Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Afsluiten van een kinderwens!

Hallo allemaal,
Ik vroeg me af of er nog meer vrouwen zijn, die zo worstelen met het afsluiten van een kinderwens, ik wordt maar heen en weer geslingert tussen gevoel en verstand. Ik heb z'n kleine 3 jaar samen met mijn nieuwe man geprobeert nog een kindje van ons samen te krijgen! Alles is verder in orde, alleen dan dat ik verouderde eicellen heb, ik ben dan ook al ruim in de veertig, vorige ronde heb ik nog een laatse iui poging gedaan, mocht er nog mee door gaan, maar zag het niet meer zitten!
Had me zelf voorgenomen om er echt een punt achter te zetten, maar wat is dat moeilijk. gebruik nu geen ovutesten meer maar ik ken mijn lichaan vort wel z'n beetje dus weet wel wanneer mijn vruchtbare dagen er aan zitten te komen, en kan het dan toch niet nalaten om die te benutten!
Herkent iemand dit poehhhhhhhhhhhhh, zucht, en hoe heb jij deze wens dan afgesloten, want ik modder zo maar door!!
Soms denk ik wel eens om maar met de pil te beginnen, dan is het tenminste echt over en uit, maar die stap heb ik nog niet kunnen nemen, waarschijnlijk zou het wel meer rust geven.

Zo, dit moest ik effe kwijt!
Bedankt voor het lezen,
groetjes Beele.

Hedda

Hedda

17-12-2008 om 09:22

Beele

Vervelend dat je niet echt de knoop kan door hakken. Ik kan me dat heel erg goed voorstellen hoor. Zelf denk ik dit ook wel eens. Hoe lang nog om je wens uit te laten komen. Ik ben nu 36 maar in januari alweer 37. Sowieso word je gedwongen om het nog maar 1 keer te mogen proberen. Ik krijg 4 keer vergoed en wat doe je dan als de 4e poging mislukt. In januari probeer ik nog iui en dan gaan we denken aan icsi, tevens onze laatste poging en dan mag je zelf gaan betalen.... Doe je dat? Ik weet het nog niet.

Schrijf lekker van je af. Ik lees het wel en reageer als ik kan.

Sterkte met dit.

Liefs hedda

Oh wat moeilijk

ik heb met deze vraag ook gezeten, ik kon nog met ivf verder maar heb wel getwijfeld. Oh ik kan mij zo goed indenken hoe dat voelt, ik vond ook voor mijzelf dat ik gelukkig moest zijn met wat ik had, niet koste wat koste die 2e willen maar goed, wel die ivf geprobeerd omdat ik ook er van af wou zijn, niet nog tijden doorgaan. Maar na de 1e mislukte poging was ik al bezig om een nieuwe verzekering te vinden die ook de 4e poging vergoed.

En Knurf, wat ongelovelijk kloten dat je nu net nu je kon beginnen niet mag.

Gelukkig hebben jullie al een kind, dat scheelt zoveel.

Knurf

Tuurlijk, dat wou ik ook, nog 1.

Het heeft mij wel geholpen te relativeren, dan zat ik het freya magazine te lezen en over mensen waarbij het nooit gelukt was en dan was ik zo blij dat ik wel een kind had, wel sinterklaas kon vieren, wel bij school sta om kind op te halen.

Maar inderdaad, een kinderwens is een kinderwens, ik heb 3,5 jaar gedacht dat het misschien er gewoon niet meer in zat. Ben ook nog dagelijks ontzettend blij met mijn zwangerschap, dat die kleine kans gelukt is, wat een geluk.

Lean1

Lean1

17-12-2008 om 15:32

Beele

Ik snap je zo vreselijk goed......

Ook hier heel veel twijfels, ik ben nu al een jaar aan het rommelen met mijn gezondheid. En tussen door wel gewoon pogingen ondernemen om zwanger te raken. We hebben volgens de verzekering nog 2 pogingen icsi die vergoed zullen worden. Het ziekenhuis werkt niet echt meer mee en moet ik dit nog wel willen nu mijn herniaoperatie net achter de rug is maar de revalidatie zooooo langzaam gaat.
En ik word deze maand 41.......

Aan de andere kant wonen er bij mij in de buurt 2 vrouwen die nog spontaan zwanger zijn geraakt op hun 42 en 43st. (ongelukjes ook nog)Waarom ik dan niet die ook zo graag wil.

Mijn kleine meisje van bijna 3 jaar heeft het voortdurend over broertjes en zusjes en dat zij ook een zusje is. Als ze dat zegt kan ik wel huilen omdat ze dat niet is en dat bijna zeker ook nooit zal worden. Dat doet mij pijn.

