Home » Forum » Help ongewenst zwanger en twijfels

Help ongewenst zwanger en twijfels

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
.a
Help ongewenst zwanger en twijfels

Hallo allemaal ik wil heel graag mijn verhaal delen omdat ik het heel moeilijk vind om een keuze te maken.
Ik weet nu iets langer als een maand dat ik zwanger ben en ik ben ten einde raad over of ik de zwangerschap moet doorzetten of afbreken
Ik ben een jonge moeder bijna 26jr en ik heb 2 dochtertjes van 7 en bijna 1jr ze zijn niet van de zelfde vader ik was al heel jong moeder en op latere leeftijd wou mijn ex vriend nu ondertussen dus een baby en hebben we toen voor gekozen nu had ik een relatie met een ex uit me verleden en zwanger geraakt tot mijn grootste schrik en hij wil er niets van weten en heeft het contact verbroken en de relatie is ook ondertussen dus over.
Ik weet echt niet meer wat ik moet doen ik heb zo'n 2 strijd ik heb dus al 2 kids van 2 verschillende vaders en moet zeggen die zijn er ook maar zelden Maargoed mu ben ik ongeveer 10 weken zwanger krijg 1 september me eerste echo omdat niet eerder terecht kon helaas. Dus aub iemand ik hoop dat ik mijn verhaal goed heb uitgelegd en pff ik vind het echt moeilijk en vooral omdat het dan can 3 verschillende vaders zal zijn en alleenstaande moeder overens plek heb ik er voor.
Groetjes hoop spoedig van iemand een reactie te horen

wil40
Ongewenst? Of....

Bedoel je eigenlijk niet gepland?

Een 3e kindje van 3 verschillende vaders, so be it. Slecht tot geen contact met de vaders, so be it.
Ben je in staat zelf voor 3 kinderen te zorgen? Is het kindje wel gewenst maar denk je dat het niet "verstandig" is om het te houden?

Katniss
Snel beslissen

Ik vind het wel erg dat je gewoon een maand gaat zitten denken over wat je ermee wilt. In de tussentijd groeit dat kindje gewoon door en wordt een eventuele abortus alleen maar erger.
Dat het van een andere vader is lijkt me niet zo relevant. Dat is alleen voer voor roddels door de buitenwereld. Het gaat erom of je voor nog een kind kunt zorgen.

.a
..

Jaa ik zelf zal voor de baby kunnen zorgen maar ik maak me zelf ook gek daarmee met de 3e zal dan geen vaderfiguur hebben en zelf heb ik die ook nooit echt gehad en heeft mij veel pijn gedaan vroeger en ben zo bang dat die baby dat ook krijgt en ja is ook egoïstisch om zo lang te wachten en ik had de eerste instantie een afspraak gemaakt bij abortus kliniek maar het voelde niet goed voordat ik een echo had gehad ik heb toen ook afgezegd en verloskunde gebeld voor afspraak en kon dus op zijn vroegst 1sep terecht en dat is gelukkig bijna en mensen zeggen heel snel abortus en je bent nog jong enz en tuurlijk dat is ook zo maar aan de andere kant ben ik bang dat een fout maak als abortus doe maar tegelijkertijd ook als ik het hou dat ik die baby verdriet Doe omdar dan alleen mijn familie heeft en een moeder en me andere 2 dochtertjes hebben dus "een vader"
Ben zelfs als bij zo'n waarzegster geweest zo druk dat me maakte over mij keuzes en heb sites afgezocht na vrouwen met de zelfde ervaring of iets ervan dus ik ben al stiekem blij dat hier al met iemand kan praten erover

wil40
Echo

Waarom wil je graag een echo?

.
..

Omdat het miss kan helpen bij mij besluit ik neig om het te houden enige war ik bang voor ben is om dar de baby geen vader zal hebben en Miss buitenbeentje word en Miss dat de verwekker nof moelijk gaat dien omdat ie weet dat ij twijfel en me voor alles uit maakte al maar een zwangerschap us het mooiste kado wat je kan krijgen ik ben echt tegen abortus en daarom vind ik alles zo moeilijk en vraag ik om hulp en een nieuwe relatie zal ook nier echt makkelijk worden net 3 kids van 3 mannen klinkt allemaal miss stom maar ik zit echt met me eigen in de knoop daarom heb dit ook aangemaakt en me kids zijn me alles er is niers wat ij niet zal dien voor ze en alles is nog zo vers van me jongste dochter dus ik weet wat ij anders weg zal doen en ben ook bang dat spijt zal krijgen als het doe maar aan de andere kant zo bang voor als hwr wel hou of me kids de dupe worden

.
..

