Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Positie invalskracht

Hallo, Ik ben 22 en voel me rijp genoeg om met mijn vriend om aan een kind te bedenken.
Ik ga 3 dagen werken en mijn vriend 4 i.p.v 5dagen
We weten al hoe we het kwa opvang willen gaan doen. 1 dag kinderopvang, 1 dag opa en oma en de andere dag neemt mijn vriend over als papa dag.
Over de opvoeding praten we elke dag en zitten altijd wel op 1 lijn.

Het enige resterende wat ons tegen houd is dat ik nu geen vast contract heb. Zit er iemand ook in deze situatie en wat doen jullie?
Wachten met kinderen of zijn de rechten als iemand met een invalskracht ook prima?

Graag jullie reactie

Merel78

Merel78

16-07-2009 om 19:27

Hoi

wij hebben destijds gewacht. Ik had een halfjaarcontract en we hebben gewacht (voor een 2e) tot ik een vast contract had.Maar dat was maar een half jaar, en achteraf ook niet nodig geweest om te wachten, omdat het nog 7 maanden duurde voor ik zwanger was. Maar dat weet je niet van tevoren. Als je een alternatief plan hebt voor het geval dat jij niet voldoende werk hebt en je kunt het met 1 salaris ook rooien als het moet (bijv. je vriend wel 5 dagen werken zolang jij geen baan hebt): waarom niet? heb je al zicht op een vaste baan? Wat betreft verlof en zo: een vriendin van mij was in het buitenland toen ze zwanger raakte, is teruggekomen en vervolgens hier gaan werken (nul uren contract). Zij probeert zo lang mogelijk en zo veel mogelijk te werken, want zij krijgt straks dat aan verlof uit betaald wat ze gemiddeld heeft gewerkt in de afgelopen periode. heeft ze gemiddeld 32 uur gewerkt, krijgt ze dus ook 32 uur tijdens de verlofperiode uitbetaald.

en verder: je kan niet in de toekomst kijken, plannen en nadenken is goed, maar juist hier in deze rubriek zie je - helaas - ook dat stellen soms langer moeten wachten dan gehoopt en dat soms omstandigheden ook al weer veranderd zijn. En ook je vriend kan zijn baan kwijt raken. Niemand kan voor jullie bepalen of je het wel of niet (nu) moet doen. gebruik je gezonde verstand en de rest moet je gewoon afwachten.

veel succes met je beslissing

Merel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.