Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

anoniempie

anoniempie

27-09-2008 om 14:19

Zo onzeker.....maar toch eigenlijk ook niet.... [missed abortion?]

Tja, hoe moet ik beginnen.
Afgelopen week een inwendige echo gehad na een cryobehandeling. Volgens de berekening van de gyn ben ik 9 weken zwanger. Op de echo was alleen een vruchtzakje te zien, geen kloppend hartje wat bij deze zwangerschapduur toch zou moeten. Het stipje in het vruchtzakje had de afmeting van zo'n 6 weken zwangerschap. Missed abortion dus.

Ik weet dat het niet goed is omdat het een cryo betreft, nauwkeurig de onderzoeken en hormonen gehad, dus ik ben gewoon 9 weken zwanger. Wel had en heb ik nog steeds zwangerschapsklachten, die afgelopen week alleen maar zijn toe genomen. Nog steeds geen bloedverlies en/of krampen/buikpijn. Terwijl het vruchtje toch al 3 weken niet meer leeft.............
Maar toch, stel dat het laat is ingenesteld, stel dat........
Over 2 weken moet ik terug komen voor controle en evt. verdere behandeling, tenzij ik intusen begin te vloeien met krampen. Dan mag ik eerder komen om te kijken of alles weg is.

M'n verstand zegt dat het over is, maar m'n lichaam geeft andere signalen. Wat moet ik nu geloven? Kan iemand mij raad/steun/ een peptalk geven. Zie het even niet meer zitten.

Bedankt!

Hieke

Hieke

27-09-2008 om 18:48

Wat sneu!

Hoi

Wat vervelend dat je dit allemaal mee moet maken! Ik zou willen dat ik een ervaringsverhaal kon vertellen waar je hoop uit kon halen, maar helaas heb ik dat niet. Ik heb grote vrees voor je.

ik heb ook een missed abortion gehad en ik herken wat je schijft, mijn lijf ging zich steeds zwangerder gedragen en voelen, terwijl het hartje toch echt gestopt was met kloppen. Ik wil je veel sterkte wensen. Hopelijk doet je lijf wat het moet doen en kan een curetage voorkomen worden.

hieke

Leef met je mee

Maar ook ik kan je geen hoop geven...

Mij is hetzelfde overkomen. Ik kreeg alleen wel bloedingen met 7 weken. Na onderzoek bleek dat het al met 4 weken mis was gegaan. Maar mijn lichaam gaf tot 7 weken allerlei zwangerschapstekenen aan. Ik had ook echt een positieve test.

Hopelijk inderaad wat Hieke zei zet het zelf door en hoef je geen curretage.

Maar ik hoop nog meer natuurlijk dat het stiekem toch goed zit.

Ik wens je heel veel sterkte

liefs lisa

anoniempie

anoniempie

01-10-2008 om 09:26

Bedankt...

Hieke en Lisa voor jullie reactie. Ik snap best dat ik dit alleen moet doen [nou ja, met m'n man dan] maar zag het ff niet meer zitten. Snap het nog steeds niet. Heb nog steeds geen bloedverlies maar nog wel duidelijk zawngerschapstekenen.

Heb zelf ook al eerder een miskraam gehad, maar toen vloeide ik al voor ik de echo kreeg. Dat heeft toen nog zo'n 1½ week geduurd voordat alles weg was.

ik ben nu ruim 10 weken en het vruchtje is er niet meer sinds de 6e zw.schapsweek, duurt wel lang of is dat "normaal". Zou het nog spontaan komen of moet ik me gaan voorbereiden op.......

Hoop nog steeds dat de gyn het niet goed heeft gezien.

Nogmaals bedankt voor jullie reactie.

Liefs,
anoniempie

Elke

Elke

01-10-2008 om 10:23

Anoniempje

Heel veel sterkte ermee...

Groetjes Elke

Oh wat verdrietig

en dat na zo'n zware weg van ivf. Die gruwelijke onzekerheid ! Kan je echt niet nog eerder een echo krijgen, al betaal je hem zelf, is dat niet mogelijk ?

Veel sterkte !

anoniempie

anoniempie

05-10-2008 om 16:58

Visje

Dank voor je reactie. Werkten die pillen gelijk of duurde dit een tijdje. ik geloof dat ik dat eerst ook wil ipv meteen een curretage. Maar ik denk nog steeds dat de [nieuwe, onervaren, in mijn ogen dan] gyn het mis heeft.

Liefs,

Anoniempie

anoniempie

anoniempie

05-10-2008 om 17:00

Manda

ook jij bedankt voor je reactie. Ze wilden 1 of 2 weken wachten totdat het lichaam zelf het vruchtje begint af te stoten. Wij hebben voor 2 weken gekozen omdat dat met een eerdere miskraam [1x ivf] ook genoeg was. Toen had ik alleen al bloedverlies toen ik voor de 1e echo ging. Nu nog steeds niks en nog steeds zwangerschapverschijnselen. Wacht de echo de komende week af.

Liefs,

anoniempie

Pillen

Bij mij zijn destijds (toen ook bij een 9 weken echo alleen een leeg vruchtzakje te zien was) pilletjes ingebracht in de baarmoedermond. Dit was na 12 weken zwangerschap, ik wilde eerst ook even wachten op een "spontane" miskraam en begon vlak na die echo ook een beetje te vloeien. De miskraam zette echter niet door. Toen zijn die pilletjes ingebracht en een uur daarna werd ik heftig ongesteld, ik heb toen 's avonds het vruchtzakje verloren. Bij mij is er toen niet echt over een currettage gesproken, ik mocht het wel als ik dat liever wilde. Ik vond dit zelf een fijne oplossing.

