Home » Forum » Ongepland zwanger 1

Ongepland zwanger

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mg2503
Ongepland zwanger

Hoi allemaal,

Ik ben nieuw hier. Ik zit momenteel in een vreselijk moeilijke situatie. Ik ben net geen 20 jaar en ben er vorige week achtergekomen dat ik zwanger ben, nu zo’n 6,5 week. Ik heb een tijdje wat met de vader van het kindje gehad, maar geen vaste relatie (we hadden overigens seks mét condoom). Ik woon nog thuis, ik heb wel een vaste baan, rijbewijs en met anderhalve maand 2 diploma’s op zak. Nou heb ik het aan mijn moeder verteld en die ging volledig door het lint. Ze vindt mij nu smerig en goedkoop en ze schaamt zich voor mij. Ze vindt dan dus ook dat ik het weg moet laten halen, anders zet ze mij uit huis. Ze heeft ook heel duidelijk gemaakt nooit op te willen passen of het kindje te willen verzorgen. Mijn vader is het met mijn moeder eens. Ik vind dit zelf echt een absurde reactie van mijn ouders, maar oké.

Ik heb het aan de vader van mijn kindje verteld dat ik zwanger ben, en ook hij ging door het lint. Hij heeft herhaaldelijk gedreigd mij te vermoorden als ik de baby niet weg laat halen. “Het is die baby dood of jij dood”, is 1 van de vele dingen die hij zei. Hij zet mij onder druk om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een abortus.

Zelf vind ik het ontzettend moeilijk. Als ik een eigen huisje had gehad, of als mijn ouders me niet op straat zouden zetten had ik niet eens getwijfeld om het te houden. Ik vind een abortus namelijk erg heftig en ben bang dat ik er voor mijn verdere leven spijt van zal hebben.. Maar aan de andere kant wil ik niet in angst leven door de bedreigingen van de vader van het kindje.

Ohja, ik heb mijn huisarts ook verteld over de bedreigingen maar die vindt het vooral erg zielig voor hém dat ik het kindje eventueel zou willen houden. “Hij zit niet te wachten op een kindje met jou”, zei ze. Wederom ABSURD.

Mijn vraag aan jullie is; heeft er iemand ervaring met abortus of huisvesting tijdens zwangerschap?

tsjor
Zelf besloten?

Je hebt al veel gesprekken gehad in een korte tijd. Maar je hebt nog veel vragen, voordat je een beslissing kunt nemen.

Het goede nieuws is natuurlijk, dat je zwanger kunt worden. Dat is fijn om te weten.
De vraag is alleen of dit nu het goede moment is om een kindje te krijgen. Er zijn heel veel argumenten om dat niet te doen. En er is een heel kostbaar argument om het wel te doen.

Wellicht kun je op internet wat meer gaan zoeken. Als je abortus overweegt kan de online keuzehulp van FIOM je misschien helpen. https://fiom.nl/ongewenst-zwanger/abortus/abortusbehandeling.

Als je overweegt de zwangerschap uit te dragen kun je wellicht zoeken naar opvangmogelijkheden voor tienermoeders. Misschien is het goed om kontakt te zoeken met maatschappelijk werk.

Veel sterkte Tsjor

AnneJ
De relaties

Je kunt even wachten, soms stellen mensen hun eerste reactie bij, ze moeten alleen nog even wennen.
Vraag je wel af of je een kind wil hebben met deze vader want je zit er wel mooi twintig jaar aan vast en het is onduidelijk hoe dat zal gaan als je allebei en samen verantwoordelijk bent voor jullie gezamenlijke kind. Dat kan een hele zware last zijn.
Je bent nog heel jong. Natuurlijk is de keuze voor jou heel belangrijk. Ga dan na, inderdaad met mensen die er voor doorgeleerd hebben als de FIOM, wat je mogelijkheden zijn om huisvesting, inkomen, werk en kinderopvang rond te krijgen, al is het aanvankelijk zonder steun van je ouders.

Rissie
Wat een nare situatie

Maar ik verbaas me nog het meest over de reactie van de huisarts!

Verder hoop ik voor je dat er iemand in je omgeving is die je kan helpen. Een ander familielid (tante, oma) of een vriendin/ouders van...

Tamar
reacties omgeving

Wat een rare reacties van de mensen in je omgeving! Maar het gaat toch echt om jou. Wil je wel een kind met een vader die roept dat hij je gaat vermoorden? Was je toch al van plan jong kinderen te krijgen, omdat je alles op orde hebt (behalve huisvesting) en al klaar was om op jezelf te gaan wonen? Of was je nog van alles van plan? Dat zijn wat vragen die ik mezelf in jouw geval zou stellen. Op zich lijkt het me niet verkeerd om jong kinderen te krijgen, want dan kun je er lang van genieten. Ik heb zelf laat kinderen gekregen, maar had ze liever eerder gehad. Aan de andere kant is het misschien niet fijn om een kind te krijgen dat waarschijnlijk nauwelijks contact met de echte vader zal hebben, hooguit later een stiefvader, en dat waarschijnlijk pas veel later (half)broertjes en -zusjes zal krijgen.

