Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Biene M.

Biene M.

12-05-2009 om 13:24

Zwanger worden en borstvoeding

Na de geboorte van mijn zoontje, ruim 14 maanden geleden, ben ik nog niet ongesteld geworden. Dat zal wel komen doordat hij nog borstvoeding krijgt, nu nog drie keer per etmaal. Toen hij 8 maanden was zijn we gaan bijvoeden met nutrilon en stopte ik met de voedingen overdag.

Het lijkt ons leuk om nog een kindje te krijgen en omdat ik onlangs 40 ben geworden, willen (kunnen) we daar niet al te lang meer mee wachten. Is nu de enige optie het stoppen met de borstvoeding? Dat zou ik jammer vinden, vooral omdat mijn zoontje slecht eet en vaak verkouden is en ik hem liever volgooi met mijn eigen melk dan met nutrilon.

Maakt het nog wat uit voor het op gang komen van mijn cyclus welke voedingen ik afbouw? Hij krijgt nu rond 7.30, 19.00 en 23.30 uur de borst.

Groetjes, Biene

Biene!

Hey leuk !!
Goh in de 14 maanden nog geen ongi is al vrij lang, nu niet abnormaal er zijn er nog hoor! Zelf kreeg ik bij mijn twee kinderen, ondanks de BV zo rond hun 8-9 maanden terug mijn ongi. Wel helemaal niet regelmatig, cyclus was zoiets van 40 dagen, 36 dagen, 32 dagen en dan vrij regelmatig ; nog steeds in combi met BV (zo'n 5 voedingen per dag).
Bij mijn zoontje werd ik de eerste keer zwanger toen hij een maand of 16 was denk ik, hij kreeg toen nog een 5 voedingen waarvan 2 in de nacht. Spijtig genoeg werd dat één van mijn miskramen. Gevolg van de zwangerschap was wel een terugval in productie. Drie maanden later werd ik terug zwanger, ook dat werd een MK en gaf de genadesteek aan mijn BV productie, met 24 maanden ben ik dan ook met BV gestopt.
Lang verhaal ;o) ; moraal van het verhaal = mijns inziens hoef je helemaal niet te stoppen met BV (ook rekeninghoudend met je eomtionele gevoel erbij, dat is ook belangerijk he!), 3 voedingen is ook niet zo heel veel, mocht je er eentje willen afbouwen zou ik die doen van 23.30u.
Ik weet wel niet in hoeverre je leeftijd en de combi BV een rol speelt, ben zelf maar dertig dus dat is niet te vergelijken denk ik! Maar misschien zou het kunnen dat je iets minder vruchtbaar bent en door de BV net nog wat minder ... (is maar een gok hoor ;o) ).
Wat natuurlijk ook kan is dat je zwanger bent of wordt nog voor je je eerste ongi krijgt!!! :o)
Alleszinds, heel veel succes! En betreft BV niks doen waar je je emotioneel niet lekker bij voelt!

liefs,

Jenneman (bijna 36 weekjes!)

20 maanden

Na ons vierde kind, duurde het 20 maanden voor ik weer ongi werd. Hij dronk toen nog steeds vrij veel overdag en ook in de avond en nacht (helaas voor wat betreft dat laatste). Ook wij wilden nog een kindje. Maar we hebben de eerste menstruatie afgewacht. Dat was heel weinig na 20 maanden en duurde 1 dag. Daarna na een maand weer een normale menstruatie en toen hebben we geklust en was het meteen raak. Maar ik voelde de maanden er voor al wel wat leven in mijn buik (eisprong of menstruatie die net niet doorkwam). Dus het kan dat je al vruchtbaar bent. En zonder nachtvoedingen komt de menstruatie meestal toch wel snel terug. Ik denk dat je niet lang meer hoeft te wachten.

Succes,

[email protected] (39 jaar en zwanger van nr 5).

Sascha2

Sascha2

13-05-2009 om 11:31

Biene

:)

Biene M.

Biene M.

13-05-2009 om 20:47

Jenneman

Wow, kreeg je zoontje nog 5 voedingen en twee nachtvoedingen met 16 maanden! Best geruststellend om te lezen eigenlijk, die van mij drinkt ook nog heel veel en nog minstens twee "nacht"voedingen (waarvan ik de eerste dus geef aan het eind van de avond).

Tja, die leeftijd maakt denk ik wel een verschil hoor. Vier maanden voordat ik zwanger werd van Sam had ik een miskraam, maar daarvoor had het 15 maanden geduurd voordat ik zwanger was. Daarom wil ik nu eigenlijk wel graag weer een cyclus, ik heb niet zoveel tijd meer...

Het blijft toch geweldig dat je de moed hebt gehad om door te gaan met zwanger worden en dat je nu gewoon echt weer een kindje gaat krijgen! Veel succes met de laatste loodjes!!!

Liefs, Maya

Biene M.

Biene M.

13-05-2009 om 20:52

Wow, 20 maanden! Ik wil niet zo lang wachten hoor! Ik dacht dat de nachtvoedingen verleden tijd waren (sinds anderhalve week), maar nu is zoontje ziek en hangt hij weer een groot deel van de nacht aan de borst. Lastig hoor, ik kan het ook niet over mijn hart verkrijgen om hem die troost te ontzeggen (bovendien ben ik bang dat dat een vervelend effect op onze nachtrust zou hebben).

Wat je schrijft over leven in je buik voelen herken ik overigens wel. Of het is wishful thinking, dat kan natuurlijk ook. Nou ja, ik kijk het nog maar even aan.

Een goede zwangerschap en bevalling gewenst!

Groetjes, Maya

Biene M.

Biene M.

13-05-2009 om 20:52

Sascha

:-P

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.