Home » Forum » Groei echo 28 wk

Groei-echo 28 wk

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Massi Nissa
Groei-echo 28 wk

OMdat ons kind met 20 weken best groot was en ik bovendien ook niet de magerste, moesten we vandaag met 28 weken een groei-echo laten doen (glucosetest leverde gelukkig niets op). En wat blijkt: het kind is inderdaad wat aan de grote kant - over vier weken weer een echo (helemaal niet erg natuurlijk, hoe meer beeld hoe leuker). Ook erg leuk: het is een jongen.
Temet, als je je huidige professie ooit zat wordt, zit er voor jou toekomst in je voorspellende gaven. Jij hebt ooit gesteld dat ik na zo'n slanke den als Louiza waarschijnlijk als tweede kind een bol jongetje zou krijgen. Q.E.D. (onder enig voorbehoud).
Groetjes van een voorlopig dolgelukkige
Massi (nog geen zorgen over elfponders eruit persen, misschien trekt-ie nog bij, haha)

Anneque
O, wat leuk!

Een ventje, wat heerlijk! Maak je niet te veel zorgen over zijn formaat: mijn oudste zoon zou ook nogal groot uitvallen, zag de echoscopist aan zijn forse dijbeen-bot. Hij was amper 6 pond en is nog steeds het kleinste manneke van de klas. Zegt niets over jouw zoontje (klinkt goed hè?) natuurlijk, maar zo'n uitspraak op basis ve echo zegt mij niet zoveel.
28 weken alweer joh, dat schiet op :-)

Petal
Leuk

Een jongetje! Denkt je dat dochter dat leuk vindt? Toen het hier we'll eens ter sprake kwam wilde zoon alleen een broertje. Man trouwens, die wil nog steeds het liefst een puppy ;)

Gerdina
Massi, zo leuk

een knul na een meisje!
Hoeveel verschil zit er nu tussen je dochter en je zoon (wat klinkt dat leuk). Hier zit er 4 jaar en 3 en halve maand tussen. En ze zijn dol op elkaar, al zitten ze elkaar op het moment ook vaak in de haren :-(. Maar ze kunnen ook lief samen spelen. Dochter is nu 6,5 en zoon ruim 2.
Ik hoop dat je verder nog een goede zwangerschap mag hebben en een soepele bevalling!
liefs, Gerdina

Temet
Massi

Wat leuk! Had ik het inderdaad goed gegokt.

Dat meisjes een zusje willen en jongetjes een broertje schijnt standaard te zijn trouwens, zo vertelde de echoscopist ons toen wij onze 20-wekenecho hadden (en zoon narrig werd omdat het een meisje bleek).

O.k. Massi, en nu maar nadenken over een naam. Of had je die al?

Groeten,

Temet

liora
Super!

Wat leuk Massi! Belangrijkste is natuurlijk dat alles goed is, maar jongetjes zijn zoooo leuk! En nu krijg je dan het volledige spectrum, echt super!

krin
Leuk

Alle categorieën vertegenwoordigd. Goed geregeld!

Massi Nissa
O wat lief

Al die reacties! Dank jullie wel. Ja, het is erg leuk om te denken aan 'mijn zoon en mijn dochter'. Dochter wilde liever een zusje (klopt, Petal) maar vindt een broertje ook spannend.
Gos, ik moet nu alle babykleertjes die ik in de kerstvakantie heb uitgezocht en naar maat klaargelegd opnieuw bekijken, want alle roze spul kan linea recta naar een collega die een meisje krijgt.
Het gekke is dat mijn man op zich erg blij is met een zoon, maar zich zo had ingesteld op nog een dochter dat hij er even aan wennen moet. Aan de andere kant moet hij altijd aan alles langer wennen dan ik, hij is wat bedachtzamer.
Uiteindelijk ben ik vooral blij dat het er allemaal prima uitzag. Dat hij wat groter wordt dan zijn zus, is vooralsnog niet erg. Het kan allemaal nog meevallen, zoals bij Anneque, of alsnog geen probleem blijken zoals bij Pelle.
Ooooo ik zie hem al helemaal voor me, zo'n klein manneke met grote bruine ogen.
Groetjes
Massi

Asa Torell
Leuk

Wat leuk Massi, leuk ook dat je het kon zien dit keer. En fijn dat alles er goed uit ziet! Ha, je schiet al lekker op, 28 weken alweer.

Maylise
Leuk!

Ik kom heel weinig in deze rubriek maar ik zie dat ik vaker langs moet komen want ik mis allerlei leuke dingen!

Gefelicteerd Massi! Leuk een jongetje erbij!

Maylise

ps: heel grappig trouwens dat je 28 weken zwanger bent. Een van mijn vele schoonzusters is ook precies 28 weken zwanger en ook van een jongen.

Biene M.
Leuk!

Wat leuk Massi, een jongen! Net zo leuk als een meisje ;-) Lief dat hij zijn geslacht niet langer geheim heeft gehouden. Goh, je zit alweer op tweederde!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.