Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

peggy

peggy

20-12-2009 om 09:18

Nog niet ongesteld

Hier even een update:
vandaag is het dag 51 van mijn cyclus en nog steeds niet ongesteld. er komt wel heldere vocht uit mijn borst en heb regelmatig pijn in mijn onderbuik en last van dun helder slijm op mijn wc papier. wat het betekent geen flauw idee. op dag 46 heb ik een test gedaan, negatief. niet zwanger maar ondertussen ben ik het dus nog steeds niet en dat maakt mij onrustig.

Fem

Fem

20-12-2009 om 15:34

Peggy

Wat een spanning he, zo'n lange cyclus. Testte zelf bij mijn eerste zwangerschap op dag 73 positief. Was toen nog net geen 4 weken zwanger, bleek achteraf met de echo. Geloof dat ik ondertussen hoofdsponsor van clear-blue was..
Wens je veel sterkte en hoop dat je gauw uit de onzekerheid bent. Hopelijk door een tweede streepje op je test!
Fem

Peggy

Jeetje wat spannend zeg! Pffff.....heb je al eens gedacht aan bloed prikken? Daar kunnen zo toch meer aan zien, of niet?

Hou ons op de hoogte!

Groetjes,
Regien

Nog een paar vraagjes...

Heb je al eens laten onderzoeken waarom je zo onregelmatig ongesteld bent? Was je voordat je de pil slikte ook al zo onregelmatig ongesteld?

Als ik jou was zou ik me idd laten doorverwijzen naar de gynaecoloog.....dit zorgt voor zoveel stress en onzekerheid, dat kan ook niet goed zijn.

Ik wordt zelf niet ongesteld omdat ik een te hoog prolactine gehalte heb in mijn bloed. Daarom krijg ik pilletjes waarmee ik ongesteld wordt waarop ik vervolgens clomid moet gaan slikken om de eitjes te doen rijpen...misschien is bij jou wel iets soortgelijks aan de hand?

Sterkte!

Groetjes,
Regien

peggy

peggy

21-12-2009 om 14:01

Antwoorden vragen

hoi regien

om je vragen te beantwoorden:

vanaf de 1e x al gelijk onregelmatig. Soms ben ik 2x achter elkaar om de zo veel weken maar die keer er op dan wordt het weer een langere cyclus. gelukkig heb je begrip voor mijn zaak. want de arts heeft een doorverwijzing afgegeven waarop staat dat ik enorm gefixeerd ben om zwanger te worden. is toch ook niet zo gek als je overal baby`s en kinderwagens ziet of een vriendin zwanger is? het is nu dag 52 en nog steeds geen menstruatie.

Fijn hoor....

Zo'n arts met zoveel begrip.

En nou maar hopen dat je doorgestuurd bent naar een gyn die wat meer over begrip tonen heeft meegekregen in zijn opleiding.

Heb je nog een keertje getest toevallig? Ik vond je opmerking over vocht uit je borsten toch wel erg apart. Of heb je dat vaker voordat je ongesteld moet worden? ik ken trouwens ook wel iemand die een zeer onregelmatige cyclus had (is inmiddels in de overgang) en toch twee kinderen gekregen heeft. Het is dus niet onmogelijk hoor om toch kinderen te krijgen met een onregelmatige cyclus. Maar echt handig is het natuurlijk niet, nee. Ik hoop dat je snel wat meer te weten komt.

peggy

peggy

21-12-2009 om 16:20

Gynaecoloog

25 januarie moet ik naar de gynaecoloog. De gynaecoloog die mij destijds heeft laten opnemen toen ik een beginnende zwangerschapsvergiftiging had. dat is dus wel handig. maar wat dat vocht nou betekent geen flauw idee. soms heb ik het wel en soms niet. test ga ik na de kerst doen. kijken wat er dan uitkomt

Peggy

Vervelend hoor dat je een huisarts hebt die het nodig vindt om op de doorverwijzing te zetten dat je enorm gefixeerd bent, een mannelijke huisarts zeker??

Fijn dat je een afspraak hebt met een gynaecoloog die je kent, ik neem tenminste aan dat je ervaringen met hem/haar goed waren?

Hoe gaat het met je ongesteld/of juist niet ongesteld zijn?

Hier in afwachting op morgen waarbij de follikelmeting plaatsvindt om 10.30...ben erg benieuwd!

