Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

wilma

wilma

16-07-2010 om 10:48

Wel of geen kinderen hellppp!

Hallo,
Ik ben onlangs 27 geworden, en ik heb eigenlijk altijd gezegd dat ik geen kinderen wil, maar nu!!!! Ben ik heel erg aan het twijfelen, en zo erg dat ik gek wordt van mezelf.
Ik weet niet of ik het wel kan!!! Ik ben hier erg onzeker over. Is onze vrijheid dan weg, en kan het financieel wel?
Ik ben laatst ten huwelijk gevraagd door mijn vriend met wie ik 6 jaar een realtie heb, en ook daar raak ik helemaal van in paniek. Niet omdat ik niet wil, maar kan het allemaal? Het is qua geld erg duur en ik wil graag niet te lang wachten met trouwen. Maar als ik kinderen zou willen ( als het mag en lukt ) wil ik ben 1e kindje als ik 30 ben want ik wil niet te oud zijn als ouder, ook omdat ik als er een tweede mag komen ik even wil wachten en niet heel snel een tweede kind zou willen.
Maar kan ik dit en hoe wordt het als ze ouder zijn, zullen ze me dan ook nog een leuke moeder vinden en kunnen ze dan ook nog opstap, of is de maatschappij dan helemaal kapot. Want dat heb ik veel gezegd ik zet in deze maatschappij geen kinderen op de wereld.
En ik wil niet teveel werken en er ook zijn voor de kinderen.
Echt ik zou het erg fijn vinden als iemand mij kon helpen of adviseren want zoals het er nu aan toe gaat in mijn hoofd, daar wordt ik niet gelukkig van, ik heb er serieur hoofdpijn van!!
En het komt denk ik ook omdat een directe collega van mij zwanger is en ik vond het wel prachtig om te zien hoe het er allemaal uitziet het buikje enzo.
Alvast heel erg bedankt!!

krin

krin

16-07-2010 om 13:36

Tja

Als je een dak boven je hoofd hebt, en werk (of kans op werk omdat je redelijk geschoold bent), en een min of meer stabiele relatie, is er geen praktische reden om niet aan kinderen te beginnen.
Of je wilt... Dat kun je nooit zeker weten. Zelfs als je een hebt, schiet nog weleens de vraag door je hoofd of je dit nou wel wilde. Tegen die tijd willen de meesten die kinderen echt niet meer kwijt, daar niet van, maar toch.
Je zult hier vooral mensen treffen die al kinderen hebben en daar best blij mee zijn (anders hadden ze het niet op een forum erover). Als je redenen wilt horen om het niet te doen, zou je dat aan bewust kinderlozen moeten vragen.
De voordelen zijn zo genoemd, al is dit lijstje natuurlijk puur persoonlijk: het is leuk een nieuw mens van begin af aan te zien opgroeien, je boort onvermoede talenten in jezelf aan, je leert je partner op een andere manier kennen, je hebt een prima excuus om weer eens in klimrekken te bungelen, te knikkeren of te kijken of je die radslag nog kunt, je leert een boel nieuwe mensen kennen, en dan heb ik het nog niet over hoe je hart opzwelt van trots over de gewoonste dingen, hoe je de tranen in de ogen schieten van ontroering omdat dat wurm in de wieg nog steeds ademhaalt en er zo lief bij ligt en dat soort zaken.
Dus ik kan je niet adviseren. Het is eng, ja, en dat blijft het. Maar het mooie weegt daar wat mij betreft tegen op. Lees hier eens een poosje mee, bij alle leeftijdsgroepen, dan kun je je misschien wat meer inleven.
Succes met je keuze.

May

May

16-07-2010 om 15:01

Vanwaar die haast?

Je bent pas 27, waarom zou je per se op je 30e je eerste kindje willen? Geef jezelf tijd, natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan oudere ouders, maar daar zou ik me niet door laten opjagen.. Ik had ook altijd het idee dat ik kinderen wilde voor ik 30 was, maar ja, het leven laat zich niet plannen. Ik was 36 toen de eerste kwam en bijna 40 bij de tweede...Dus als je nog twijfelt: laat het gewoon even gaan.... Je hoeft echt niet volgende week te beslissen.. Dus, relax, haal adem en leef door.. Je mag ook volgend jaar nog beslissen wat je wilt (of over vijf jaar...)