Omdat het miss kan helpen bij mij besluit ik neig om het te houden enige war ik bang voor ben is om dar de baby geen vader zal hebben en Miss buitenbeentje word en Miss dat de verwekker nof moelijk gaat dien omdat ie weet dat ij twijfel en me voor alles uit maakte al maar een zwangerschap us het mooiste kado wat je kan krijgen ik ben echt tegen abortus en daarom vind ik alles zo moeilijk en vraag ik om hulp en een nieuwe relatie zal ook nier echt makkelijk worden net 3 kids van 3 mannen klinkt allemaal miss stom maar ik zit echt met me eigen in de knoop daarom heb dit ook aangemaakt en me kids zijn me alles er is niers wat ij niet zal dien voor ze en alles is nog zo vers van me jongste dochter dus ik weet wat ij anders weg zal doen en ben ook bang dat spijt zal krijgen als het doe maar aan de andere kant zo bang voor als hwr wel hou of me kids de dupe worden

.
..

En als ik abortus zak kiezen wil ik het niet mee maken wil dan onder een soort narcose had iemand die ik ken over geïnformeerd maar dat us niet om de hoek dus ook daarom een termijn nodig die heb je nodig anders moet ik daarheen voor een gesprek en echo en vervolgens kan daarna weer terug komen voor de abortus na die 5dagen bedenk tijd dan dat had toen al gehoord toen die intake had gemaakt omdat nog geen verloskundige heb gezien ofz

tsjor
Paniek

In alle paniek lijkt het alsof je niet meer zo helder kunt denken. Terwijl je eigenlijk al weet wat je wil, namelijk dit kindje houden.

Je bent bang dat het kindje geen vader zal kennen. Om voor een vader te zorgen zou het handig zijn als jij in staat bent om met een liefdevolle man het leven te delen. Je hebt nu al drie 'vaders' uitgeprobeerd en met geen enkele vader heb je een langdurige en stabiele relatie kunnen opbouwen. Misschien moet je die wens daarom maar uit je hoofd zetten en je voorlopig concentreren op je kinderen en niet op eventuele vaders.

Wat vind je ondertussen belangrijk? Wil je wel graag dat de vader het kind erkent en eventueel ook ouderlijke macht aanvraagt, zodat je kindje in elk geval een vader heeft, zij het dat die niet bij jou woont?

Je bent bang dat de vaders moeilijk gaan doen. Dat 'moeilijk doen' heeft twee kanten, namelijk de ene kant waarbij de vaders bepaalde wensen hebben, bijvoorbeeld over omgang met hun kind; en de andere kant waarbij jij bepaalde wensen weigert. Dan wordt het 'moeilijk doen'. Je kunt ook het gesprek met hen openen: wat voor rol willen zij spelen in het leven van hun kindje. En dan samen ervoor zorgen dat zij dat zo goed mogelijk kunnen doen. Alvast een tip vooraf: laat het niet over geld gaan, want dat is een heel ander onderwerp.

Heb je al verder nagedacht over anti-conceptie? Ik weet niet wat je tot nu toe gebruikte, maar wellicht zijn er betere middelen of is sterilisatie een optie.

Tsjor

.a
Paniek

Klopt ik heb ook paniek maar is niet voor me zelf is meer op de kinderen gericht van zullen hun niet worden gepest ofz zelf ben ik klaar met relaties daar is mijn focus nu niet op Nee maar nu net vooral op de kinderen en van de andere 2 doen niet moeilijk hoor en ik verbied ook niets mogen de kinderen zien wanneer ze Willen en zowiezo ik krijg geen geld van ze en hoef ik ook niet ik zorg financieel gwn zelf voor de kids ik wil ook echt gewoon 2 ouders voor de kids iets wat ik nooit zelf heb gehad en erg moeilijk met heb gehad toen jong was zelf ben ook al hulp gaan zoeken bij psygoloog omdat ik zo twijfelde enz maar het blijkt ook dat ik ptss heb vanuit me verleden dus willen ze ook emdr voor gegeven dus miss ben ik ook wel bang dat alles me te veel wordt heb overigens vandaag me eerste echo gehad ben 9weken en 5dagen en ik moet zeggen ben gesmolten toen ik de echo zag hoor.
En ik laat me zowiezo steriliseren wat het ook word zodat ij nooit meer voor zo'n keuze kom te staan hoe mooi ik ook kinderen vind

Jippox
steriliseren

Op je 26… grote kans dat geen gynaecoloog daaraan begint. Maar je hoeft natuurlijk ook niet perse zulke drastische maatregelen te nemen. Een spiraaltje kan ook nog!
Ik denk wel dat je je kinderen later wat uit te leggen hebt, maar als je het aankunt in je eentje, je ze een warm nest kunt bieden èn je hebt voldoende financiële middelen om ze allemaal goed te kunnen onderhouden (inclusief studeren later etc) dan kan het natuurlijk best.

