Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Mokkeltsje

Mokkeltsje

24-07-2010 om 13:54

Lange cyclus na miskraam

Toen ik 11 jaar was, werd ik al ongesteld. op mijn 14 kreeg ik een vriendje en moest ik van mijn moeder aan de pil. Op mijn 21ste ben ik een paar maanden gestopt met de pil en mijn cyclus was toen heel regelmatig, alle 30 dagen. Toen ik weer een vriend kreeg ben ik weer begonnen met de pil. Sinds februari 2009 ben ik met de pil en ook met roken gestopt. Ik heb toen d.m.v. temperaturen mijn cyclus in de gaten gehouden. Ook nu had ik een cyclus van 30 dagen en in oktober 2009 raakte ik zwanger. Helaas heb ik op tweede kerstdag een miskraam gehad en sindsdien heb ik een heel onregelmatige cyclus. De eerste was 6 weken, de tweede na twee weken, toen een van 35 dagen, een van 40 dagen en nu ben ik na 41 dagen nog niet ongesteld. Iedere keer hoopte ik weer zwanger te zijn en ik heb ook pijnlijke borsten en het gevoel dat ik ongesteld moet worden. De gynaecoloog zegt dat we een half jaar moeten wachten voordat we met een hormoonbehandeling kunnen beginnen. Ik had een kleine verhoging van mannelijke hormonen.
Het gaat me niet per se alleen om het zwanger worden, maar ook om het feit dat mijn cyclus (of eigenlijk hormoonhuishouding) zo in de war is. Weet iemand raad...?

Mokkeltsje

Allereerst wat vreselijk dat je een miskraam hebt gehad. Was je al ver onderweg? Maakt ook niet uit eigenlijk, een miskraam is een miskraam en afschuwelijk!

Is er na de miskraam een echo gemaakt van je baarmoeder? Bloed geprikt?
Ben je onder behandeling bij een gynaecoloog of alleen bij de huisarts geweest? Je verteld dat je een verhoogd mannelijk hormoon hebt. Wat heeft de arts daar nog meer over verteld? Wat is het gevolg daarvan bijvoorbeeld?

Ik zou me voor kunnen stellen dat het goed is als je alles eens goed laat bekijken: baarmoeder en bloed (hormoonwaarden). Je hoeft dan nog niet meteen met hormonen te beginnen maar gewoon om even te kijken of het allemaal ok is van binnen.
Misschien eens kijken hoe een cyclus verloopt door middel van opvolging bij de gynaecoloog. Daar kunnen ze dan zien waarom je zo'n lange cyclussen hebt.
Het zou je in ieder geval helderheid geven en dan kan je daarna altijd nog kijken of je wel of niet met hormonen (moet) wilt starten.

Hopelijk heb je iets aan mijn reactie!

Groetjes,
Regien

Mokkeltsje

Mokkeltsje

24-07-2010 om 16:34

Antwoord

Ik was 14 weken zwanger toen ik een miskraam kreeg, maar het is idd altijd vreselijk een miskraam te krijgen. Ik heb na de tijd zowel een echo als een bloedonderzoek bij de gynaecoloog gehad. Ik ben woonachtig in Duitsland en daar is het redelijk normaal om regelmatig naar de gyn te gaan. Ze hebben hier praktijken zoals huisartsen dat ook hebben. Op de echo was niks bijzonders te zien en uit het bloedonderzoek bleek dus een liche verhoging van testosteron. Ik heb ook een beetje meer haargroei gekregen, bijv op mijn tepels heb ik sinds een paar maanden een paar haren en onder mijn navel ook.
De oorzaak van ht teveel aan testosteron is nog niet onderzocht. Het kan zijn dat het vanzelf weer over gaat. Het is inmiddels 4 maanden geleden dat het getest is en ik geloof dat het alleen maar erger wordt. Ik ben nu op dag 41 van mijn cyclus en een zwangerschapstest gedaan die aangaf dat ik niet zwanger ben. Ik heb alleen wel pijnlijke borsten, ruik extreem goed en ben af en toe misselijk. Vorige maand was ik heel duizelig en dacht ik ook dat ik zwanger was, toen ben ik echter ongesteld geworden. Donderdag heb ik een afspraak bij de gyn en vraag ik of ik misschien weer een paar maanden aan de pil zal gaan om alles tot rust te laten komen.....

Mokkseltsje

Jeetje wat vreselijk, een miskraam bij 14 weken. Is het bekend waarom het mis is gegaan? 14 weken is toch al wel ver om dan nog een miskraam te krijgen. Ze zeggen dat je na 12 weken in de 'veilige' zone zit. Hebben ze je moeten curreteren of is het zelf gekomen?
Een afschuwelijke ervaring lijkt me dat.

Goed dat je donderdag naar de gynaecoloog gaat!
Hopelijk helpt ze je de goede richting op.

Veel sterkte en succes!

Groetjes,
Regien

Mokkeltsje

Mokkeltsje

25-07-2010 om 10:01

Regien

Ja het babietje is na 8 weken opgehouden te groeien. Gelukkig is het op de natuurlijke manier gekomen,maar ik moest nog wel gecurreteerd worden. Jij ook sterkte met je ivf. Ik zal voor jullie duimen!

Groetjes,

Mokkeltsje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.