Ach joh

het komt zoals het komt.

ga lekker genieten van de dingen die gaan komen, geld komt ook wel als je je ambiteus opstelt. Je moet je niet druk maken over dingen die er nog niet zijn.

wilma

wilma

17-07-2010 om 09:02

Dank jullie wel

Hallo,
Wat een fijne reacties hebben jullie me gegeven.
Het is gewoon niet fijn als het zo'n zooitje in je hoofd hebt.
Maar ik ben nog wel steeds van mening dat ik met mijn eerste niet veel later als mijn 30e zou willen beginnen, ook ivm met de risico's enzo.
Maar inderdaad ik zal het allemaal een beetje op z'n beloop moeten laten.
Maar toch zal het nog wel een een rommeltje in mijn hoofd blijven, ik weet ook niet maar het speelt nu gewoon heel erg bij mij.
Het is niet dat ik niet met kinderen te maken heb, ik werk zelf op een kinderdagverblijf en af en toe denk ik, wat fijn dat ik ze 's avonds aan de ouders mee kan geven.
Ik ben gewoon bang als ik het doe, wij onze vrijheid kwijt zijn, en je ziet heel vaak dat relaties er op stuk lopen ( wat ik eigenlijk niet begrijp ) want je hebt iets moois van jullie samen.
Maar goed ik wil jullie bedanken dat jullie mijn verhaaltje hebben willen lezen.
Liefs van mij.

Je vrijheid verandert, je hele leven verandert

en dat is een eng gevoel. Dat snap ik best, en iedereen hier denk ik!
kinderen krijgen is een grotere revolutie in je bestaan dan wat dan ook; en het duurt je hele leven.
Je kunt je er niet écht op voorbereiden, alleen de 'dingen' kun je regelen; hoe je je erbij zult voelen, dat is een ander verhaal.

Maar het is ook uniek.

Je eigen kinderen, da's compleet wat anders dan de kinderen op je werk die je ( soms graag!) 's avonds weer met hun ouders meegeeft.

Sterkte en maak jezelf niet zo van streek. Het is wel eens lastig dat wij mensen van nu zoveel zelf kunnen regelen, want nu roept men 'je hebt er zelf voor gekozen' - en dat is irritant bij dingen waarvan je nauwelijks écht weet waar je voor kiest.

CC

CC

17-07-2010 om 15:44

Wees niet te gericht

Op je eigen leeftijd.
wat willen jullie allebei? Wel of niet? Of eerst nog lekker genieten van de wereld en daarna kids? Ben nu 42. Oudste is 10 jongste is 5. Heerlijk genoten van mijn vrije bestaan. En mijn vrije bestaan met 1 kind na de scheiding van man 1 ;-) En toen werd ik toch weer moeder. En het gevoel een oude moeder te zijn heb ik helemaal niet. Zie zelfs vrouwen van mijn leeftijd met een mooie buikje lopen en denk dan: Wow, tof voor haar zeg!
Een mooi, lief, erg huilend, stinkend wurmpje van jezelf hebben is mooi. Het is van jullie samen. Roze wolken bestaan niet, maar je kan ze wel zelf creëren. Alleen als je er zo instaat... wacht dan nog eventjes en ga ervoor als je er echt samen achter staat!

wilma van lierop

wilma van lierop

19-07-2010 om 10:11

Wat fijn al die reacties

Ik wil jullie nogmaals erg bedanken voor de reacties.
Ik weet in ieder geval wel zeker dat het nu nog niet aan de orde is, maar ik hoop dat het begrijpelijk is dat ik een beetje van de wap ben omdat ik altijd heb gezegd dat ik het nooit wilde ik was daar zo van overtuigd.
Maar inderdaad een kind van beide is ook iets moois.
Maar zou ik nog wel willen weten, veranderd je relatie ook met je partner? En is dat negatief, ik hoor dat weleens namelijk en daar ben ik ook bang voor.
Echt dank jullie wel dames!

