Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lage hormoon (lh en fsh) waarde, wie heeft ervaring hiermee?

Hi allemaal,

Ik hoop dat iemand dit leest en mij snel een reactie kan vinden. Ik word nl een beetje gek hiero. Ik ben 31 jaar en heb sinds 4 maanden opvliegers, ben onverklaarbaar aangekomen en mn menstruatie is al een jaar niet meer normaal te noemen. Nou is er bloedgeprikt, hormoon waarden bleken te laag te zijn, dus huisarts wilde 2 weken erna (op een ander tijdstip in mn cyclus) nog een keer prikken en inmiddels heb ik via degene die het bloed heeft geprikt te horen gekregen dat de waarden echt véél te laag zijn, 0.1 tot nihil.

Ik krijg geen vervangende huisarts te spreken bij de praktijk waar ik zit, omdat het "geen spoedje" is. En bedankt. Dus ik moet nu tot volgende week wachten tot ik van mn huisarts te horen krijg wat dit allemaal betekent.

Maar ik weet inmiddels dat de ene hormoon dus zorgt voor de eisprong en de andere voor de rijping van de eicel, dus in mijn opinie heb ik, als de eicel niet rijpt, ook geeneens meer kans op IVF en ben ik dus hoogstwaarschijnlijk in de vervroegde overgang en kan ik daardoor geen kinderen meer krijgen.

Heeft iemand hier ervaring met lage hormoonwaarden en wat dit kan betekenen?? Elke reactie is welkom. Bedankt alvast!

groetjes,
Bianca

Funnygirl

Allereerst is het natuurlijk afschuwelijk om zo in onzekerheid te moeten zitten!
Onbegrijpelijk dat ze je niet meteen uitleggen wat de eventuele gevolgen zijn van zulke lage hormoonwaarden.

Je schrijft dat het ene hormoon zorgt voor de eirijping en de andere voor de eisprong.
Nu is het zo dat ik medicijnen heb geslikt voor de eirijping en zo ook voor de eisprong, dus wat dat aangaat zou het krijgen van een kindje geen probleem moeten zijn.
Nu weet ik natuurlijk niet wat die hormonen nog meer(zouden moeten) doen tijdens de bevruchting en/of zwangerschap en of dat dan voor problemen zou kunnen zorgen.

Gatverdamme wat akelig die onzekerheid!
Als ik jou was zou ik morgen direct bij de dokter op de stoep staan, je hebt recht om te weten of en zo ja wat er aan de hand is!

Heel veel sterkte!

Hou me op de hoogte aub...

Groetjes,
Regien

Funnygirl

http://www.kiesbeter.nl/MEDISCHEINFORMATIE/fsh/fsh/nvkc/

Misschien heb je wat aan de informatie op deze site?

funnygirl

funnygirl

30-12-2009 om 08:49 Topicstarter

Link

Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad zenuwslopend. Wel goed te horen dat er medicijnen zijn, maar ik denk dus dat als ik écht in vervroegde overgang blijk te zijn dat die dan niet meer helpen. Maar goed, dat is dus afwachten.
Ik had die link inderdaad ook gezien, en adhv van die waarden is toch wel vrij duidelijk dat ik met zowel LH als FSH op 0.1 tot minder heel ver onder de norm zit, dus dat is geen goed teken......
We wachten af.....

peggy

peggy

30-12-2009 om 09:02

Voor bianca

hoi bianca,
ik heb hier geen ervaring mee maar leef wel met je mee. het is heel vervelend als je je zorgen maakt om zo iets te moeten horen dat je nog een hele tijd moet wachten voordat je eindelijk eens zekerheid hebt over wat je mankeert. Als je het namelijk zelf ook weet kun je het een plekje geven ook al zou het geen leuk nieuws zijn.
Ik hoop natuurlijk wel voor je dat je niet in de overgang bent en er een manier gevonden wordt waarmee je wel zwanger kan worden van een heel mooi kindje. ik zal voor je duimen. laat je even weten waten wat het nou is? ben er wel benieuwd naar. sterkte! liefs peggy

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.