Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

peggy

peggy

03-03-2010 om 12:47

Update peggy

Ik heb 2 afspraken gemaakt bij de gynaecoloog. de afspraak van 10 maart gaat niet door. ik heb een afspraak gemaakt voor 24 maart. dan wordt er een foto van mijn eileiders gemaakt en 30 maart moeten we op gesprek komen. ik mag dan niet zwanger worden in de tussentijd. dit wilde ik even met jullie delen.

liefs, peg

Peggy

Hoe komt het dat de afspraak van 10 maart niet doorgaat?? Spannend een foto van je eileiders, denk je zelf dat er daar iets niet goed zit??

Liefs,
Regien

peggy

peggy

06-03-2010 om 10:04

Foto eileiders

de foto maken van mijn eileiders doen ze omdat ze willen kijken waar het aan ligt dat ik niet binnen een jaar zwanger werd. verklevingen of verstopte eileiders. zelf denk ik er niet gelijk aan dat er iets ernstigs is.
maar dat ik tegen deze onderzoeken op zie weet ik wel. want je ligt in je blote doos op de rontgentafel een kwartier lang. Met een eendenbek in je baarmoedermond en daarop twee apparaten die aangesloten zijn op een machine die vloeistof in je eileiders spoelt en tegelijkertijd worden er foto`s gemaakt. De gynaecoloog is er bij, de radioloog en mijn man ook. dus lig ik daar met 3 man er bij. Ik heb steeds het beeld voor mij hoe dat er uit moet zien en word er niet vrolijk van, vind het zelfs behoorlijk genant. ik kreeg een brief dat het wegens omstandigheden niet door kon gaan en vandaar dat die afspraak verschoven werd.

liefs, peg

Tip

Ik klikte per ongeluk de verkeerde rubriek open (kom hier eigenlijk al jaren niet meer), zag dit draadje en kon het niet nalaten om te reageren :-)
Jaren terug heb ik zelf ook 2x zo'n hsg-onderzoek gehad. Niet echt leuk inderdaad. Paar tips om het wat comfortabeler te maken: trek een lang shirt/trui aan, dan hoef je niet in je blote dinges die hele kamer door. Maandverbandje mee voor naderhand (als je dat vergeet hebben ze het in het ziekenhuis ook wel hoor, maar dat zijn van die enorme lappen :-)). En de tip die het voor mij de 2e keer een stuk draaglijker maakte dan de eerste: je kunt behoorlijke baarmoederkrampen krijgen van dat onderzoek (echt vergelijkbaar met stevige weeën), dus mij werd verteld om de avond voor én een uur voor het onderzoek een ibuprofen te nemen (400 mg is geloof ik zo verkrijgbaar bij de drogist). Dat hielp reusachtig goed moet ik zeggen, de eerste keer had ik die tip niet gekregen en verging van de kramp. De 2e keer vond ik daarmee vergeleken een eitje.
Sterkte ermee en hopelijk is alles goed!

Bedankt voor de tip

Handig die tip van het maandverbandje! Zal er aan denken, want ik krijg over 2,5 week een hsg.

Van de gyneacoloog heb ik een recept meegekregen voor pijnstilling. Een uur voor het onderzoek moet ik 2 pilletjes naproxen (als ik het goed heb onthouden) innemen.

peggy

peggy

11-03-2010 om 14:32

Mickey

Hoi Mickey,

Bedankt voor de tips. Desondanks zie ik er nog steeds als een berg tegen de hsgonderzoek op. Vooral tegen het bloot liggen/lopen en nog meer de krampen die je zegt gehad te hebben. ik heb bij kevins geboorte stevige krampen gehad en daar werd ik niet vrolijk van. Er is trouwens nog een ander probleem waar ik nu mee zit. Sins 25 februarie begon ik een beetje te bloeden. een klein miniscuul beetje maar. de 3 dagen er op was het steeds een klein beetje en werd gewoon ongesteld maar na 14 dagen nog steeds een beetje aan het bloeden. Het zit me allemaal niet mee. Ik hou mijn lezeressen op de hoogte.
liefs, peggy

Peggy

Wat een gedoe allemaal zeg met dat bloeden. Hoe kan dat nou toch weer?? Het zit je echt niet mee zeg, bah!

Ik hoop dat het er snel wat rooskleuriger voor je uitziet....

