Home » Forum » 2 zwanger en bevallen » Ex onverwacht zwanger

Vind je het lastig als jouw baby huilt?
Wil je leren waarom baby's huilen?
Wil je jouw rust bewaren zodra je baby huilt?
Kom naar de middagbijeenkomst van Ouders Online over huilende baby's!

Ex onverwacht zwanger

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Chris
Ex onverwacht zwanger

Hallo allemaal,

Ik hoop hier mij ei kwijt te kunnen, want ik weet niet goed wat ik moet doen.

Mijn ex vriendin en ik hebben een punt achter onze relatie van 5 jaar gezet. Dit is nu bijna 2mnd geleden, zij en haar 2 kinderen(van haar ex, is nog in het plaatje) wonen nog bij mij in, want ik vind het niet normaal als je een vrouw met 2 kinderen op straat gooit.

Maar nu het probleem, ze blijkt nu dus zwanger te zijn. 7 weken..

Ik weet niet of ik blijdschap of verdriet moet voelen, want ik vind het echt heel erg leuk, maar niet in deze omstandigheden.

Nu hebben we al een paar avonden erover gepraat, en er zijn twee opties, abortus of houden. De optie om het samen nog een keer te proberen is er niet, want dat gaat niet werken, dat weten we nu al.

In onze ogen is abortus de beste optie, maar we weten niet of we het kunnen en zijn zelf ook tegen abortus, maar ik zie niet in hoe deze situatie goed kan zijn voor het kind. Dan komt het straks ter wereld, en dan komt het in een wereld terecht waar de ouders vanaf dag 1 al niet samen wonen, en dan heeft het ook nog 2 zusjes die een andere vader heeft. Dat wens ik het niet toe.

Ik zit echt met mijn handen in mijn haar, want ik ben zo blij dat ik misschien vader wordt, maar heel erg verdrietig dat het onder deze omstandigheden is en dat het misschien niet doorgaat...

Ik hoop dat jullie mij enige hulp kunnen bieden, want zelf en de mensen om ons heen zijn er te emotioneel mee verbonden om een rationeel advies te geven.

Bij voorbaat dank,

Chris

Iefje
Hart onder de riem

Hoi Chris,

Wat een moeilijke situatie. Ik hoop dat mijn verhaal je een klein beetje kan helpen.
Mijn stiefkind (inmiddels bijna stemgerechtigd) was ook ongepland en kwam ter wereld met ouders die geen relatie (meer) hadden. Ik kwam in beeld toen kind nog geen één jaar oud was en werd stief toen het twee was. Kortom, kind weet niet beter dan dat dit de situatie is. Papa en mama zijn altijd bij elkaar in de buurt blijven wonen en on speaking terms gebleven. In beide gezinnen zijn er inmiddels broertjes en zusjes. Kind vindt dat doodnormaal en onze omgeving ook. Al hebben nieuwelingen soms beetje uitleg nodig over wie nou bij wie hoort. Maar daar is iedereen heel ontspannen over. Ik zou mijn stief voor geen goud willen missen en voor kind is dit echt de normaalste zaak van de wereld.

Als ik jou zo lees zou dit voor jullie ook weggelegd kunnen zijn. Het klinkt alsof er geen grote drama’s tussen jullie zijn, geen vervelende spelletjes of misgunnen. Dit kan werken, echt.

Denk erover, als je vragen hebt over hoe we t geregeld hebben oid hoor ik t wel.

tsjor
Wat heb jij het kindje te bieden

De optie ' samen' gaat het niet worden.
Daarna haal je beelden naar voren die te maken hebben met kind bij moeder (met nog 2 kinderen van andere vader).
Jij bent eigenlijk erg blij dat je vader wordt.
Misschien moet je eens proberen voor ogen te halen wat jij het kindje te bieden hebt. Bedenk dan dat ' niets, want ik moet werken/ik heb geen geld' ook voor vrouwen geldt. Kijk eens naar oplossingen die vrouwen zoeken: kinderopvang, opa/oma, minder werken, aangevuld met kinderalimentatie, 50/50 verdeling, maar soms ook een traditionele weekendverdeling.
Wees eens creatief en denk eens ' out of the box'. Je wil een kindje, je krijgt een kindje, wat houd je tegen?

Tsjor