.
..

Klopt dat zal ik ook zeker doen natuurlijk de kinderen uit leggen was gwn vroeg met de eerste en ja 2e relatie na verloop wou een kindje zoals eerder heb vermeld alleen relatie werkte niet meer en dit was een ongelukje Maargoed dat zal allemaal wel goed komen verder als me keuze heb gemaakt en financieel maak ik me geen zorgen wat dat betreft en liefde zowiezo genoeg :) en voor zo ver ik weet steriliseren ze je gen als je daar op staat een vriendin van mij dan heeft dat na der 1e kindje laten doen en is jonger als mij zelf Maargoed dat is allemaal voor later dan en heb dan nog wel even de tijd voor

Moeder van 1
Knap hoor

Ja het is een lastige situatie, ik vind het knap van je dat je het lukt. Ik merk zelf dat ik het niet zou kunnen. Werk en een gezin met 3 kinderen is echt heel moeilijk te combineren, en je zegt dat je het zou kunnen.

Jeetje in de ochtend 3 kids klaarmaken, oudste naar de bso en jongsten naar het kdv, vervolgens naar je werk aansluiten in de file of proppen in het ov. 7:30 kids weg dus rond 8:30 op je werk, vervolgens tot 17:30 werken en zorgen dat je voor 18:00 weer alle 3 kids hebt opgehaald.

En dan komt het hele verhaal van boodschappen, schoonmaken en koken en de gebroken nachten. Knap van je!

Wij vinden het samen met een kind al een hele klus. De een haalt op en de ander brengt, anders kunnen we geen 8 uur per dag werken. Als er 2 gebracht moeten worden is dat ook al veel.

Dees
voorzorgsmaatregelen

Zodra je een kloppend hartje en een spartelend kindje ziet staat je keuze vast en wil het houden.

Wat je ook kies zou ik je willen adviseren om zo snel mogelijk te beslissen of je nog een 4e wilt. Zo niet dan zou ik de juiste voorzorgsmaatregelen nemen, want als je in de huidige tijd echt niet zwanger wilt worden wordt je ook niet zwanger.

wil40
Besluit is genomen.

Je houdt het kindje. Ik wens je een fijne zwangerschap en een gezond kindje.

Als jij je schuldig voelt dat je kind geen "vaderfiguur" heeft in zijn/haar leven dan zal je dat bewust of onbewust ook zo overbrengen op je kind. Misschien word je kind gepest in de toekomst, dat kan. Veel kinderen worden gepest om veel verschillende redenen. Als jij dat kan opvangen, eerlijk erover praten dan heb je al veel gewonnen.
Iets waar weinig aan te veranderen is, heeft weinig zin om je nu daar zorgen over te maken.

Heb je misschien een lieve broer, zwager, vriend die een (kleine) rol in je kindjes leven zou kunnen spelen?

.
Bedankt allemaal

Dankjewel voor de reacties nog en wil40 ook bedankt voor de fijne zwangerschap ik ga het ook doorzetten ik zal denk niet kunnen leven met een abortus als hoor hoeveel andere spijt hebben het zal zeer zeker pittig worden maar je hebt gelijk kinderen worden om elke reden gepest en is mijn taak om zr daar zo min mogelijk door te laten belasten en vooral over eerlijk zijn en praten.
En ik ben zelf enigs kind maar ik zal ook wel hulp genoeg krijgen met mensen uit me omgeving en ben ook super blij dat dit toch heb gedaan en natuurlijk van iedereen een reactie heb gekregen dus allemaal bedankt Daarvoor :)

Geerke
goed zo

Ik lees dit draadje nu pas, het laatste bericht is van 4 weken geleden. Maar ik ben trots op je! Wat goed dat je het doorzet. Want je weet van jezelf dat je het kindje gewoon graag wilt. Je hebt ook nog eens de ruimte en het geld en bovenal veel liefde.

Ik ben blij dit te lezen en ik wens je een goede zwangerschap en in het voorjaar een prachtig nieuw wondertje erbij!

Groetjes Geerke

.
Dankjewel

Dankjewel geerke ik ben nu ondertussen 19 weken 11 nov krijg ik dus de 20 weken uitslag heel spannend allemaal natuurlijk.
Heb wel nog mijn ups en downs natuurlijk maar dat komt zeker wel goed
Groetjes

Geerke
hoi..!

Gaat alles goed?

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.