Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Sonne

Sonne

05-01-2010 om 08:16

Zeer lange cyclus...

Ik heb een zeer lange cyclus, of misschien kan je niet eens spreken van een cyclus. De ene keer netjes na een maand ongesteld, de andere keer 6-7 weken en op dit moment ben ik al bijna twee maanden niet ongesteld geweest (en voor zover ik weet ook niet zwanger)! Daarbij komt dat mijn man verminderd vruchtbaar is, dus dat de kans op zwangerschap sowieso al kleiner is. Natuurlijk wil ik die kans wel zo groot mogelijk maken, dus aan jullie de vraag of iemand ervaring heeft met zo'n onregelmatige (lange) cyclus en of er misschien tips zijn hoe je het wat korter en regelmatiger kan maken? Op internet vond ik bv. iets over teunisbloem, iemand ervaring?

peggy

peggy

05-01-2010 om 12:43

Ook lange cyclus

ik heb ook een lange cyclus tot 56 dagen zelfs. vanaf 36 dagen heb je geen eisprong meer. ik heb geen ervaring met teunisbloem. ga voor mijn cyclus naar de gynaecoloog. misschien moet je je wel door laten verwijzen naar de gynaecoloog hier voor. groetjes peggy

Geen eisprong?

Hai Peggy,
Bedankt voor je reactie. Hoe kan dat dat je na 36 dagen geen eisprong meer hebt? Hoe kan het dan dat je later nog wel ongesteld wordt, dat heeft wel altijd met een eisprong te maken? Ik denk idd dat ik binnenkort maar eens naar de huisarts ga, ik ben wel benieuwd wat er allemaal in mijn buik gebeurt. Ik heb namelijk wel 'ongesteldheid pijnen' en heb soms ook slijmverlies. Ben benieuwd of er meer mensen met vergelijkbare ervaringen zijn.

Sonne

Ik weet op dit gebied er te weinig af om me er mee te bemoeien, maar wil je hoop neit ontnemen vandaar mijn reactie. Mijn vriendin had ook zulke lange cyclussen van meestal rond de 56 dagen. En haar dochter is 3 geworden, dus geen eisprong lijkt mij niet aan de standaard orde. Nu is zij weer bezig met zwanger worden en slikt hier voor weer clomid om de cyclussen te verbeteren, helaas nog zonder resultaat.

Sonne

Hoi,

Ik heb ook geen menstruatie of geen eisprong en dan weer eens wel. Hiervoor ben ik sinds 3/4 jaar in behandeling bij de gynaecoloog.
Ik gebruik Duphaston om de menstruatie op te wekken, Clomid om de eicellen te laten rijpen en Pregnyl om de eisprong op te wekken.
Als je man daarbij verminderd vruchtbaar is kunnen ze zijn zaad insemineren waarbij de beste zaadjes ingebracht worden op het juiste moment!

Je ziet: er is vanalles mogelijk!!

Groetjes,
Regien

peggy

peggy

05-01-2010 om 18:31

Sonne

ik heb dat namelijk zelf ook. het is raar dat je geen eisprong hebt maar je wordt wel ongesteld. medici gaan er van uit dat je na 36 dagen cyclus geen eisprong meer hebt. ik heb zelf ook ongesteldheidspijnen. maar ga eens naar de ha en vraag een verwijzing naar de gynaecoloog. groetjes

Hanne.

Hanne.

05-01-2010 om 20:12

Herkenbaar en misschien valse hoop

Heel herkenbaar, ik heb een onregelmatige, maar voornamelijk lange cyclus. Gemiddeld zit er 45 dagen tussen. En mijn man heeft ook te weinig goed zaad.

Misschien dat het valse hoop geeft, wij hebben geheel spontaan inmiddels 3 kinderen (5,3 en 1 maand). Terwijl ik mijn eisprong op resp dag 28, 31 en 24 van mijn cyclus had (geeft een theoretische cyclus van resp 42, 46 en 38 dagen!)

Tips om iets aan je cyclus te doen heb ik niet. Ik heb de methode gebruikt waarbij je op je slijm let om je eisprong te ontdekken, en heb daarbij heel systematisch om de dag sex gehad (nee daar wordt het niet leuker van). Maar ik was resp na 1,1 en 3 cycli zwanger!

Bedankt!

Wat fijn om ervaringen te horen! Ik ben idd van plan binnenkort naar de ha te gaan. Wij zijn nog maar kort geleden begonnen met proberen zwanger te worden, dus de wanhoop is nog niet heel groot. Was vooral benieuwd hoe dat bij andere stellen is. Op dit moment heb ik al een week vage buikpijn en was ik vanmorgen ook misselijk, dus stiekem hoop ik dat het toch gelukt is ondanks de lange cyclus. Maar eigenlijk denk ik dat ik door de wens zwanger te zijn al van alles voel. Pas over een week kan ik een test doen, dus als ik tegen die tijd nog steeds niet ongesteld ben maar eens even kijken. Als er nog meer ervaringen zijn hoor ik het graag, ook al geeft het misschien valse hoop. Negatieve ervaringen mag ook hoor, ik probeer wel zo realistisch mogelijk te blijven...

