Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Ivf iui?

zijn er hier nog dames actief die met iui en ivf bezig zijn ? Hoe is het met jullie ?

Precies een jaar geleden (de dag nadat Obama als winnaar van de presidentsverkiezingen gekozen was) had ik een positieve test, op dag 26 veel te vroeg getest maar toch een positief streepje. Na de 2e poging ivf en het was de 40e maand sinds we bezig waren, 2 vroege miskramen en daarna geen zwangerschap meer tot de 5e november dus die testen positief waren. Ik kan mij nog zo goed herinneren hoe vreselijk ellendig het hele traject was van niet zwanger worden en hoe zwaar daarna de ivf was, de emotionele klappen die je krijgt te verduren vond ik loodzwaar. Inmiddels ligt er hier een hele lieve mooie gezonde baby in de box, ze is nu 4 maanden en ik ben zo blij met haar.

Veel sterkte voor diegene die bezig zijn in die medische molen, zet hem op, misschien lukt het gewoon wel !

Manda

Hallo Manda,

Allereerst van harte gefeliciteerd met je wondertje!
Wat moet het heerlijk zijn om na zo'n emotionele medische mallenmolen een kindje in je armen te houden!

Ik ben op dit moment (nog) niet bezig met ivf en zo maar wel heb ik reeds clomid gebruikt met een overproductie als gevolg..waarna een operatietje volgde om de sterk vergrote eicellen uit mijn eierstokken te halen. Hopelijk blijft mij verder een heeeeeele lange en zware weg bespaard.

Fijn te lezen dat jij nu eindelijk kunt genieten van je dochtertje! Geeft weer hoop!

Liefs,
Regien

Manda Rijn

Manda Rijn

06-11-2009 om 10:09 Topicstarter

Regien

jij veel succes, hopelijk gaat het volgende keer wel goed, het is zo'n gegoochel met die hoeveelheden en elke vrouw reageert weer anders en ook elke poging kan weer anders gaan.

andere dames die ook bezig zijn: succes !

Overigens wou ik nog even zeggen dat zodra ik zwanger was de mm snel al uit mijn systeem was, het is dat ik de datum voorbij zag komen dat ik er weer aan moest denken dat dat iets is wat ik ook gedaan heb. Je bent zodra je zwanger bent namelijk 'gewoon zwanger' net als elke andere !

nathalie_80

nathalie_80

08-11-2009 om 10:02

Manda

Wij zitten in onze 1e IVF poging. Na 4x IUI mochten we nu toch door naar IVF, wat volgens mij eigenlijk ook wel meteen had gekunnen omdat het zaad van mn partner erg slecht is. Maar goed, we zijn nu bezig maar het valt me niet mee.

Het spuiten gaat goed, ik heb de afgelopen 2 dagen super hoofdpijn gehad van de decapeptyl (weet niet of jij dit ook gebruikt hebt) maar dat is nu gelukkig weer minder. Het is alleen de tijd waar ik helemaal gek van wordt. Het duurt zo gruwelijk lang. MOest eerst de pil slikken, nou die strip is op, afgelopen vrijdag de laatste pil geslikt dus ik zal een dezer dagen wel ongi worden. En dan heb ik de 17e november pas de start-echo. Pfff, de hele tijd aftellen en op naar het volgende spannende moment.

MAAR ik heb goede hoop dat de 1e poging mag gaan lukken.

Heb jij IVF/ of ICSI gedaan? Wij zijn een randgeval, bij ons wordt het bepaald als het zaad nagekeken is, ligt aan de hoeveelheid. Dus dat blijft ook nog spannend.

Bij jullie is het gelukkig goed gegaan. Geniet lekker van jullie kleine wondertje en ja ik geloof best dat als je eenmaal zwanger bent, de medische molen snel vergeten is!

Nou het is een heel verhaal geworden!

Liefs Nathalie

Nathalie

Hé Nathalie, jouw verhaal is precies hetzelfde al het mijne! Mijn vriend heeft ook slecht sperma. Ik ben na een aantal mislukte IUI behandelingen in 2003 toch op natuurlijke wijze zwanger geworden en kreeg in 2004 een geweldige zoon. Daarna wilde we had trucje dolgraag nog een keer herhalen maar dat lukte niet. Na weer een paar IUI behandelingen bleek het sperma toch te slecht en werd het een IVF/ICSI behandeling (afhankelijk van de kwaliteit sperma op dat moment). In 2006 (op moederdag!) kreeg ik 2 embryo's teruggeplaatst die uit een ICSI-bevruchting waren ontstaan. Hieruit is in 2007 mijn jongste zoon geboren! Er was maar 1 ICSI behandeling nodig. Dolgelukkig zijn we nu met ons gezinnetje. Dat geluk wens ik Nathalie en de anderen in dit draadje ook van harte! Sterkte met die vreselijke MM en ik hoop op veel nieuwe kindjes voor jullie allemaal.

