Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Opeens lange cyclus

Hallo!
Zoals de titel al zegt.. ik heb opeens een lange cyclus en snap er niets meer van..
Ik ben bijna een jaar geleden gestopt met de pil omdat mijn man en ik graag een 2e kindje willen. Ik had altijd een regelmatige cyclus van rond de 28 dagen met soms een paar dagen verschil, Nu duurt mijn cyclus al zo'n 40 dagen. begin juli was ik voor het laatst ongesteld. Ik heb al 2 testen gedaan, o.a. gisteren, maar negatief. Ik voel me niet zwanger maar ook niet alsof ik ongesteld moet worden.. Hoe kan het toch dat je cyclus ineens zo'n uitschieter heeft. Ik ben redelijk relaxed onder het 'zwanger worden'. Als het nog een jaar duurt dan is dat maar zo.. absoluut geen haast dus, maar dit vind ik wel vreemd. Zijn er mensen met ervaring?

Fem

Fem

12-08-2009 om 22:11

Lange cyclus

Het kan zomaar zo zijn dat je het idee hebt relaxed in het 'zwanger worden' te staan, terwijl je onbewust toch gespannen bent. Dat merk je zelf niet op, maar je lijf voelt het feilloos aan en reageert er op. Overigens hoeft het helemaal niet om spanning m.b.t. tot het zwanger worden te gaan. Alle vormen van spanning kunnen somatische (in je lijf) klachten geven.
Bij mijn oudste testte ik positief op dag 73(!) van mijn cyclus. Een héél licht streepje. Achteraf bleek ik op dat moment nog geen 4 weken zwanger. Zo'n lange cyclus was voor mij overigens niet vreemd. Een echo na (nee niet tijdens) mijn tweede zwangerschap toonde een polycycteus ovarium. PCO dus. Achteraf denk ik dat het de spanning was. Ik stond continue onder druk, psychisch gezien. Nu die druk weggevallen is functioneert mijn lijf naar behoren. Ook mijn cyclus.
Natuurlijk hoeft dit bij jou niet het geval te zijn. Er zijn ook andere oorzaken voor het (spontaan) krijgen van een lange cyclus. En soms.. zijn die er gewoon niet. Dan sla je gewoon een keertje over. Zelfs dat kan.
Ik hoop dat je het felbegeerde tweede streepje op je test zult zien verschijnen! Tot die tijd wens ik je succes. Ik weet dat zo'n lange cyclus behoorlijk frustrerend kan zijn.
Fem

Elske6

Elske6

19-08-2009 om 22:20 Topicstarter

Fem

Hoi! Bedankt voor je reactie... ik wacht het maar gewoon af...
Nog wel een vraag... wat raad je aan m.b.t: wanneer aan de bel trekken? Heb jij tot dag 73 gewacht?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.