Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Bloem

Bloem

01-12-2009 om 21:17

Een derde kindje?

Hoi meiden,

Ik heb 2 gezonde kideren waar ik erg blij mee ben.
Nu kriebelt het voor een derde...verstandelijk gezien lijkt het me niet verstandig, geld, tijd, drukte, rommel, nog 1 kind om op te voeden, zorgen.
Maar emotioneel wil ik het zoo graag en mijn man ook.

Zijn er hier moeders van 3 kinderen die mij kunnen vertellen hoe ze het leven ervaren met 3 kinderen?
De oudste zit op school en is afwachtend terwijl de jongste druk, en extrovert is.
Hebben jullie rekening gehouden met de persoonlijkheden van jullie kinderen? Als de derde nou ook zo druk is, dat lijkt me wel erg zwaar.
Twijfels alom..

Primavera

Primavera

02-12-2009 om 10:26

Niet goed, geld terug?

Hallo Bloem,
Het is me niet helemaal duidelijk waaruit je emotioneel willen nu precies bestaat. Misschien ben je gewoon wat twijfelachtiger van karakter, maar de toon van je bericht komt op mij over in de trant van we willen nog wel een derde, maar alleen als hij/zij 'goed' is. En dan 'goed' in de zin van geen handicap, geen druk karakter, enz.
Tja, als die derde nog voordat hij verwekt is al aan allerlei voorwaarden of wensen moet voldoen dan kun je dat echt beter niet doen. Een kind moet je willen en basta, hoe het er ook uitkomt wat geslacht, gezondheid en karakter betreft. Het is een nieuw mens met eigen persoonlijkheid, mogelijkheden en beperkingen voor wie er ruimte moet worden gemaakt in het gezin en niet een soort complement die zich wel voegt in de ruimte die over is.
Natuurlijk is 3 kinderen zwaarder dan twee, alhoewel het ook erg afhangt van hoe je het gezinsleven organiseert. Mijn baby's nam ik altijd overal mee naar toe in de draagzak en kregen bv op verzoek waardoor ze dus minder beperkingen in het dagritme oplegden als een baby die alleen thuis slaapt en waarvoor de voedingen moeten worden klaargemaakt.
Duurder ook. In het begin heb je weinig kosten omdat je veel van de oudsten kunt hergebruiken en doorschuiven, maar naarmate ze ouder worden en ook naar clubjes, verjaardagsfeesten en andere evenementen gaan tellen ze als vol persoon wat kosten betreft mee.
Rommeltoename valt mee, maar misschien omdat we hier toch al een hoog rommelgehalte hadden. Met één kind was het een chaos en met 4 kinderen is het nog steeds een chaos. Maar die is dus niet groter geworden dus je zou kunnen stellen dat we per kind genomen netter zijn geworden ;-)
Ik heb dus helemaal geen rekening gehouden met de persoonlijkheden van de kinderen die er al waren voordat ik zwanger werd van de volgende. Het is nooit in mijn hoofd opgekomen. De eerste heeft een zeer pittig karakter en begon als dreumes al aan haar peuterpuberteit. De twee jongens die erna kwamen waren wat dat betreft makkelijker, maar zijn nu ze ouder worden wel drukker dan hun zus. De laatste is juist misschien wel weer pittiger dan de oudste en in ieder geval een stuk mondiger, maar inmiddels hebben we veel ervaring. Dat scheelt stukken.
Wat gezondheid betreft, toen ik zwanger was van nummertje 4 kwamen we er achter dat nummer 2 toch een handicap bleek te hebben. Dat kan ook nog, niet altijd is het het laatste kind wat wat blijkt te mankeren.
Samengevat wil ik je dus zeggen als je nog een mens meer in je gezin wilt, dan ga je ervoor. Heb je alleen kriebel voor een baby'tje met vele wensen waaraan die baby dan eigenlijk zou moeten voldoen zie er dan liever vanaf.
Groeten Primavera

3kids mam

3kids mam

03-12-2009 om 20:06

Mijn ervaring

3 kinderen; tja het is drukker, ja het is zwaar (vooral het eerste jaar) en ja het kost tijd en geld.
Ondanks dat vind ik het geweldig met 3 kids maar dat is zo persoonlijk. Misschien vind jij het inderdaad wel veel te druk.
Overigens heb ik geen rekening gehouden met de karakters van mijn kinderen. Indien je denkt dat een derde alleen gaat bevallen als hij of zij niet te druk is dan zou ik er maar niet aan beginnen. Elk kind, hoe druk of lastig ook, moet welkom zijn lijkt mij.

