Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Clomid bij uitblijven van zwangerschap

Hallo,
Ik zou graag een nieuwe discussie starten omdat wij nu bijna anderhalf jaar proberen zwanger te raken. Ik ben 35 en we willen eigenlijk een groot gezin. Al sinds vorig jaar augustus gaan we ziekenhuis in ziekenhuis uit. Echo hier, baarmoederonderzoek daar enz enz. Nu we vorige week naar het ziekenhuis zijn geweest kregen we te horen dat ik eindelijk met het medicijn CLOMID mag beginnen. Dit moet ik gebruiken tot december en als we dan nog niet zwanger zijn beginnen ze met IUI. Heeft iemand hier ervaring mee en hoe is jullie gevoel daarbij geweest?

Anna3

Anna3

19-09-2010 om 21:06

Hier ervaring

Ja ik heb ervaring met Clomid. Omdat ik (ook) haast had, ben ik betrekkelijk snel met mijn kinderwens in het ziekenhuis beland.
Ik heb toen een paar iui belandelingen gehad (inseminaties), met gebruik van Clomid. Bij mij was de reden dat mijn cyclus aan de lange kant was, en omdat er met Clomid soms 2 eitjes springen, waardoor je kansen vergroot worden.
Je wilt weten wat mijn gevoel erbij was. Ik hoor van andere vrouwen dat ze er soms somber van werden, maar gelukkig had ik daar geen last van.
Verder had ik persoonlijk het gevoel dat het een lapmiddel/zoethoudertje was. (Ik wilde zelf namelijk het liefst z.s.m. ivf.) (Als ik er wel zwanger mee was geworden dan had ik nu achteraf natuurlijk heel anders gepraat.)
Heb jij zonder Clomid geen eisprong en met Clomid (naar verwachting) wel? In dat geval is het wat anders natuurlijk.
Als jij al sinds augustus 2009 in het ziekenhuis loopt dan vind ik dat best lang, ook omdat je niet meer piepjong bent. (Nederlandse) ziekenhuizen houden je soms lang aan het lijntje, is mijn mening. Ik wil je in ieder geval adviseren assertief te zijn.
Oh, nu geef ik je allerlei ongevraagde adviezen, ik hoop dat je me dat niet kwalijk neemt, maar dat is omdat ik in het verleden ook lang aan het lijntje ben gehouden en dat ook bij andere vrouwen heb gezien, en me daar boos over kan maken.

Wat is de precieze situatie?

traag zaad, weinig eitjes ?

Ik heb ivf gedaan, na jarenlang proberen en tegenstrijdige specialisten, er is veel tijd verloren gegaan. Maar goed ik heb dus een hele reeks medicijnen gespoten bij mijn 2 ivf behandelingen. Ik heb meer last gehad van de onzekerheid dan welke andere lichamelijke ingreep ook al waren die zwaar en heftig.

Op zich vind ik het niet zo gek dat ze nog even willen wachten, iui en ivf zijn behandelingen die zwaar zijn. Als het je zo lukt is het beter.

Mocht je in de buurt van Leiden wonen dan kan ik de kliniek in Leiderdorp aanbevelen, heel prettige manier van omgaan met de patienten.

Geslaagd

Ha Niekske,

Ik ben met 34,35 jaar ook begonnen aan clomid. Met 33 stopte ik met de pil, na heen half jaar geen natuurlijk eisprong bij de gyn uitgekomen, na paar maanden onderzoeken bleek alles te werken alleen hormonaal werkte het bij mij niet goed.

Ik kreeg van iedere clomid kuur een eisprong. Ik vond het wel een gedoe: je moet iedere dag temperaturen, aan het begin van je cyclus 10 dagen lang om de dag vrijen, ook als je geen zin hebt, dan hopen op een eisprong en als die er dan is geweest (dat weet je pas als je temp. omhoog schiet maar dan is ie dus al geweest) dan hopen dat je op tijd gevreeen hebt zodat je wellicht zwanger bent. Ik vond dat best pittig.

Maar het goede nieuws was dat ik geen last had van bijwerkingen van de hormonen en ik van de 3 kuren die ik heb gedaan inderdaad een eisprong kreeg. Sterker: ik was ook iedere keer zwanger!
Helaas is het de eerste 2 keer geeindigd in een miskraam, vrij ver in de zwangerschap. Dat vond heel zwaar en erg verdrietig, maar dat is eigenlijk weer een ander onderwerp.

De 3e keer was en bleef scheepsrecht: er loopt nu een kleuter hier in huis!!

Heel veel sterkte en succes!

Anna3

Anna3

23-09-2010 om 21:30

Jopie, nieske

Jopi, fantastisch dat het bij jullie op deze manier gelukt is.
Het lijkt me idd een pittig traject, 10 dagen lang temperaturen en om de dag verplicht vrijen.
Ik zou in dat geval liever een paar keer naar het ziekenhuis gaan voor een echo, waarmee ze ook kunnen zien of je eisprong er al aankomt.
Misschien is dat ook een optie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.