Home » Forum » Zwanger worden

Zwanger worden??

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Robyn
Zwanger worden??

Hoi allemaal!

Mijn vriend en ik zijn sinds het begin van dit jaar samen. Dolgelukkig, heel gek op elkaar.
We zijn snel gaan samenwonen in mijn huis en hebben toen binnen korte tijd best wat tegenslagen en diepte punten gekend. Korte tijd na ons samenwonen is mijn vriend werkloos geraakt. Dat maakte het financieel lastiger.

Mijn vriend en ik hebben een grote kinderwens. Wat is wijsheid? We willen het liefst direct beginnen met proberen. Ik heb een koophuis en stabiel inkomen/vaste baan. Hij nog niet, maar woont onderhand wel in mijn huis. Stabiele situatie op zich.

Mijn enige bezwaar is dat ik bang ben hoe de omgeving er op reageert. Ik ben 26, mijn vriend is 27. Op zich geen haast.. maar wel een hele grote wens en voor mij op een bepaalde manier een (grote!!!) behoefte om kinderen te krijgen (herkent iemand dat?).

Wat zijn jullie meningen hierover?

Groetjes Robin.

wil40
Mening.

Eerlijk gezegd begrijp ik niet zo goed waar ik een mening over moet hebben? En waarom ben je bang voor reactie's uit je omgeving?
Als jullie samen graag een kind willen, dan ga je ervoor.

Robyn
.

Ja dat is zo..
ik denk dat ik er nogal gevoelig voor ben wanneer mensen negatief zijn.
Ik kom uit een klein dorp, mensen kleuren meestal binnen de lijntjes om het zomaar te zeggen.
Het kan allemaal in mijn hoofd zitten.

juf Ank
nee

Ik zou even afwachten tot je vriend een baan heeft op zijn minst. Ik vind het niet echt een stabiele situatie als het hele inkomen van jou afhankelijk is, hij in jouw huis woont, praktisch. Als jij straks zwanger bent en geheel verantwoordelijk financieel...
Even wachten dus is mijn advies. Je bent nog jong zat.

wil40
Negatief.

Je gaat er van uit dat je negatieve reactie's krijgt, waarom zouden die er zijn?
Toen ik zwanger was kreeg ik alleen maar felicitatie's, zo hoort dat:-)

Overigens heb ik nooit verteld dat we er "mee bezig waren", daar had ik geen behoefte aan. Kreeg ik ook geen vragen of het "al gelukt was" of iets dergelijks.

wil40
Stabiele situatie.

Daar versta ik onder dat je een kind een veilig huis kunt bieden, een stabiele relatie en voldoende inkomen om de lasten te dragen. Die voorwaarden zijn er zegt Robyn.

Flavia
Waarom niet

Er zijn genoeg gezinnen waar 1 van de 2 ouders thuis zijn.
Maar minder risico financieel is wel als jullie beiden parttime of fulltime werken. Of de klassieke de ene parttime en de ander fulltime. Het maakt natuurlijk niet uit wie de parttimer en wie de fulltimer is, last dat je niet aan praten.

Robyn
Negatief

Ja, misschien ga ik wel een beetje uit van angstigere reacties. Geen idee waarom.
Hij heeft inderdaad geen werk, klust wel bij hier en daar.. dus aan geld geen gebrek.

Ik ben denk ik gewoon bang voor negatieve reacties, terwijl het juist zo gewenst is. Ben wel gewend van mezelf dat ik dingen onwijs overdenk en voor anderen onnodig invul.

Ilse
Werk

Jij: Hij heeft inderdaad geen werk, klust wel bij hier en daar.. dus aan geld geen gebrek.
Hieruit lees ik dat hij ww heeft en zwart werkt?!

Robyn
Werk

Payrol, oproepkracht.. wat dan uiteindelijk in mindering word gebracht op ww, want zo werkt dat.
Was wellicht niet duidelijk.
Mijn carrière/baan/loon etc zit wel goed.. kun je best een leuk leven van hebben en goed van rondkomen.
Dat ik “kostwinner” ga zijn en de mogelijkheden kan en mag gaan benutten in de komende jaren hebben we besproken. Hij heeft daar minder behoefte aan.

Ginny Twijfelvuur
Prima toch

Dan hebben jullie straks het anderhalf kostwinners model, maar dan net in andere verdeling dan doorgaans de standaard is.
Ik zie niet in wat daar mis mee is. Hoe had je het zelf willen verdelen?

Lente
Zorg wel voor vastgelegde afspraken als je samen kinderen krijgt

bijvoorbeeld geregistreerd partnerschap of tenminste een goed samenwoningscontract.
Ik zou het huis op je eigen naam laten staan.

bieb63
Toch even een vraagje

Je geeft aan dat hij wat oproep klussen doet. Ook geef je aan dat hij niet zo bezig is met carríëre. Op zich prima, als hij dan meer het 'thuis' gedeelte straks doet als jij weer aan het werk moet na je zwangerschapsverlof. Maar is dat wat hij voor ogen heeft?
Maar ook: hij heeft wél een WW uitkering. Dat betekent dat hij dus hiervoor wél (meer) werk deed én dat betekent dat hij vanuit de WW uitkering actief moet solliciteren. Dus is mij niet helemaal duidelijk wat zijn idee over de toekomst is. Huisvaderen? Maar dan zijn die sollicitatieverlplichtingen nogal fake. Of wil hij wel gaan werken? M.i. moet er dan zat werk zijn.
Dus ja, eigenlijk vraag ik me af hoe stabiel/duidelijk e.e.a. nu eigenlijk echt is. Meer voor jou: wat wil jij in de toekomst? Hoe zie jij dat?

Kenfan
Waarom zo'n haast ?

Ik heb een dochter van jouw leeftijd en ik toch wel mijn bedenkingen hebben als ze in een relatie van nog geen jaar al aan kinderen zou beginnen.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.