Maar wat Manda al schreef, ik heb tenminste een kindje en ze is geweldig.
Maar hoe stop ik die wens en geef ik het gevoel van verlies een plek.... Geen idee!

Lean

Kan je niet stoppen

ik vind het ondanks dat ik gewoon hartstikke zwanger ben na heel veel gedoe nog steeds wel verdrietig dat ik zelf nooit zal adopteren. In het volgende leven dan maar.

Tijd

Ik ben door dat proces heen, en hoe flauw dat misschien ook klinkt, maar het kost gewoon veel tijd.
Wij hebben 3,5 jaar geleden een zoon mogen krijgen na 6 jaar wachten (en behandelingen en het hele bekende circus). Sinds ruim een half jaar zijn we gestopt met proberen een tweede te krijgen. Mijn lief wilde al eerder stoppen want hij had het echt helemaal gehad met iedere maand weer de hoop en de wanhoop, maar dat voelde voor mij toen nog helemaal niet goed.
En nu (ik ben 41) heb ik er echt helemaal vrede mee. Voor mijn zoon vind ik het soms wel heel sneu dat hij alleen zal blijven, maar dat is nu eenmaal niet anders.
En wij zijn superblij dat we 1 kanjer hebben mogen krijgen en genieten daar intens van.
Maar het is een proces waar je doorheen moet, niet een knop die je van de ene op de andere dag kan omzetten, althans, zo is mijn ervaring.
Sterkte voor jullie allen,
Groetjes, Lionne

beele

beele

19-12-2008 om 13:20 Topicstarter

Knurf

Wat triest dat je nu dus vanwege je gezondheid niet verder kan met je kinderwens!
Ik hoop dat het niet iets ernstigs is?
En ja ik denk ook wel eens begon de overgang maar!
Jij bent alleen begrijp ik, maar hier heb ik een man thuis, dan vindt ik het toch knap lastig om de vruchtbare dagen te negeren, tegen al mijn voornemens in ga ik dan toch stiekum weer hopen!!!!!!!

beele

beele

19-12-2008 om 13:23 Topicstarter

Hedda

Toevallig las ik net van een vrouw op een ander forum die ook met een van haar laatste pogingen bezig was en al heel wat geprobeert, dat ze nu zwanger is van een tweeling!
Zij heeft er ook jaren op moeten wachten, ik hoop dat dit wonder ook jou mag overkomen!

Veel liefs Beele.

beele

beele

19-12-2008 om 13:27 Topicstarter

Lean

Jammer genoeg weet ik wat het is z'n hernia operatie!
Ik heb er ook lang mee nagesukkeld!
Wil je heel veel sterkte wensen, en wie weet over een tijdje dat je nog aan je laatste behandelingen toekomt!
Ik volg je verhaal hier wel z'n beetje!

beele

beele

19-12-2008 om 13:30 Topicstarter

Manda

Ik denk dat het inderdaad moeilijk blijft zolang er nog vruchtbare dagen zijn!
Zal wel een proces zijn waar je langzaam in moet groeien.

beele

beele

19-12-2008 om 13:32 Topicstarter

Fijne feestdagen voor iedereen!

Ik wil iedereen fijne feestdagen wensen!
En een vruchtbaar 2009!

Veel liefs Beele.

Lean1

Lean1

23-12-2008 om 13:01

Hier mogelijk nog een poging

want gisteren in het ziekenhuis gehoord dat er wat hen betreft mbt de rug geen belemmeringen zijn om verder te gaan met ivf. Ik hoefde mij geen zorgen te maken dat dat mijn hernia weer zou doen verergeren.

Dat is mooi, dus als we echt willen krijgen we nog wel een poging voor elkaar denk ik. De vraag alleen is of ik het nog wil.....
Ja, heel graag nog een kindje, maar weer dat spuiten, weer naar het ziekenhuis, weer die angst en hoop en die vreselijke grote kans op teleurstelling.... Hoe doe ik dat?? Kan ik dat nog???

Lean

Juliëtte

Juliëtte

23-12-2008 om 13:52

Inbraakje lean1

Hallo Lean,

Als voormalig ivf-er volg ik jullie draadje nog altijd. Ik wil even reageren op jouw laatste berichtje dat jullie nog een poging mogen wagen en of je dat wel wilt alles nog een keer meemaken.

Ik wil je mijn ervaring vertellen. Na een lange weg en 2 moeizame ivf/icsi pogingen gingen wij er eigenlijk vanuit dat het over en uit was. Mijn chronische ziekte speelde weer erg op en een nieuwe (3e) operatie wilden we voorkomen. Groot was onze verbazing toen de gyn zei dat we nog 1 poging mochten wagen als we dat wilden. Dat was even omschakelen en we zaten met dezelfde vragen als jij. Willen we dit wel ? Weeer medicijnen, weer die onzekerheid, weer het gevoel dat een kindje zooo vlakbij is en daarna weer zo onbereikbaar. We spraken af dat we hierover wilden nadenken en na de vakantie en vele lange gesprekken hebben we gezegd dat we die laatste poging wilden doen.

