Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

xx

xx

18-04-2009 om 19:44

Vraagje mbt curettage

Even een vraag: ik ben vorige week woensdag met spoed gecurreteerd, het kwam wel spontaan maar het bloedverlies was enorm, dus moest ik uiteindelijk toch nog een curretage (onder nracose) ondergaan )10 wkn zwanger.
Nu mijn vraag, mag ik gelijk deze maand al weer zwanger worden of moet ik wachten totdat ik weer een keer ongesteld ben geweest? Ik heb niets gehoord van mijn gyn, behalve dat ik een week niet in bad mocht en dat we geen sex mochten hebben zolang er bloedverlies is. Nou is het bloedverlies over en we hebben weer een keer geklust...kan het kwaad?

Weet iemand of je meteen alweer zwanger mag worden? Ik lees namelijk op internet diverse verschillende dingen. Kan iemand mij helpen?

Groetjes,
Sannie

Sannie

Ik ben in totaal 3x gecurreteerd. Officieel is de richtlijn 1 maand wachten, maar ik geloof dat dat geen medische reden heeft. Dat is meer dat je zeker weet dat alle hormonen eruit zijn en dat je (ongeveer) weet hoe lang je zwanger bent, mocht het meteen raak zijn.

Zet daar tegenover dat je na een miskraam extra vruchtbaar bent, juist vanwege die hormonen.

De keuze was voor ons snel gemaakt. Sterkte met je hersstel.
Groetjes,
V.M.

Sara

Sara

19-04-2009 om 11:00

Hoi

Ik ben 3 keer gecurreteerd, en alle 3 de keren was er geen enkel bezwaar weer te klussen of in bad te gaan. Ik hoefde niet eens te wachten tot het bloeden over was, maar het was beter van wel. Mits je hubbie en jij zelf op de hygiene letten. Als het bloeden over is geen enkel probleem hoor, ik heb het 3 x gevraagd, 3x dat antwoord. Zwanger worden mocht ook gewoon weer direct.

Succes

hier kregen we ook gelijk "groen licht". na de mk. Het schijnt vooral makkelijker te zijn voor de gyn. Het is dan makkelijker om uit te rekenen hoe ver je bent. Maar ja, lekker belangrijk... zien ze op een echo toch ook!

x lisa

Therese

Therese

20-04-2009 om 18:51

Gewoon voor gaan!

Als jullie er emotioneel aan toe zijn, uiteraard! Ik ben ook meerdere keren gecurreteerd en de laatste keer ook met spoed ivm extreem bloedverlies. Zelfs toen was het advies dat we meteen weer konden proberen als we wilden. Achteraf gezien heeft mijn lichaam ons overigens wel een halt toegeroepen, want ik heb de eerste cyclus geen eisprong gehad. Dat onderbouwd natuurlijk alleen maar het idee dat je lichaam het prima zelf kan aangeven of deze wel/niet klaar is voor een nieuwe zwangerschap. Misschien interessant om te weten. De huidige NVOG-richtlijnen geven aan dat verplichte rust niet hoeft, omdat uit nieuw onderzoek blijkt dat een zwangerschap na een curretage/miskraam geen verhoogd risico geeft.

Groetjes Therese

roompie

roompie

21-04-2009 om 14:51

Meteen

Wij mochten toen ook meteen en ik was ook meteen zwanger maar wat een ellende heb ik gehad! de een bloeding na de andere omdat ik nog een wond had van de curritage en die werd groter dor het groeien van de baarmoeder.
gr roompie

Hier meteen

He bah vervelend een miskraam. Had toen bij mij erg veel impact. praten en praten erover.
Na ons eerste kindje zwanger, maar na bijna 11 weken ernstig bloedverlies en op de echo lege vruchtzak, dus curretage. Naar de bloeding gestopt was meteen weer met klussen begonnen. Alle kinderen hebben we 9 maanden tot 1½ jaar op moeten wachten. Bij deze meteen raak, slik. Na een goede zwangerschap van 38 weken onze tweede zoon geboren. Alleen de placenta bleef vast zitten. Dus moest ik weer onder het mes. Was een complicatie die volgens de artsen te maken kon hebben met de curretage.
Ja volgens zeggen ben je vruchtbaarder want de wand is schoon en kan het eitje zich giga goed innestelen. Maar vast blijven zitten van de placenta kan dus ook.
Succes met zwanger worden.
Gr. RYmcke

Sascha2

Sascha2

22-04-2009 om 11:36

't is al gezegd

Maar inderdaad, ook hier mocht ik na een curretage gewoon weer direct zwanger worden. De enige redenen die gegeven werden om te wachten waren: telling van de duur van een volgende zwangerschap, lichamelijke rust vanwege de zwangerschap en de miskraam, geestelijke rust om de boel op een rijtje te krijgen en de hormonen weer op peil te krijgen.
Ikzelf was direct weer zwanger, dat voelde toen goed. Het werd helaas weer een miskraam, maar dit keer een vroege die vanzelf door mijn lichaam werd begeleid. Daarna meteen weer zwanger en dat leverde mijn tweede kind op.
Lichamelijk gezien dus geen beperkingen, maar denk wel aan jezelf.
Sterkte, het is een verdrietige gebeurtenis.

xx

xx

24-04-2009 om 22:59

Thanks

meiden, ik heb de ovutesten alweer uit de kast gepakt, en denk dat dit weekend zo´n beetje mij ei gaat komen, dus we maken er maar gewoon weer een klusfeest van. Het is me uiteindelijk na 1,5 jaar spontaan gelukt en wie weet lukt het me nog een keer, ik wil het liefst geen maand missen, want bij mij begint de tijd wel te dringen.

Nogmaals thanks, we klussen gewoon lekker door, 4 mei nacontrole bij de gyn, en dan zal ik wel zeggen dat we er niet om hebben gedacht...

Groetjes,
Sannie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.