krin

krin

20-07-2010 om 10:40

Kan

Er verandert altijd wel iets in je relatie, ja, je krijgt er nou eenmaal een huisgenoot bij. Zeker de eerste paar maanden is dat kind het middelpunt van je bestaan, en als je dat niet samen doet (of in elk geval goede afspraken hebt over de werkverdeling en vooral de slaapverdeling), kan dat zeker voor spanningen zorgen. Vooraf over praten scheelt volgens mij een hoop. Tegen de tijd dat je op je tandvlees loopt, is rustig en diplomatiek overleggen een stuk moeilijker, kan ik je uit ervaring melden.
Verder zijn er denk ik geen algemene dingen over te zeggen, of altijd geldende tips voor te geven. Je moet oog voor elkaar houden, maar dat geldt voor een kinderloze relatie natuurlijk ook.
Je relatie verandert dus geheid, maar het is niet gezegd dat het slechter wordt. Je leert elkaar op een andere manier kennen, moet soms op een andere manier met elkaar in overleg (meer als collega's, bijna), overeenstemming vinden over de opvoeding zonder elkaar jouw manier op te leggen... dat soort dingen.
Weet je, je kan alles aangrijpen om ervoor terug te schrikken. Maar hoe rationeel je het ook benadert, hoe je ook de plussen en minnen afweegt, uiteindelijk komt het moment dat je de sprong moet wagen. Ogen dicht en gaan, op goed geluk.
Of dat besluit nou een 'nee' of een 'ja' wordt, het blijft een gok. Alleen kun je die nee nog wel een jaar of wat omzetten in een ja, en andersom gaat niet lukken ;-)
Geef het nog een tijdje. Laat het bezinken, denk er niet te hard over na. Zo oud ben je nog niet. Wie weet voel je dan vanzelf wat je wilt, of niet wilt.

Juul M

Juul M

21-07-2010 om 03:09

Wel niet wel niet

Moeilijk voor je hoor. Ik kan best begrijpen dat je kinderen wilt, als je daartoe besluit, voor je 30ste. Ja, er zijn meer risico's als je ouder bent, maar het zijn nog altijd vrij kleine risico's. Je moet je dan bedenken, wil ik jonger kinderen en zijn ze dan het huis uit als ik nog goed ter been ben en veel dingen kan doen, of jong en nu dingen doen en later kinderen? En dan nog, wat is jong? Genoeg mensen die op hun 65ste lekker rondreizen!

Kinderen hebben is enorm zwaar, je raakt inderdaad wat van je vrijheid kwijt en je hebt enorm veel zorgen, het is eng, welke leeftijd ze ook zijn, maar je kan nog altijd zoveel met ze doen! Je krijgt er zoveel voor terug. De knuffels, de lachbuien, de tekeningen, de prestaties die ze leveren, het trotse gevoel dat je dan hebt, de opmerkingen die ze maken en ja, soms ook de boze buien! En later als ze ouder zijn misschien kleinkinderen die je lekker weer terug kan geven! Daar denk ik persoonlijk ook aan, kleinkinderen, geeft voor mij toch iets extras lijkt me als ik ouder ben, uitkijken naar de bezoekjes zo af en toe (hoop ik!).

Wat financien betreft, toen ik mijn eerste kreeg, hadden we weinig geld. Op zich zijn kinderen de eerste paar jaar niet echt duur, tenzij ze naar kdv gaan. Je kan veel tweedehandse dingen krijgen van mensen en eten doen ze nog niet veel. Worden ze ouder, dan heb je de sporten, school, verjaardagen, etc. Maar je komt best rond. Je geeft uit wat je hebt. En wat trouwen betreft, hoewel ik zelf niet getrouwd ben, je kan het toch goedkoop houden? Wat wil je uit de bruiloft? Een groot feest met witte jurk en alles erop en eraan? Ja, dan is het duur. Maar als je het doet omdat je gewoon wilt trouwen, dan kan het best goedkoop lijkt me. Heb een pot luck (iedereen neemt wat te eten mee), een vriend die foto's maakt, met digitale cameras kunnen de meeste mooie foto's maken, iemand anders kan vast wel een cake bakken. Gewoon een mooie outfit, lekker in het bos of park of wat dan ook. Enige waar je voor moet betalen is de burgerlijke stand en de ringen (nou ja, bijna dan). Het is dus maar wat je erzelf van maakt.

Goed, zoals anderen al zeiden, ga je niet opeens haasten. Praat er met je vriend over wat hij wilt, wat jullie willen met jullie leven en bedenk dat je MET kinderen nog altijd een heleboel kan doen en je het wel red en het voor iedereen eng is en er genoeg hulp voor je is mocht dat nodig zijn (dagje naar het kdv sturen!). Zonder kinderen heb je meer vrijheid, meer geld voor jezelf, het huis is netter (haha!). Maar het is uiteindelijk een heel persoonlijke beslissing dus laat niemand jou iets aanpraten!

Juul

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.