Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op

Vriendin met sterke kinderwens

Zoals de titel al zegt, heb ik een vriendin met een sterke kinderwens. Ze is 27 en ze had al graag twee kinderen gehad. Maar helaas altijd de verkeerde mannen getroffen.

Ze was altijd de mooiste van ons 2 en kreeg dan ook de meeste mannelijke aandacht. Dat ik als eerste op mn 20 een relatie kreeg (die nog steeds loopt), was dan ook een verrassing.

Nu ben ik 8 maand zwanger en ik merk vanaf t begin dat ze jaloers is. Wat ik snap. Ze heeft nog niet zolang een vriend die in de feestende puberfase is blijven steken. Feestjes, drank en jointjes, woont nog gratis thuis. Ze wil met hem verder, maar ik twijfel soms of dat wederzijds is. Dan nu het "probleem".. Ze wil op korte termijn kinderen, hij wil nog minimaal 6 a 7 jaar wachten. Nu is ze achter zijn rug om bezig zwanger van m te worden en daar ben ik dus van op de hoogte. Maand terug dacht ze zwanger te zijn en het eerste wat hij riep was weghalen. Ik gun het haar en gezegd dat ze met m moet gaan praten. Hoe hij hun toekomst ziet. Ze beaamt dit om het vervolgens weer te vergeten en komt dan met een nieuwe methode op de proppen. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen appje krijg met ideeën en ben er ook wel zo langzamerhand klaar mee. Dan denk ik doe maar lekker. Maar probeer haar dan toch maar weer om te praten

Als ik het haar vriend vertel, zal ze me het nooit vergeven. En dat wil ik ook niet. Maar het idee dat ik het als enige weet en er wellicht iets aan kan doen begint ook te knagen.. Wat zouden jullie doen?

@Emma

@Emma

05-12-2018 om 17:01

praten

Toch maar eens serieus met haar gaan praten. Een kind stiekem krijgen van een man die dat niet wil is behalve onaardig ook een groot risico.
Aan de andere kant: zij wil graag een kind en dat gaat niet lukken met deze man. Daar mag hij ook serieus mee omgaan. Ik denk dat hij beter af is met een vrouw die ook geen kinderen wil. Alleen maar "Weghalen" roepen is kwetsend voor je vriendin. Zij zouden zichzelf én haar kinderwens serieus moeten nemen.
Hou het bij je vriendin en ga niet achter haar rug om naar hem toe. Echt niet tussen komen, straks heb jij het gedaan.

KID of bedevaart

https://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Ziekte/Spermadonor

Adviseer haar KID. Een kind met een man die niet wil en ook nog eens een kwast is is het echt niet waard.

Verder heb je ook nog de diverse magische middelen.

http://www.meertens.knaw.nl/bedevaart/bol/plaats/512

"Medio 1997 veranderde het karakter van Molenschot als bedevaartplaats. Was tevoren de Annaverering praktisch tot een parochiële viering teruggevallen, de onverwachte partnervinding en zwangerschap van Neerlands bekendste verloskundige, bracht een herleving van de cultus door vereerders (met name alleenstaande vrouwen) van buiten de parochie op gang."

@Emma

@Emma

05-12-2018 om 17:14

Molenschot

AnneJ: ik ben daar ooit ook geweest. Helaas geen mannen met kinderwens getroffen maar het is een leuke plek.
Kid is realistischer.

Kamerplant11

Kamerplant11

05-12-2018 om 17:19 Topicstarter

@Emma en AnneJ

Ten eerste bedankt voor jullie reacties.

Zomaar naar haar vriend toe stappen ga ik inderdaad maar niet doen. Dan ga ik de schuld krijgen ja.. buiten dat heb ik het idee dat ie sowieso niet echt behoefte heeft aan ons leren kennen dus of ie het ook zou geloven.. Al heb ik wel het idee dat ie iets vermoedt. Hij schijnt nu condooms te dubbelchecken en voor het zingen de kerk uit. Met condoom dus..Dus misschien heeft ie niet eens hints nodig van anderen.

Een goed gesprek met haar, ja dat zou ik wel willen en heb ik ook echt geprobeerd, maar luisteren doet ze niet. Zwanger raken van een donor wil ze ook niet, ze wil dat samen met iemand. Met hem.

Denk dat met haar praten het enige is wat ik kan doen..

@Emma

@Emma

05-12-2018 om 17:26

praten

Ja dat is het enige dat je moet blijven proberen. Oók als ze toch "per ongeluk" zwanger is en ruzie krijgt met haar vriend.
Kinderwens kan rare dingen doen met mensen. Niets is zo onberedeneerbaar als dat.

Niki73

Niki73

06-12-2018 om 11:48

Dit wordt een ramp

Dit is toch een recept voor een ramp? Zij raakt zwanger, hij wil het niet, eist abortus, laat haar alleen achter, of eist het kind de helft van de tijd op. Al die scenario's wil zij niet. Zeg het haar heel duidelijk. Met deze man krijgt ze geen huisje, boompje, beestje. Wil ze dat samen met een man, dan snel een ander zoeken!

Tamar

Tamar

06-12-2018 om 11:58

is nog niet zo oud toch? Alleen moet ze die man dan wel buiten het feestcircuit zoeken. Sport, vrijwilligerswerk, dat soort dingen.