Liefs,
Regien

peggy

peggy

14-03-2010 om 11:04

Ik word tureluurs

hoi meiden,

ik ga morgen de gynaecoloog bellen. hij heeft me niet terug gebeld de afgelopen week. ik heb nog steeds een zwakke bloeding en word er nu echt tureluurs van. ik ga vragen of ik een 10 daagse hormonenkuur mag om dan vervolgens weer ongesteld te worden en op die manier mijn lichaam tot rust te brengen. ik ben het echt zat.

Peggy

Hoi,
Ik kan me voorstellen dat je tureluurs wordt zeg pffff... Ik hoop dat je gynaecoloog een beetje met je mee wil denken!

Laat je het even weten?

Liefs,
Regien

Peggy

Ik heb in december 2009 ook een hsg-onderzoek gekregen en kreeg een zware pijnstiller mee om een paar uur voor het onderzoek in te nemen. Ik had me behoorlijk nerveus gemaakt. Bij mij was alleen de gyn en 2 vrouwelijke assistentes aanwezig. Die tip van een lange trui heb ik ook gehad en dat maakt het inderdaad een stuk prettiger. En het onderzoek zelf vond ik behoorlijk meevallen. Het was binnen 5 minuten gebeurd geloof ik. En wat fijn is, je kunt meekijken op de monitor dan ben je gelijk afgeleid. En nog een tip, probeer je te onstspannen. Dat maakt het een stuk minder erg. En weet dat die gyn al zo vaak zo'n onderzoek heeft gedaan en zoveel ziet hij niet hoor. Een andere tip. Ik vond het plezierig dat mijn man er NIET bij was. Bij mij kon het ook niet anders omdat onze zoon er bij was, maar je ligt toch niet op je elgants dus laat je man er buiten.
Bij mij was de eileider verstopt. Een paar dagen na het onderzoek was ik namelijk op een natuurlijke manier zwanger geworden. Bij vertelde ze direct de uitslag. Dat vond ik wel prettig.

Succes er mee.

peggy

peggy

17-03-2010 om 18:55

Update

Hoi Meiden,

weer even een berichtje van mijn kant. Het is nu 3 weken geleden dat ik het eerste drupje bloed zag en sindsien tot nu toe ben ik nog steeds aan het bloeden. eerst was het weinig, toen de ongesteldheid zelf, het werd minder maar ging niet helemaal over en nu ben ik weer zwaar aan het bloeden en verlies ik bloedstolsels.
Heb gister tijdens een uitje in weert even de assistent van de gynaecoloog gbeld en morgenochtend om 10 uur moet ik in het zh zijn voor een echo. de 24e dat onderzoek en de 30e voor een gesprek. maak me wel zorgen . hou jullie op de hoogte. x en liefs, peg

peggy

peggy

18-03-2010 om 14:16

Echo

nou meiden,

vandaag heb ik een inwendige echo gehad. de assistente zei dat het twee dingen kunnen zijn met zo een lange bloeding. 1: een disfunctionele bloeding, een zinloze bloeding of 2: een tubaire abortus. Dat wil zeggen dat ik een spontane vroege miskraam heb gekregen en dat het ws dan al in de eileiders verkeerd is gegaan . En om het laatste uit te sluiten of ik zwanger was moest ik vandaag bloed laten prikken. morgenochtend om 10 uur kan ik bellen voor de uitslag. ben benieuwd. hoop dan eigenlijk dat het een gewone zinloze bloeding was. Als ik maandag nog bloed dan gaat het hsgonderzoek niet door en moet het later plaats vinden. Het gesprek 30 maart gaat wel door en dan ga ik ook zeker vragen of ik medicatie kan krijgen om orde te scheppen in mijn lichaam. ik hou jullie op de hoogte meiden.

liefs,peg

peggy

peggy

21-03-2010 om 08:05

Uitslag echo

Hoi meiden,

de uitslag van de echo was idd een zinloze bloeding. deze is sinds gistermiddag eindelijk gestopt en kan daarom morgen bellen naar de assistent van de gynaecoloog dat de hsgonderzoek door kan gaan as woensdag. Hebben veel meiden dit onderzoek gehad en wat was jullie ervaring hier mee? van eentje weet ik het al maar ben toch nieuwsgierig hoe anderen het hebben ervaren. ik hou jullie op de hoogte. liefs peg

Peggy

Fijn dat het bloeden gestopt is, kun je tenminste verder!

Helaas kan ik je niet vertellen hoe een HSG onderzoek voelt, ik heb er een gehad onder narcose toen mijn eierstokken schoongemaakt werden...

Ik wens je heel veel succes woensdag!

Liefs,
Regien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.