Niet omdat we nog hoop hadden op een kindje. Juist niet, we gingen er echt vanuit dat ook deze poging niks zou worden. Waarom wel ?? Puur gevoelsmatig, het definitief afronden, nog 1x en dan hebben we er (voor ons idee) alles aangedaan, is het dan voorbij, dan hebben we daar vrede mee. Een leven met ons drietjes zou dan ook prima zijn. Eigenlijk was het dus meer een stukje rouwverwerking denk ik, om toch die laatste poging te doen.

En eerlijk waar, we gingen er helemaal vanuit dat het niks zou worden. Mijn enige hoop was om 1x een ivf-poging helemaal af te maken (1e geen bevruchting, 2e geen punctie gehaald) van begin tot eind. Aan een kindje dachten we volstrekt niet.

Het liep uiteindelijk zo anders dan we dachten: de ivf maakten we idd mee van begin tot eind met tot slot een zwangerschap die later 2 kindjes bleek te omvatten. We hadden er echt geen rekening meer meegehouden en de schok was groot...(naast de blijdschap natuurlijk)

Ik realiseer me ook heel goed dat het anders had kunnen zijn, dan waren we met zijn 3-tjes gebleven. En natuurlijk zou ik dan verdrietig zijn geweest. Maar het voelde echt aan als een afronding, het einde van een rottijd, hoe het ook zou gaan, we hadden er vrede mee.

Een heel verhaal, ik hoop dat ik je duidelijk heb kunnen maken dat je ook op een andere manier die allerlaatste ivfpoging in kunt gaan. Als afsluiting, hoe moeilijk ook. Maar ik kan ook heel goed begrijpen als je zegt: nu is het klaar. Beide afwegingen zijn gewoon heel moeilijk..

Ik wens je veel sterkte en wijsheid toe !

Juliëtte

beele

beele

24-12-2008 om 08:57 Topicstarter

Lean

Hoi, Lean, nou in elk geval wel heel fijn dat je hernia geen belemmering hoeft te zijn!
Ja, en dan, wat je schrijft over "Wil ik dat nog wel"
Ik weet niet of je het nog even uit kan stellen?
Misschien heb je gewoon wat tijd nodig om alles op een rijtje te krijgen, je hebt ook z'n nare tijd achter de rug, en misschien wil je wel eerst nog wat aansterken?

Ik zou zeggen neem eerst wat tijd om alles weer wat op de rails te krijgen, en maak dan een beslissing!
Waarschijnlijk zul je dan kiezen waar jij je goed bij voelt, en dan kan je z'n IVF traject ook weer beter aan!

Ik wens je heel veel sterkte,
Groetjes Beele.

Lean1

Lean1

24-12-2008 om 10:56

Beele en julette

Dankjulliewel voor jullie reacties, het doet mij goed dat medeleven en het begrip.

Ik denk inderdaad dat als wij nog een poging doen dat zal zijn om het gevoel te hebben om alles er aan gedaan te hebben. Elke dag prijs ik mij weer gelukkig dat ik al een kindje heb. Ja, ook met z'n 3tjes zullen wij een goed leven hebben samen. Mijn handen en mijn hart zijn niet leeg en dat maakt wel veel verschil denk ik.

Ik twijfel wel heel erg en ik heb echt nog tijd nodig om verder aan te sterken. Het herstel is mij heel erg zwaar gevallen. Gelukkig mag ik nu starten met fysiotherapie en dat geeft mij het gevoel dat ik nu echt kan gaan opbouwen.
Ben ook nog steeds niet aan het werk en ga de eerste 4 weken ook nog niet (gisteren bij de arbodienst geweest).
Ik ga eerst kijken hoe alles gaat met fysiotherapie en dan besluiten we wel verder.

Julliette, wat een geweldig kadootje, toch nog 2 kindjes erbij!! Dat geeft mij ook weer een beetje hoop. En hoop is een raar iets wat elke keer weer boven komt drijven, ook als je er niet op zit te wachten.

Groet van Lean en heel fijne feestdagen gewenst!

Gerdina

Gerdina

30-12-2008 om 13:54

Lean en allen

Lean,
Fijn dat je nu weer kunt beginnen met opbouwen. Ik hoop dat 2009 je meer geluk mag brengen dan de afgelopen 2 jaren. Als je dan een operatie moet aan het eind van het jaar laat het dan maar een keizersnee zijn!