Groetjes,
Regien

peggy

peggy

23-12-2009 om 13:56

Regien

hoi regien,

vandaag is het 54 dagen geleden dat ik voor het laatst ongesteld werd. ik ben het nog steeds nog steeds niet. heb net een test gedaan en weer negatief. mijn arts is een vrouw dus die zou moeten weten hoe ik me voel.Ik voel me nu rond uit shit en heb net een partij zitten janken zo door heen zit ik nu. gelukkig kan ik over een maand terecht bij de gynaecoloog. hopelijk heb ik dan meer succes. ik zal morgen voor je duimen en hopelijk kan ik je dan binnenkort wel feliciteren. laat je het me weten hoe het was? groetjes,liefs en dikke knuffel voor jou

Peggy

Ik kan me voorstellen dat je je klote voelt zeg, deze onzekerheid is vreselijk! Wat een hork van een huisarts (VROUW!?!??!) heb jij zeg, ongelofelijk!
Shit dat je pas over een maand terecht kan bij de gynaecoloog....pfff.

Je hoort in ieder geval van me hoe het morgen bij de gynaecoloog was....enne...klets hier maar lekker van je af als je wilt!

Liefs,
Regien

peggy

peggy

24-12-2009 om 10:37

Regien

hoi regien, hoe is het gegaan met de meting? hier heb ik eindelijk wat duidelijkheid. Het lijkt er op dat ik na 55 dagen dan toch ongesteld ben geworden. ik zou blij zijn als ik naar de gynaecoloog mag. die helpt me mooi maar verder want ik weet het ff niet meer. xx

Blij, blij en nog eens blij!

Nou, vanochtend dus een follikelmeting gehad en ik heb 3 eicellen die mooi aan het rijpen zijn! Daarbij is mijn baarmoederslijmvlies ook goed van dikte!!!!!!!
Ben zo blij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu moeten we komende zaterdag weer naar de gynaecoloog om opnieuw de eicellen te meten, als ze dan groot genoeg zijn krijg ik een prik waarmee de eisprong op gang komt......
Spannend, spannend!

Liefs,
Regien

Peggy

Jeetje zeg, na 55 dagen ongesteld. Ik ken het, heb het zelf ook steeds (als ik geen medicijnen slik).
Het is klote!
Was het maar vast eind januari!

Sterkte en geniet toch van de feestdagen!
Enne....gewoon blijven schrijven!

Liefs,
Regien

Biene M.

Biene M.

24-12-2009 om 13:38

Regien

Wat een positief bericht, super! Veel succes!

peggy

peggy

27-12-2009 om 11:35

Super regien

hoi regien

wat fijn om te horen dat het de goede kant op gaat. toch blijf ik duimen voor je. het is je van harte gegund.liefs peg

Peggy=lief

Hoi Peg,

Lief dat je reageert, fijn dat je voor me duimt! De 'strijd' is natuurlijk nog niet gestreden;-)

Hoe gaat het met jou?

Liefs,
Regien

peggy

peggy

27-12-2009 om 14:13

Regien is ook een lieverd

hoi regien,

ik ben zo ongesteld als maar kan. momenteel voel ik me niet zo vrolijk en lekker. ben druk geweest afgelopen week voor de feestdagen alles in huis te halen en mijn huis doen. mijn hoofd loopt over en in mijn hoofd ben ik bezig met mijn hele onregelmatige cyclus,zwanger worden,gynaecoloog enz. afgelopen zaterdag ging ik kleren kopen. Ging er iets mis met de passen. beiden geblokkeerd, net voor de kerst. ik helemaal in de stress. belde mijn man op in de winkel en kon wel janken.gelukkig was de bank open om het te deblokkeren.
Ik hoop echt dat aankomend jaar me meer geluk brengt. hoe waren jouw kerstdagen?

dikke x en liefs voor jou regien

Peggy

Hoi Peggy,

Ik kan me voorstellen dat je niet zo vrolijk en lekker bent zeg, gatver. Na zo'm enorm lange cyclus met al zijn onzekerheden ongesteld worden is ook echt geen pretje.
Dan al die feestdagen met al zijn geregel en 'gedoe' er bij......en op de valreep ook nog je pasjes geblokkeerd; dan zou ik ook wel kunnen janken zeg, bah!

Heb je wel leuke kerstdagen gehad?

Ik vind de kerstdagen altijd teveel van het goede. Mijn ouders zijn gescheiden waardoor ik van 'hot naar her' loop. Ook mijn schoonouders willen de nodige aandacht natuurlijk waardoor we 3 dagen in touw (lees: aan het eten)zijn pffff.

