Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Sunja

Sunja

28-09-2011 om 23:53

Ivf en bv

Hoi, ik kan mijn draadje hierover niet meer vinden helaas maar ik wilde toch even vertellen dat we naar de gyn zijn geweest en guess what: hij zegt dat 2 of 3x bv geven per dag helemaal niet uitmaakt bij een ivf-poging! Namelijk dat de hormonen die je moet spuiten hier ruim overheen gaan. Ook dat er niets van deze hormonen in de bv terechtkomt. Fijn om te weten! Geldt wel alleen als je je cyclus terughebt en niet meer 'volledig' geeft.
En dat terwijl ik het ergens in de laatste 2 minuten van het gesprek moffelde...

Biene M.

Biene M.

29-09-2011 om 06:50

Hee

Wat een fijn bericht, Sunja! Gaan jullie nu echt beginnen voor een derde? Veel succes, ik hoop dat het (snel, zonder veel wachten en miskramen) lukt!

Sunja

Sunja

29-09-2011 om 21:21

we gaan ervoor! Ik heb de medicijnen al in huis. Nu wachten (...) op mijn menstruatie en dan gaan we beginnen. Ik vind het wel heel spannend, vooral omdat ik mij zo 'hebberig' voel met al twee van die fantastische wondertjes in huis. Ik weet ook niet hoeveel pogingen we gaan wagen ofzoiets hoor. We hebben gezegd dat we dat wel weer zien na poging 1 en hoe dat is gegaan.
Hoe gaat het met jouw peuter eigenlijk intussen?

Biene M.

Biene M.

29-09-2011 om 21:33

Hebberig

Ach, hebberig, er is niks mooier toch? Het is de moeite van het proberen waard!

Met de peuter hier gaat het qua gedrag redelijk momenteel. Hij kwakkelt wel enorm, is deze maand alweer twee keer ziek geweest, dus ik kijk ernaar uit dat die amandelen er volgende maand uitgaan.

Biene M.

Biene M.

29-09-2011 om 21:35

Hoe gaat het nu bij jullie? Ben jij nog thuis? En je jongste ook? Of heb je andere opvang voor hem gevonden?

Sunja

Sunja

30-09-2011 om 00:05

Biene

Oi, dat klinkt vervelend, 2x ziek in zo'n mooie maand qua weer! Hopelijk helpt de zon hem een beetje op te knappen. Succes met die operatie, best heftig vind ik het klinken!
Ik ben weer aan het werk sinds dit schooljaar, op een andere school en met minder uren. Beter! Ik heb het erg naar mijn zin en het gaat ook goed (zo bleek ook uit mijn eerste lesbeoordeling), dat gaat natuurlijk vaak samen.
Wat mij enorm oplucht is dat ik mijn kleinste niet weg hoef te brengen, hij is gewoon lekker thuis met zijn vader als ik aan het werk ben. Ik heb 1 hele dag die al de papadag was en dan heb ik mijn uren op 2 halve dagen laten roosteren, doen we fifty-fifty. Het loopt echt goed, hij blijft groeien, is vrolijk en eet + slaapt ook goed als ik er niet ben.
En intussen hebben we na een aantal gesprekken een mogelijke oppas gevonden! Ze start ivm herfstvakantie en nog zo wat dingen over een maand met een uurtje wennen. We hebben toch besloten mijn oudste mee te laten wennen, dan is mijn jongste niet zo alleen en het scheelt een dag opvang betalen... (Hij zou gewoon 2 dagen naar kdv blijven gaan, en dan 1 van die 2 dagen zou er ook een oppas komen) Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat lopen, maar het is het proberen waard. En anders komen we er ook wel uit, dat is vooral ook een hele fijne gedachte.
Minder stress dus. Al vind ik wel dat - ook al werk ik minder uren - het werk op mij altijd een grote impact heeft en ik echt moet uitkijken dat het mij (en het huishouden) niet gaat overheersen. Ik zit te vaak nog net even iets te doen als mijn peuter eigenlijk (terecht) aandacht wil of denk de hele dag aan (een eigenlijk normaal) iets wat op mijn werk gebeurd is. Net keek ik even die nanny Frost en toen dacht ik eraan dat wat zij zegt - alles op uur en tijd, ook je werk zo inplannen - best een idee is, ook als je in het onderwijs werkt en niet elke week dezelfde workload heeft :-))
Hey, veel succes met de operatie!

Asa Torell

Asa Torell

30-09-2011 om 09:10

Sunja

Wat fijn dat het wel samen kan! Als je dat van de arts hoort hoef je je ook niet meer vaag ongerust of schuldig te voelen dat het toch daaraan kan liggen als het mislukt (en laten we hopen dat dat zowiezo een theoretische kwestie blijft!), lijkt me.
Wat hebberig betreft: ik kan me zo'n gevoel wel voorstellen maar als je het andersom bekijkt, dan is het toch eigenlijk juist van de gekke dat je als iemand bij wie het toch al moeilijk gaat, ook nog eens 'recht' zou hebben op minder kinderen dan degenen bij wie het makkelijk gaat!
Ik duim in elk geval voor een geslaagde poging en een prachtig derde kindje voor jullie!

Biene M.

Biene M.

01-10-2011 om 07:41

Sunja

hoi Sunja, het klinkt alsof jullie een heel goed ritme hebben gevonden zo, wat heerlijk na het lastige jaar dat jullie achter de rug hebben! Klinkt inderdaad alleen alsof je je werk nog moet leren begrenzen :-) lijkt mij ook erg moeilijk met lesgeven. Jullie ook veel succes en we gaan het toch wel lezen hè, als je zwanger bent!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.