Home » Forum » Miskraam maar 2 dagen bloedverlies

Miskraam maar 2 dagen bloedverlies?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Karin
Miskraam maar 2 dagen bloedverlies?

Afgelopen zondag begon ik te bloeden, een paar dagen nadat we erachter zijn gekomen dat ik zwanger was. Mijn man is gesteriliseerd dus dat was behoorlijk schrikken! Maar nu is het bloeden helemaal gestopt... Een miskraam is toch normaal gesproken erger dan een menstruatie? Ik snap echt helemaal niets meer van mijn lijf. Iemand ervaring met een miskraam? Ik denk dat ik maximaal 6 weken zwanger was, kan meer zijn.

Groetjes,
Karin

sharon*
Karin

Ik heb een keer een miskraam gehad bij 6 weken. Ik heb toen vreselijk veel bloed verloren, hield bijna een week aan en had erg veel buikpijn.
Weet je zeker dat het een miskraam is? Misschien even contact opnemen met de huisarts. Op zich betekent een bloeding niet altijd een miskraam, kan ook een onschuldige oorzaak hebben.

Manda Rijn
Ook kort

ik verloor na 6 weken weefsel en bloed, het was na 2 dagen over. het hangt er maar net vanaf hoe ver de zwangerschap gevorderd is en hoe snel het lichaam het eruit gooit.
Sterkte !

mpronk
Karin

Toen ik zwanger was kreeg ik rond zes weken ook wat bloedverlies. Dit was toen een innestelingsbloeding.
Dus ik was gewoon zwanger.

marion

dirksmama
Kan

Mijn 2e miskkraam, met 6 a 7 weken was ook iets van 2 of 3 dagen bloed, wel duidelijk verlies van vruchtzakje, en ja ik was zwanger (8had al eccho gehad). En dat terwijl ik de 1e keer 14 dagen onstelpbaar bloedde. Kan alle kanten op.

Therese
Erg verschillend

Hier verschillende miskramen gehad en allemaal waren ze qua pijn en bloedverlies erg verschillend. Het varieerde tussen vijf dagen vloeien zonder weefselverlies tot drie weken met zeer grote stolsels. Bloedverlies is ook afhankelijk van hoe ver de zwangerschap gevorderd is en dat hoeft niet samen te hangen met het werkelijke termijn. Je hebt overigens kans dat het bloeden over een paar dagen wel weer begint en dat dit de eerste teken van een naderende miskraam is. Ik heb ook ooit gedacht dat het al klaar was om een week later met een vruchtzakje in mijn handen geheel onverwachts op een openbaar toilet te staan.
En de vraag is het wel een miskraam? Zoals sommige al aangaven het is altijd mogelijk dat het een geknapt vaatje is bij de innesteling of een bloeding van bijv. de baarmoedermond. Testen kunnen nog lang positief blijven, amar je hebt kans omdat het pril was dat deze over een week al negatief is en dan weet je het zeker. Maar als je het helemaal zeker wilt weten, toch een echo laten maken. Sterkte ermee.

Vic
Twee dagen

Bij mijn laatste zwangerschap kreeg ik op de dag dat ik testte ineens een hevige bloeding met buikpijn, het leek wel of er een kraantje open stond. Na anderhalve dag was het over. Ik heb toen een verloskundige gebeld die vertelde dat een miskraam over het algemeen te vergelijken was met een hevige menstruatie, ook qua duur. Het bleek geen miskraam te zijn, maar het is ook nooit duidelijk geworden wat er dan aan de hand was.

Karin
Morgen dus maar weer testen

Morgen moeten we dus maar weer testen en eventueel richting huisarts... Weer dubbel gevoel hierbij. Aan de ene kant hopen we dat het een miskraam is geweest, aan de andere kant is het wel een mensje in wording misschien. Sterilisatie vonden wij een "wonderconceptiemiddel", inmiddels denk ik er heel anders over.
Voor de mensen die graag zwanger willen worden, sorry voor deze gedachten... Maar wij hebben twee mooie kinderen en hadden al drie jaar geleden besloten dat ons gezin compleet was.
Als ik meer weet zal ik het later weten.

Temet
Karin

Ik meen gelezen te hebben dat het zwangerschapshormoon ook na een miskraam nog enige tijd aanwezig blijft. Dus dan zou je een vals-positieve test kunnen hebben. Misschien moet je nog even wachten (of even je huisarts bellen?).

Sterkte ermee

Temet

Therese
Hcg

kan na een miskraam van een dag tot wel 6 weken in je bloed blijven zitten. Grote kans dat je test nu nog positief is. Wel werden bij mij de testen in verloop van tijd minder duidelijk. Je zou dan meerdere testen moeten doen over een langere periode.

Vic
Echo

Bij 6 weken zou er iets te zien moeten zijn op een echo. Ik zou dus aandringen op een echo. Je wilt daar niet te lang mee wachten, ook met het oog op eventuele vervolgbeslissingen.

Manda Rijn
Vic

waarschijnlijk een tweeling. Een vriendin van mij heeft exact het zelfde gehad en daar hebben ze bij een echo kunnen vaststellen dat het er eigenlijk 2 waren geweest.

Vic
Manda

Dat vermoeden heb ik ook, maar het is nooit bevestigd.

Geerke
Karin

weet je al iets? Bij de dokter geweest?

Karin
Over het weekend heen tillen

We tillen de afspraak met de huisarts over het weekend heen. We doen maandagochtend nog een test, misschien is die iets lichter dan. Ik heb helemaal geen zwangerschapsverschijnselen meer, dus ik denk dat het echt mis is gegaan met een korte bloeding. Eerst maar even genieten van het weekend samen met de jongens.

Groetjes,
Karin

Karin
Heel licht streepje

Als afsluiting van deze periode maar even een berichtje hierop zetten.
Vanmorgen hebben we een test gedaan, we kregen een heel licht streepje. Duidelijk minder helder dan de vorige keren met testen. De zwangerschapssympomen zijn ook echt weg, het zal toch echt een miskraam zijn geweest. We gaan hiervan uit, we hebben er vrede mee. Een derde was welkom geweest als het zo was geweest, maar we zijn hier ook gelukkig mee. Man gaat wel zo snel mogelijk naar de uroloog, en ik laat een spiraaltje plaatsen na mijn eerste menstruatie. Dit niet nog een keer!
Bedankt voor het meeleven.

Groeten,
Karin

Manda Rijn
1 licht streepje?

in de zin van neagtieve testuitslag of 1 heel licht streepje positieve test uitslag ?

Bij deze zwangerschap werden de streepjes niet veel donkerder in de eerste 2 weken na overtijd. Wel waren ze verschillend van merk, clearblue werd duidelijk blauw, kruidvat bleef het zelfde.

Karin
Licht positief

met hetzelfde merk als de vorige testen, Kruidvat allemaal. Ik denk dus geen vreemde uitslag, ik voel niets meer namelijk. Ik maak nog wel een afspraak met de huisarts om alles na te spreken en een verwijsbrief te halen voor een sterilisatie, dan doen ze daar vast ook nog wel een test voor de zekerheid. Ik ga me nu in ieder geval even geen zorgen meer maken.

Groetjes,
Karin

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.