Ik ben blij dat het er weer op zit. Ik vind het op zich wel weer gezellig maar ik ben doodop als het voorbij is. Liever zou ik door het jaar heen wat meer bezoekjes afleggen.

Vorig jaar zijn we 2 weken op vakantie geweest naar Cran Canaria en dat was heeeeeerlijk!
Dit jaar kon dat niet omdat we in de mm zitten bij de gynaecoloog. Mijn man roept al dagen: volgend jaar zitten we weer op Cran Canaria!
Dat wil ik nog wel eens zien, ik hoop eigenlijk dat we dan druk in de weer zijn met ons kindje;-))

Vandaag ben ik ook wel erg met mijn hoofd bij het wel of niet zwanger raken in deze 'ronde'. Je zou zeggen dat we weinig aan het toeval overgelaten hebben...
Maar ja, er moet zoveel goed gaan. Naast de eisprong en de zaadjes op het juiste moment in de eileider moeten ze samen de weg naar de baarmoeder afleggen, daar innestellen en vervolgens blijven zitten....

Ik ben zo ontzettend benieuwd, ik zal echter nog even geduld moeten oefenen...

Misschien een stomme vraag maar hoe oud ben jij en heb je al kinderen?

Ik voor jou en mij wensen dat het eind januari was: dan mag jij naar de gynaecoloog en weet ik of ik in verwachting ben!!!!

Liefs,
Regien

peggy

peggy

28-12-2009 om 10:00

Lieve regien

hoi regien,

ik ben 34 en heb 1 zoontje van 4. Hij heet kevin. Van hem ben ik op een normale manier zwanger geworden. De zwangerschap verliep niet goed. op het laatst had ik een beginnende zwangerschapsvergiftiging en is kevin een week te vroeg gehaald. Het is een geweldige zoon en zou nou heel graag een meidje er bij willen. Ik heb zeker leuke dagen gehad maar het werd me lichamelijk te veel. Erg vermoeiend. Zondag had ik echt het gevoel de hele dag in mijn bed te kunnen liggen.

Het scheelt dat mijn ouders bij ons in ede wonen en mijn schoonouders in veenendaal. dat ligt dus lekker dicht bij elkaar.

Ik hoop echt voor je dat alles goed gaat met jouw eitje en je mans kampioentje om het maar zo even te noemen. ik zou het echt te gek voor je vinden als je zwanger bent. wordt dit kindje dan jouw eerste of heb je al kids? hoe oud ben jij dan?

het stomme is dat mensen zeggen, vind het zelf wel makkelijk gezegd, dat je niet steeds aan zwangerschap moet denken want dan lukt het niet. maar dat gaat niet want overal zie je baby`s en kinderwagens. al mijn vrienden hebben er al 2 en wij alleen nog maar met 1. en dan krijg je ook steeds te horen wanneer of de 2e komt.

lijkt het je leuk om samen te msn`en ?dat praat makkelijker en kan niet iedereen alles lezen. hou je me op de hoogte van alle ontwikkelingen?
nou mies, ik blijf voor je duimen hoor.
x en liefs, peg

Ik had hetzelfde...

Hoi peggy,
ik heb precies hetzelfde als jij... Ik ben een jaar geleden gestopt met de pil en sindsdien zeer onregelmatig ongesteld... De ene keer zaten er 40 dagen tussen en de andere keer weer 56.. Om gek van te
worden. Je wil niet ongesteld worden, maar na verschillende negatieve zwangerschapstesten wil je weer wel ongesteld worden.. Ik ven tussendoor al een paar keer naar de huisarts geweest, maar die bleef volhouden dat ik het eerst een jaar moest proberen. Wel heb ik een keer een uitstrijkje gekregen om te kijken of ik soms vleesbomen in mijn baarmoeder had, maar dat was niet het geval.
Nu na een jaar ben ik eindelijk naar de gyneacoloog geweest. Die zei meteen dat zij ervan uit gaan dat als je cycles langer duurt dan 36 dagen, de kans op een spontane zwangerschap heel klein is. Tja dat had ik zelf inmiddels ook wel door.. Ze heeft ook een inwendige echo gedaan en mijn baarmoeder was niet echt actief... Ze denkt dat ik een hormoontekort heb. Daarom hebben ze tig buisjes bloed afgenomen om dat te checken en ook om te kijken of mijn schildklier wel goed werkt, want daar kan het ook aan liggen.. Ik hoop dat het de hormonen zijn, want dan krijg ik gewoon pillen of spuiten en dan moet het wel gaan lukken... Mijn man heeft ook zaad in moeten leveren. We krijgen 6januari de uitslag van mijn bloed en zijn zaad en dan krijgen we dus te horen wat we moeten gaan doen.. Erg spannend dus! Ik weet dus hoe je je voelt. Het gaat de hele dag door mijn hoofd. Elke week bevald er wel een vriendin van me, of er komt er een vertellen dat ze zwanger is! Ik gun het ze van harte, maar moet ook elke keer janken van jalousie als ze de deur uit zijn..
Ik heb trouwens ook hele erge haaruitval gekregen toen ik met de pil stopte, heb jij dat ook? Ik ga er maar vanuit dat dat dan die hormoontekort is...