Ook 3

hier ook 3 kids. 3e was een cadeautje, wel gewenst, maar toen we besloten hadden om ervoor te gaan bleek dat ik al zwanger was. er zit daardoor maar 1,5 jaar tussen nr 2 en nr 3.
ik vind het heel leuk om 3 kids te hebben en zou er nooit 1 willen missen. maar ik vind het echt zwaarder dan ik ooit had gedacht. als je met 1 bezig bent, kunnen de andere 2 ruzie maken. ik heb daardoor vaak het gevoel dat ik handen te kort kom. ik vind zeker niet dat je een 3e er wel even bij doet. misschien wel in emotionele zin, omdat je veel meer ervaring hebt, maar niet in praktische zin. halen van 2 locaties (creche en NSO), 3 kids mee met boodschappen doen, als er wat is waar de kids niet bij kunnen zijn, is het veel lastiger om oppas te vinden. niet iedereen kan 3 kids handelen (bv. opa en oma zijn te oud).

kortom, de praktische kant valt me tegen, maar ik vind het wel leuk en zou niet anders willen.

en karakters heb ik nooit rekening mee gehouden, dat kun je toch niet voorspellen. en onze oudste is in emotionele zin de moeilijkste, maar kan wel weer het beste met de jongste overweg. die 2 zijn echt gek op elkaar. nooit gedacht en niet te voorspellen, maar superleuk.

Bloem

Bloem

06-12-2009 om 09:20

Jaja

Bedankt voor jullie reacties,
Ten eerste als ik voor een derde zou gaan dan kies ik onvoorwaardelijk voor dit nieuwe leven met de goede en minder fijne dingen.
Ik vind me zelf juist een goede moeder omdat ik alles overweeg, we hebben het hier niet over een aanschaf van een cavia maar een mensen leven waar je de taak voor krijgt om een basis voor het leven mee te geven.En daarom overweeg en twijfel ik.
"zouden wij het aankunnen als, het kindje iets heeft?"
Ik weet dat je dat pas merk als je in de situatie zit maar het is goed om over dit soort dingen na te denken en niet naïef een kind nemen.

Ik denk dat ik/wij het wel aan kunnen maar gaat dit niet ten kosten van jezelf? zo veel verantwoordelijkheid.
Maar het lijkt me ook zo leuk, als ik mijn 2 kids zie lopen dan mis ik nog 1 kindje...moet ik gewoon niet tevreden zijn met deze 2 mooie kinderen?.

Bloem

Zo herkenbaar. Hier ontbrak er ook nog eentje voor mijn gevoel en die is er uiteindelijk ook gekomen. En nu is het compleet. Er zit wel een behoorlijk groot leeftijdsverschil tussen kind 2 en 3, maar toch is het nu een compleet setje voor mijn gevoel.

Overigens heb ik me ook al die dingen afgevraagd die jij nu ook afvraagt. Ik denk ook dat je daardoor eerder een betere dan een slechtere moeder bent. Bovendien heb je er nog 2 rondlopen en je moet je dan ook afvragen, vind ik, of zij niet te veel gaan lijden onder de situatie. Ik vind en vond dat dit soort overwegingen ook veel zwaarder wegen dan als je bijvoorbeeld van 1 naar 2 kinderen gaat. Een 3e kind is toch meer voor de luxe, hè!

Zwanger van de 3e

Ik begrijp je twijfel. Mijn man en ik hebben veel gesproken over een 3e kindje of niet. Wij hebben 2 prachtige dochters van 3,5 en net 2. Na de 2e had ik direct het gevoel, mijn gezin is nog niet compleet. Mijn man had dit totaal niet. Na een tijdje gingen wij toch beren op de weg zien, eigenlijk met name praktische zaken. Uiteindelijk toch samen uitgekomen op onze gevoelswens, een derde kindje. Ik ben nu 16 weken zwanger en heel nieuwsgierig hoe het straks zal gaan. De oudste gaat voor het eerst naar de basisschool, terwijl ik ben uitgerekend, hoe gaan de 2 dames het straks vinden dat er nog een broertje of zusje is, hoe ga ik bijkomen van de weer korte nachtjes etc.
Ik zou zeggen, blijf bij je/jullie gevoel. Als je het samen doet zul je ook samen de moeilijke momenten doorkomen, praktische problemen, geld- en oppasproblemen etc goed aankunnen en vooral genieten van 3 wereldwonders.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.