Lean1

Lean1

08-11-2009 om 16:27

Hoi manda

Na een jaar stilliggen gaan we de 16e weer starten. Onze laatste kans.... op hoop van zegen dus!!!

Groet,

Lean

Manda Rijn

Manda Rijn

08-11-2009 om 22:02 Topicstarter

Lean

wij duimen voor jullie, ik hoop het zo voor je !

Manda Rijn

Manda Rijn

08-11-2009 om 22:07 Topicstarter

Nathalie

oh wat spannend, echt zenuwslopend.

Ja het is troep die medicijnen, ik bedoel je lichaam kan er heel heftig op reageren. Ik weet niet meer op ik hoofdpijn had van de decap., ik vond de weken van spuiten enzo heel goed te doen in vergelijking met de wachtweken. Ik kwam die wachtweken nauwelijks door, echt als stroop gleed elk uur voorbij. Bij de eerste weken had ik nog het gevoel dat ik zelf iets kon doen (spuiten).

Wij hebben ivf gedaan. Heel veel succes Nathalie !

nathalie_80

nathalie_80

10-11-2009 om 16:01

Triple

Hee Triple,

Bedankt voor je berichtje, het is altijd fijn om succesverhalen te lezen. En ik hoop ook echt dat er maar 1 poging nodig is. Ik verga nl al een paar dagen van de hoofdpijn, het wil maar niet wegtrekken. Ben bang dat het door de decapeptyl komt...

Lfs Nathalie

Nathalie

Hoi Nathalie,
Wat vervelend zeg die hoofdpijn. Ik kan me niet herinneren dat ik daar last van heb gehad. Mag je wel paracetamol oid nemen? Heel veel sterkte en ik hoop van harte dat er straks een kindje in je buik groeit!

Triple

nathalie_80

nathalie_80

13-11-2009 om 21:43

Manda en triple

Bedankt voor jullie lieve berichtjes!

En het spuiten is ook niet zo erg, heb alleen zo last van de hoofdpijn. En ik snap dat de wachtweken nog veel zwaarder zijn, ik ben bang dat ik er heel wat zwangerschaptesten tegenaan ga gooien maar eerst moeten we eens zo ver zien te komen.

Nu dinsdag de 1e echo, om te kijken of alles rustig is. Ik begrijp van anderen dat ik ook kan zien of er al eitjes klaarliggen? Spannend!

Knuf Nathalie

Voor iedereen in de molen

Iedereen die in "de molen" zit wens ik heel veel sterkte.
Ook ik kan jullie een hoopvol verhaal geven: na 3 jaar IUI (met daaruit 2 zwangerschappen die misgingen) waren we er wel klaar mee. Ook gezien mijn leeftijd. Uiteindelijk hebben we nog 1 IVF poging gedaan, met als achterliggende gedachte dat we dan tenminste alles hadden geprobeerd en het proces konden afsluiten. Ik verwachtte er niet zoveel van...... Maar: het werd een prachtige meid, met alles er op en er aan!
En dan ben je inderdaad gewoon zwanger, en vergeet je heel snel dat je jezelf elke dag hebt lekgeprikt, met alle bijverschijnselen die daarbij komen.
Ik wens jullie een soortgelijk resultaat! En ik wens jullie de moed om vol te houden.
groet
Suus

Lean1

Lean1

14-11-2009 om 08:49

Ja,ja

de groentelade ligt weer vol!!! Maandag starten...

Blij wanneer we 2 maanden verder zijn

Lean

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2009 om 23:01 Topicstarter

Lean

he hoe is het ? Hoe is het met je hernia (rug toch ?)

ik duim ik duim !

Lean1

Lean1

15-11-2009 om 16:00

Hoi manda

rug gaat aardig, lief dat je het hebt onthouden. Het zal nooit meer helemaal goed komen, maar ik kan weer lopen en mijn kleine meisje tilen.

Ik hoop dat het allemaal goed zal komen, maar heb weinig vertrouwen in de gewenste afloop, namelijk een goede zwangerschap en een gezonde baby. Ik zie het bijna als een soort van afsluiten...

Lean

Manda Rijn

Manda Rijn

16-11-2009 om 11:21 Topicstarter

Lean

oh dat laatste herken ik zo, ik was de 1e ivf nog heel optimistisch, de 2e poging heb ik als een rouwproces doorlopen.

en toch is er een kans en daar hoop je dan op, doorzetten dan maar, heel veel succes !

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.