Allen,
Vorig jaar liep er een draadje in gezellig : gestopt met zwanger worden. Het draadje werd gestart door Lente en oo ik schreef daar mee. Misschien voor jullie interessant om te lezen?
Ik wil jullie heel veel sterkte wensen voor het proces waar jullie inzitten.
Liefs,
Gerdina

Lean1

Lean1

30-12-2008 om 16:00

Hoi gerdina

Dankjewel voor je reactie. Hopelijk is alles goed met jullie???

Ik herinner mij het draadje wel en heb het toen nog wel eens meegelezen. Ik was er nog niet aan toen om af te sluiten, en een stuk van mij is dat nog steeds niet.

Ik ben benieuwd hoe het er eind volgend jaar allemaal uitziet.
Ik wens je een heel goed nieuw jaar en veel geluk!

Lean

Hedda

Hedda

31-12-2008 om 08:53

Lean

Ik wens je heel veel wijsheid en sterkte toe met alles.

Gisteren zei mijn mannetje terug kijkend op dit jaar dat ik niet bang moet zijn voor aankomend jaar. Ik zei namelijk dat ik bang ben voor aankomend jaar omdat je weer een jaar vol hoop begint en wat heeft het dit jaar gebracht? Alleen maar teleurstelling met onze kinderwens. Verder hebben we een goed jaar gehad hoor maar ja dat verlangen.... Ik ben wel heel blij met de kliniek waar we voor hebben gekozen. Dat geeft ook rust dat je in goeie handen bent.

Een heel goed en vruchtbaar ook voor jullie.

Liefs Hedda

Gerdina

Gerdina

02-01-2009 om 21:01

Lente (excuus dames)

Hoi Lente,
Ja, het is alweer bijna 4 maanden geleden dat onze kanjer geboren werd. Hij was wel een maandje te vroeg, maar gelukkig was alles goed. We zijn ook heel erg blij en gelukkig met hem. Zijn grote zus is ook dol op hem. Wat had ik het jou en de anderen hier toch ook zo gegund!
Hoe is het verder down under, is het huis al klaar?
Mocht je een foto willen zien of zo dan kun je me wel mailen op wiezouiktochzijnapestaartjelivepuntnl
Liefs,
Gerdina

Gerdina

Gerdina

02-01-2009 om 21:09

Lean

Hier gaat alles wel redelijk. Zoals je uit mijn berichtje aan Lente kunt begrijpen ben ik bijna 4 maanden geleden bevallen van onze zoon. Met hem gaat alles goed. Ik ben zelf 2 weken geleden door mijn rug gegaan. Midden in de winkel en ik kon geen kant meer op. Ben met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en daar bleek het in die zin mee te vallen dat het geen hernia was maar spit. Volgens de fysio waar ik pas geweest ben heb ik mijn bekken verstuikt (ja, wist ook niet dat dat kon) en zijn daarbij mijn rugspieren in een kramp geschoten, zodat de rug niet verder zou beschadigen. Gelukkig gaat het met pijnstillers en rustig in beweging blijven al weer wat beter.
Ik hoop dat jouw rug ook snel beter wordt.
En wat dat afsluiten van de kinderwens betreft, daar was ik ook nog niet echt aan toe. Waar ik wel heel erg aan toe was om af te sluiten, was het er steeds mee bezig zijn, het steeds ergens in je hoofd hebben.
Ik wens ook jou een heel goed 2009 en veel geluk met z'n drietjes en hopelijk aan het eind van zijn jaar met z'n viertjes!
Liefs,
Gerdina

Sorry,sorry....

Wil even oud schrijfgenoten dag zeggen!

gerdina, fijn dat alles goed gaat! Alweer 4 maanden! Hier alweer 14 en loopt als een kievit :-)

lente, jou heb ik een tijd niet gezien. Hoop dat alles goed is en lekker warmer als hier :-) Nog schaatsplannen in NL?

liefs mass

Lean1

Lean1

03-01-2009 om 15:41

Wat leuk

om zo even alles weer te horen....

Lente,ikhad je al langere tijd gemist hier! Je zwerft dus nog wel rond. Zoals eerder geschreven heb ik toen jullie draadje wel gevolgt,maar wilde er nog niet aan deelnemen. Alles nog oke aan de andere kant van de wereld?

Gerdina, ik wist dat je zwanger was, maar de rest heb ik effe gemist. Gefeliciteerd met je zoon, alweer 4 maanden...Wat vliegt de tijd.
En bij mass al weer 14 maanden en lopen...... Nog effe en ze gaan voor de scooter....

Ik wens iedereen een heel goed 2009!!!!

Lean

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.