Ik hoop echt dat je met iemand kan gaan praten die niet meteen met een oordeel klaar staat. Abortus vind ik niet zo'n big deal, het is in een vroeg stadium nauwelijks meer dan ongesteld worden. Het gaat echt om wat jij wil.

mijk
en los van wat je nu besluit

denk ik dat je uit huis gaan moet gaan plannen. Als je ouders je nu op straat willen zetten kan dat zo maar ineens gaan gebeuren. Dus plannen voor zelfstandigheid zou ik sowieso maken en better safe then sorry kan je van de bedreiging ook een melding bij de wijkagent maken. Gebeurt er nu niks maar een eerdere melding helpt als het later wel uit de hand loopt.

Sterkte!

Mijk

Ginny Twijfelvuur
FIOM

Biedt naast de online keuzehulp ook daadwerkelijk hulp aan jonge moeders.
https://fiom.nl/ongewenst-zwanger/zelf-opvoeden

Patriesie
Lieve meid

Ik wil je in de eerste plaats heel veel kracht wensen om deze moeilijke beslissing te nemen.
Ik heb zelf geen ervaring met een onverwachte zwangerschap maar het lijkt mij er heftig om mee te maken.

Als ik het zo lees ben je een verstandige meid die alles prima voor elkaar heeft. Ook de manier waarop je schrijft geeft mij het gevoel dat je op een verstandige volwassen manier tegen de dingen aan kijkt. Je hebt op dit moment 2 opties: het kindje houden en zorgen dat je woonruimte krijgt en waar nodig hulp voor jou en de baby of de zwangerschap beëindigen. Welke keuze jij moet maken dat kan ik je niet vertellen. Ik kan hooguit zeggen wat ik zelf zou doen.

Ik zou mezelf aanmelden bij een moeder en kind huis. Daar kan je wonen tot de baby geboren is en ze kunnen als het goed is ook helpen met het vinden van zelfstandige woonruimte. Je zou ook naar een blijf van mijn lijf huis kunnen gaan. Zeker omdat je ex jou bedreigt. Melding maken van de bedreiging bij de politie vind ik ook geen gek idee maar dat is hier boven ook al gezegd.
Ik las in de reacties dat mensen zeggen je zit 20 jaar aan die man vast maar je zou ook kunnen aangeven bij de verloskundige en de gemeente dat je niet weet wie de vader is. Dan is de vader onbekend en hoef je nooit meer iets met hem te maken te hebben.

Ik hoop dat je iemand in je omgeving vind die zonder oordeel met je mee wil denken en je zal steunen en bijstaan welke beslissing je ook maakt.

Sterkte en een hele dikke knuffel.

Kaaskopje
Eens met Patriesie

Ik zou als ik jou was inderdaad ook melding maken van de dreigementen. Dan weten ze er maar van. Ik snap de reactie van je ouders totaal niet. Oké, dit was niet de meest handige actie die je kunt verzinnen, maar het is gebeurd en niet terug te draaien. Alleen als ouders vanuit bepaalde opvattingen niet willen dat je seks hebt voor je getrouwd bent, kan ik de opmerkingen nog enigszins plaatsen, maar voor de rest totaal niet. Je bent niet goedkoop, of een sloerie of wat dan ook. Je bent een gewone volwassen vrouw, die haar eigen keuzes mag maken en dus ook mag beslissen om seksueel actief te zijn.

Een to do-lijstje voor de komende week: ga naar de politie, neem de tijd om te beslissen wat jíj wilt, de rest doet er niet toe, wat jij wilt dus. Kies je voor houden dan vind ik het advies van Patriesie goed. Zoek uit waar je terecht kunt waardoor je zo snel mogelijk het huis uit kunt en naar een veilig onderkomen kunt verhuizen. Ik zou nu sowieso met flinke vaart woonruimte zoeken, wat je ook beslist. Ook op het to do lijstje: hou nog even vol op school. Dat zal best moeilijk worden, maar met een vakdiploma kun je beter voor je kindje zorgen (als je voor houden kiest).

Deze gang van zaken mag er nooit toe leiden dat jij je gedwongen voelt om afstand van je zwangerschap te doen, dus denk goed na over je eigen gevoelens, toekomstplannen en dergelijke. Ik weet werkelijk niet of men bereid is om mee te werken, maar je zou eens een kinderdagverblijf kunnen bellen met de vraag of je een uurtje aanwezig mag zijn om zo op je in te laten werken wat een baby inhoudt.

Voor nu wens ik je veel sterkte, wijsheid en kracht om te doen wat jij vindt dat gedaan moet worden.

Paperclip
Oud draadje

Uit maart... Als ze besloten heeft het kindje te houden is ze bijna uitgerekend.
Ben wel benieuwd naar hoe het verder is gegaan met TS