peggy

peggy

30-12-2009 om 12:53

Hoi kiki

Hoi kiki,
al mijn vrienden kwamen ook steeds met het nieuws dat ze zwanger werden. Op een gegeven moment was ik niet zo blij met hun nieuws en reageerde dan ook niet spontaan. Negeerde hun oproepen op msn. Ik was gewoon jaloers. Ik was altijd al onregelmatig maar niet zo erg als afgelopen jaar en ja, ik word er helemaal gek van. gelukkig mag ik eind januarie naar de gynaecoloog en zullen we te horen krijgen hoe of wat. want onduidelijkheid maakt je ook niet vrolijk. ik heb zelf geen last van erge haaruitval. wel ben ik zwaarder geworden toen ik de pil nog gebruikte. bij mij is er geen echo gemaakt en ook geen uitstrijkje. we wachten wel af, ik hou jullie wel op de hoogte.

peggy

peggy

30-12-2009 om 21:51

Medische mallemolen

nou meiden, ik kreeg de vragenlijst en info over de onderzoeken die de gynaecoloog allemaal kan gaan behandelen. als je het leest zit er echt helemaal niks romantisch meer aan aan het krijgen van een kindje.
de test die gedaan worden: cyclusanalyse,bloedonderzoek,zaadonderzoek,
samenlevingstest: vrijen op commando! baarmoederfoto,zonodig kijkoperatie.
als ik alles zo lees dan krijg ik de koude rillingen over mijn lijf. eendenbekken,inwendige echo`s,masturbatie, ja echt alles komt in de folders voor. En ik hoorde van een collega dat je van clomid behoorlijk deprie/chagerijnig kan worden. das ook niet zo een pretje. Toen ik me door liet verwijzen naar de gynaecoloog had ik dit allemaal niet voorzien. dacht dat het allemaal wel mee zou vallen. maar als ik dit zo lees zie ik er toch wel erg tegenop.

Peggy

Hey Peggy,

Jeetje zeg, ik kan me voorstellen dat je niet blij wordt van zo'n formulier vol met behandelingen....het romantische is er dan inderdaad wel van af.

Ik kan nu wel zeggen dat ik het ook allemaal meemaak, meegemaakt heb, en dat het allemaal wel meevalt maar dat is niet zo. Het is een heel gekunstel en onnatuurlijk gedoe dat staat buiten kijf.

Voor mijn gevoel is het 'gedoe' wel de moeite waard geweest als ik over hopelijk niet al te lange tijd de zwangerschapstest in mijn hand te houden met daarop 2 streepjes!!

Op een of andere manier wen je ook aan die inwendige echo's, de zaadstaal binnenbrengen, de bloedonderzoeken en het medicijngebruik. Je moet er ook met een beetje humor naar kijken, als je dat kan natuurlijk. Op een bepaald moment zei ik tegen mijn man: ik ben in verwachting van 3 eieren, we hadden toen net een inwendige echo gehad waarop te zien was dat er 3 eitjes groeiden.

Je kunt ook denken dat je nu alles stapje voor stapje meemaakt. Ik weet nog dat ik ontzettend blij was met eitjes die groeiden in mijn eierstokken! En ook met het baarmoederslijmvlies dat zich goed ontwikkelde!
Klinkt maf maar met dat soort 'kleine' dingen kan je al blij zijn, het brengt je dichter bij je doel: een kindje!

Ik hoop dat ik je een beetje een hart onder de riem heb kunnen steken!

Liefs,
Regien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.