peggy

peggy

06-01-2010 om 09:36

Sonne

hoi,

mijn ongesteldheid bleef ook een paar keer achter elkaar wat langer weg. ik had zere borsten,voelde me soms misselijk/oprispend gevoel, moe. allemaal tekenen die bij een zwangerschap kunnen horen maar helaas ook bij een aankomende ongesteldheid. helaas werd ik toch na een tijd ongesteld. ik snap dat je hoopt zwanger te zijn, dat doet iedere vrouw volgens mij wel, maar hoop er maar niet te veel op. en de ene vrouw heeft wel een eisprong met een lange cyclus en velen hebben het ook niet. ik ga ook naar de gynaecoloog vanwege mijn lange cyclus en om te kijken of er wel of niet een eisprong is en om zwanger te worden. over het algemeen gaan artsen er vanuit dat je na 36 dagen geen eisprong hebt. die gaan te werk volgens het boekje.maar als je nog niet zo lang bezig bent om zwanger te worden zullen ze je aanraden om nog een aantal maanden te blijven proberen. als het na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te worden dan sturen ze je pas door. ik hoop wel voor je dat het je vanzelf lukt want ik sta nu aan de rand van de medische mallemolen bij de gynaecoloog en ben er best wel zenuwachtig voor. vooral als je weet wat er allemaal kan gaan gebeuren aan testen. man en vrouw worden binnenste buiten gekeerd en dat is geen pretje als ik het zo las. het romantische is er af en is puur medisch.heel veel sterkte gewenst.

liefs peggy

Sorry

maar moet even reageren .....

Maar krijg bij peggy zo'n negatief gevoel
Zeker na het lezen van steeds dezelfde zin in haar berichten "na 36 dagen geen eisprong heb"
We weten het nu wel. Het kan maar hoef niet zo te zijn.

Sonne, Als je naar een ha gaat zullen ze zeker dingen bekijken en uitsluiten, eisprong, zaad, doorgang eileiders enz. Maar omdat het bij jullie al wel aantonnt waardoor het komt zullen ze je niet zomaar weg sturen. Mijn schoonzus nu aan de clomid en in hetzelfde schuije (ange cyclus) is al een jaar bezig en is in 1 jaar 7x ongesteld geweest... Schiet niet lekker op nee. Ik heb haar de tip gegeven voordat ze naar de gyn ging om eerst een te beginnen met temperaturen. Dan kun je ook zien of je een eisprong heb en je hebt een idee waar hij in de cyclus uithangt. Zij heeft nu dus chlomid en een eisprong ;-)

peggy

peggy

07-01-2010 om 13:32

[email protected]

als je iets negatiefs over mij kwijt wil richt het dan niet tegen sonne maar aan mij. het is wel makkelijk he zo via een andermans berichtje zo negatief reageren op een ander. dat doe ik toch ook niet bij jou of iemand anders. ik bedoelde het niet eens negatief. maar zo kweek je wel de negatieve gevoelens over mij bij anderen op. dus zou het op prijs stellen als je je mening over mij voor je houdt tot je me beter kent.
groetjes peggy

Peggy

Daar heb je gelijk in.

Ik vind dat je sonne alleen het negatieve beeld voorspiegeld en je blijft hameren dat je boven die 36 dagen geen eisprong heb. Onderhand zal het je duidelijk zijn dat niet bij iederen zo is.

groetjes mass

...

Hai Peggy en [email protected],
Ik wil jullie allebei bedanken voor jullie reacties. Ik kan de verschillende reacties wel plaatsen in de verschillende ervaringen. De tijd zal het toch moeten leren hoe het bij ons gaat. Ik ben wel positief ingesteld dus verwacht dat het uiteindelijk op wat voor manier dan ook wel goed zal komen. Ik wacht mijn komende ongesteldheid af, zal dan eens een tijd mijn temperatuur bijhouden en een afspraak met de ha maken. Ik probeer ook altijd wel op mijn slijm te letten maar snap daar echt niks van. Nu duurt mijn ' cyclus' bv al bijna twee maanden en heb ik die tijd al meerdere keren slijm gehad (en dus gedacht dat ik rond mijn ovulatie zat...).
Bedankt nogmaals voor jullie reacties en ik houdt jullie ervaringen zeker in mijn hoofd!

peggy

peggy

07-01-2010 om 22:04

[email protected]

hoi mass,

ik wilde sonne geen negatief beeld geven. maar ik heb haar ook geschreven en dat ben je denk ik vergeten te lezen, dat het kan gebeuren maar dat het per vrouw verschilt. bij de ene wel bij de andere niet.maar goed, zullen we het vriendelijk houden in onze berichten want het zal vast niet de bedoeling zijn om elkaar zwart te maken. groetjes peggy

peggy

peggy

07-01-2010 om 22:07

Sonne

hoi sonne,
bedankt dat je mijn bericht toch zo goed opvat. ik denk dat de ha je meer wegwijs kan maken. ook ik let op mijn slijm maar ook ik word er niks wijs van. ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt. gr peggy

Weet niet

of het al genoemd is hier, maar idd teunisbloemolie kan helpen de cyclus regelmatiger te maken. En is het misschien een idee om ovulatietesten te proberen als je denkt aan je slijm verandering te zien? kijk eens op sensitest.nl (mag dat wel trouwens reclame maken, sorry als het niet mag)daar zijn de testen niet zo duur.
Heel veel succes en ik hoop voor je dat je toch snel zwanger bent.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.