters te maken. Het is werkelijk kinderlijk eenvoudig! De benodigde mal(len) aanschaffen, chocolade smelten en gieten maar!

De liefhebbers van luxe kunnen de chocolade desgewenst nog voorzien van hele nootjes, schaafsel van nootjes en/of gehakte nootjes, rozijnen, stukjes nougat, gekarameliseerde suiker, grove zoutkorrels, kardamom, gekonfijte sinaasappelschil of welk ander (al of niet decoratief) ingrediënt dan ook.

Alles helemaal naar eigen keuze! Zelfs de vorm van de gietmal.

Rode krullenbol

Kaaskopje
Lente

Ik ken je genoeg, voor zover dat gaat, in te weten dat het goed bedoeld was.

Ik typ makkelijk weg, dus dat wordt misschien inderdaad snel teveel voor een ander. Ik zeg hier soms of kennelijk vaak hoe ik ergens over denk. De praktijk is dat ik daar heel bescheiden in ben. Ik wil niet dat iemand boos wordt of gekwetst wordt en vind kritiek uiten daarom ook moeilijk. Het zou best gemakkelijk zijn als iedereen als ik denkt. Maar de werkelijkheid is dat dat ook zou gaan vervelen. Dus ik kan dan wel mijn normen uitgebreid vertellen en zeggen dat dat voor iedereen moet gelden, maar dat mag je gewoon opzij schuiven. Ik heb niet zoveel "macht" (gelukkig niet) dat ik dat kan afdwingen.

Wat studeren betreft leer ik veel door me in bepaalde onderwerpen te verdiepen. Ik ben vorig jaar meer betrokken geraakt bij die onderwerpen en als de mogelijkheid er is, ga ik graag naar informatiebijeenkomsten. Als ik een cursus zou mogen doen om dit allemaal nog beter onder de knie te krijgen, zou ik dat zeker doen. Maar het heeft voor mij echt geen zin om nog een opleiding te doen voor een carrière, die ik achteraf gezien wel leuk had gevonden.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.