MirandaM

MirandaM

08-10-2008 om 13:04

Afwachten en toch nog curretage

Hoi Anoniempje,

Wat verdrietig allemaal.
Hoe gaat het nu met je?

Ik heb deze zomer ook een m.a. gehad. Op de echo met 7 weken bleek er ook alleen maar een vruchtzak en placenta te zijn. Een week later zijn we nog een keer geweest voor een echo. Om uit te sluiten dat er een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zou zijn en om zeker te weten dat het echt een lege vruchtzak was.
Dit bleek zo te zijn. Ondertussen voelde ik me nog gewoon zwanger (de hormoon productie gaat gewoon verder). Ik mocht kiezen wat ik wilde, het afwachten of het spontaan laten komen. Ik heb het toen 2 weken afgewacht. Er kwam niets, vervolgens naar het ziekenhuis voor een gesprek met de gyn. Daar hebben we toen een datum afgesproken voor de curretage (ruim 2 weken later). Ik had nog de hoop dat het vanzelf zou komen (als ik de curretage eerder had gewild dan was dat ook mogelijk). Uiteindelijk ben ik met 13 weken gecurreteeerd.

De ingreep is me erg meegevallen, ik had geen pijn na afloop en maar weinig bloedverlies. Maar ik weet dat dat erg kan verschillen. Ik had nog wel een ruime dag last van de narcose (hoort er bij, je mag ook niet alleen naar huis na de ingreep).

Veel sterkte en ik hoop dat het voor jou vanzelf mag komen.

Groeten Miranda

anoniempie

anoniempie

09-10-2008 om 09:10

Hoe het gaat

Ik heb nu toch wel alle hoop verloren. Sinds gister al wat [oud]bloedverlies. Ook de zwangerschapsverschijnselen zijn weg. Vanmiddag de echo maar die is nu al niet meer nodig. Ik hoop dat de gyn de natuur z'n gang wil laten gaan. Maar gezien eerdere ervaringen met hem komt dat wel goed. Verder voel ik me wqel goed eigenlijk. Gelukkig hebben we al 2 schatten van kinderen dus dat vergoedt heel veel. Eeen broertje of zusje was heel welkom geweest en aangezien de cryo's er nog waren maar een pogong gewaagd. Helaas met dit resultaat.

Tja, het klinkt even heel stom, maar ik heb de komende dagen ook "geen tijd" om een curretage te ondergaan. Zaterdag 65 jarig huwlijk van m'n grootouders en dinsdag wordt 1 van m'n kindjes geopereerd. Niets ernstigs hoor.

Laat morgen nog wel even weten hoe en wat er is afgesproken. Tot zover ontzettend bedankt voor jullie steun en info.

Liefs,

Anoniempie

Puck2

Puck2

09-10-2008 om 09:12

Alternatief voor algehele verdoving

Ik kon voor een missed-abortion-curretage ook kiezen voor algehele narcos of plaatstelijke verdoving. Algehele narcose zag ik niet zo zitten, in mijn familie komt echt iedereen zo ontzettend beroerd daar uit, liever niet dus. Maar een lokale verdoving m.b.v. ruggeprik zag ik ook niet zitten, het leek me vreselijk om alles mee te maken. De anesthesist snapte dat volkomen en bood toen aan om toch voor een ruggeprik te kiezen met daarbij een kortwerkend slaapmiddel. Je bent dan wel suf als je wakker wordt, maar niet zo beroerd als van een volledige narcose. Dus ook dat is nog een alternatief.
Anoniempje, veel sterkte.

Limi

Limi

09-10-2008 om 13:57

Anoniempie

"Tja, het klinkt even heel stom, maar ik heb de komende dagen ook "geen tijd" om een curretage te ondergaan."

Ik wil je niet bang maken, maar ik ben flauwgevallen bij mijn eerste miskraam. Ik moest daarna wel bijna twee dagen plat blijven liggen.
Bij de tweede miskraam niet, maar toen moest ik wel 3 uur op de wc blijven.
Hou er rekening mee dat het zwaar kan zijn. Ik lees dat je een feest hebt. Sterkte.

Sterkte en opletten

Hmmm alle hoop is dan toch weg he, zelf heb ik ook al twee keer gehad dat me gezegd werd dat het niets was , maar ik zag geen bloed en mijn lijf was zo zwanger, extra moeilijk. Eens 't bloed er is gaat het wat meer doordringen.
Nu bruinachtig is neit gezegd da thet ineesn gaat doorbreken, uit ervaring weet ik da tdit wel een weekje of twee nog kan aanslepen MAAR het kan ook morgen echt doorbreken of nog erger de dag van de trouw. En dan wil ik je toch ook waarschuwen, je hebt een MA van bijna 11-12 weken he. Ok vruchtje is gestopt met 6 weken maar jouw baarmoeder die heeft lustig verder gedaan en dan kan je dus echt veel bloeverlies hebben. Een handdoekje in de buurt is soms geen luxe. Mijn gyn vertelde me ooit (ik had toen het zoveelste MK en wou nog even wachten voor ze ging curreteren, gyn wou me direct curreteren) dat ze al legio vrouwen in paniek op de spoed had gehad vanwege het vele bloed van een MA rond 10-14 weken. Het 'rotte 'is dat je ook helemaal niet kan voorspellen 'o ja nu komt het' .
Kan je ventueel een spoedcurretage krijgen? Of wil je echt dat alles natuurlijk gaat? (zelf 'kies' ik ook steeds voor de natuurlijke gang maar soms denk ik dat het beter is gecurreteerd te worden.)

Sterkte hoor!

Jenneman

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.