Guppie

Guppie

07-12-2018 om 20:31

Iets in haar

trekt zo'n man aan. Daar over praten. Als je te graag wil, trek je de eerste de beste lul de behanger aan. En verlatingsangst en bindingsangst trekken elkaar aan. Kunnen patronen zijn uit iemands jeugd. Een kinderwens kan ook een wens zijn om snel volwassen te worden, wat natuurlijk niet van kinderen zou moeten afhangen. Daarbij is het beter om eerst een nestje te bouwen, alvorens eitjes te leggen; samenwonen dus, wat met zo'n man dus (nog) niet aan de orde is.

geschikte man

Ik vrees ook dat deze man gewoon niet de juiste keuze is om een gezin mee te stichtten. Zij wil het zo graag en hij wil nog 7 jaar wachtten...
Kans is groot dat hij na 7 jaar alsnog zegt
"sorry maar ik heb besloten dat ik geen kinderen wil" .
Mij is na een huwelijk van ook exact 7 jaar hetzelfde overkomen.
Jaren en jaren gewacht en man bleef het maar op de lange baan schuiven.
Bleek uiteindelijk zelfs dat hij achter mijn rug om zelfs al gesteriliseerd was, terwijl ik in hormoonbehandeling was om zwanger te raken. Uiteindelijk heeft hij me ook nog verlaten voor een escorte, die op dat moment alleenstaande mama was van een baby'tje. Na een paar maanden waren ze terug uitéén.
Nu woont hij alleen in een trailer ergens in de Vlaamse Ardennen.

Moraal van mijn verhaal;
sommige mannen zijn gewoon niet geschikt voor een gezin.
Als een man uit eigen beweging niet wil en je moet trekken en sleuren dan is de kans heel, heel groot dat hij gewoon geen kinderen wil of toch zeker niet met jou.
Dat is keihard maar het is nu eenmaal zo.
Een man kan bovendien op zijn 40 ste nog kinderen krijgen maar als je als vrouw 10 jaar moet wachten op een man die alsnog nee zegt , is je vruchtbaarheid mogelijk al enorm gedaald...
Bovendien lijkt deze man me niet het Boompje beestje huisje type...
Eerste reactie op een zwangerschap is laten weghalen.
Lijkt me niet dat dat ooit een liefdevolle echtgenoot wordt. Er is altijd de kans dat hij wel van de baby gaat houden als die er éénmaal is. Maar als die vriendin die man tegen zijn zin tot vader maakt, moet ze er ook rekening mee houden dat ze misschien alleen voor de baby zal moeten gaan zorgen... Daar moet je dan ook de verantwoordelijkheid voor gaan dragen...

Anna

Anna

15-08-2019 om 22:58

Blijven praten???

Nee hoor, sorrie, maar dan word je juist 'mede schuldig', mijn idee.
Het is inmiddels een spel, een enorm aandacht vragen en krijgen.
Het is niet oké wat ze doet. Dat heb je aangegeven. Mag je wat mij betreft best een aantal x herhalen. Maar op bepaald moment moet het klaar zijn. En moet ze maar met iemand anders haar pogingen hem erin te luizen gaan delen.

Mijntje

Mijntje

16-08-2019 om 11:16

invloed

Jij hebt helemaal geen invloed op haar. Dat is het frustrerende. Je hebt al met haar gepraat. Jou dit nog een keer kunnen doen. En nog een keer. Ze is piepjong en kan een andere man zoeken met wel een kinderwens. Een die wel met haar een leven wil opbouwen.
Jij hoeft je niet schuldig te voelen dat jij eerst baart. Het leven is geen wedstrijdje. Als ze haar eigen plan trekt steun haar dan als het misloopt. Ze moet het allemaal zelf ondervinden..

vlinder72

vlinder72

21-06-2020 om 15:54

Welnee

Geen achterlijke tip. Er is vast al heel veel aan vooraf gegaan en in dat geval kan een donor een mogelijkheid zijn.

Ik denk niet dat iemand een donor als mogelijkheid nummer 1 ziet om een kind te krijgen. Je slaat dan nogal wat stappen over. Maar een donor kan een manier zijn om toch een kind te kunnen krijgen.

Maar ja, dat komt ervan als je reageert op een zin in een stukje tekst in plaats van de moeite te nemen je ergens in te verdiepen.

Jolanda

Jolanda

21-06-2020 om 15:54

Huh?

We hebben het hier over een vrouw van 27, niet over een jong meisje. Vanaf je 30e neemt je vruchtbaarheid langzaam af, vanafje 35e snel. Nu is het moment om na te denken wat ze wil.

...

Ok nou ik vind het geen goede tip om aan iemand van 27 een donor als tip te geven. Ik vind het zelfs echt heftig.

Maar goed iedereen moet t zelf weten. Ik heb zelf ook n enorme kinderwens maar zou never overgaan tot donor. Echt niet n faire stap vind ik het naar mezelf en mijn kinderen toe. Dus ik kies dan liever voor geen kind.

Donormama

Donormama

21-06-2020 om 16:48

Mamaveertigplus

Je zult wel weer niet op een vraag reageren en alleen jou waarheid als de waarheid willen zien. Maar wat is er mis met een kind van een donor?
Echt, mijn kind komt niets te kort. Taalt niet naar de donor, waar we wel mee aan de slag zouden kunnen. Is gelukkig, gezond en gewenst.
Echt, wat is hier mis mee?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.