Home » Forum » Raak je vocht snel kwijt na bevalling

Raak je vocht snel kwijt na bevalling?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manda Rijn
Raak je vocht snel kwijt na bevalling?

ik ben nu 34 weken zwanger en hou vocht vast, meer dan bij mijn vorige zwangerschap toen ik vooral vet ben aangekomen (duurde ook vrij lang voordat alles eraf was) heb ik dikke handen en hele dikke benen en voeten.

raak ik dat vocht nou de eerste week na de bevalling kwijt ? Of is dat net zoals met zwangerschapsvet dat het geleidelijk gaat ?

Kan ik nog wat doen er tegen, ik moet nog 5 weken voordat dochtertje2 gehaald wordt dus ik ga er vanuit dat er nog wel een paar kilo bij zal komen ;-(

sharon*
Ja, ik wel

Bij alledrie de zwangerschappen, maar vooral de eerste hield ik tegen het einde veel vocht vast. Binnen een week na de bevalling was ik het kwijt. Ik moest vaak naar het toilet en transpireerde veel, maar het was zo weg ;)
Succes met de laatst loodjes!

purk
Hier hetzelfde

als bij Sharon* . Voor de bevalling zag ik eruit als een aangespoelde walvis met tenen als reuze garnalen. Een week na de geboorte zag ik er weer enigzins normaal uit...afgezien van de 'normale' zwangerschapskilo's, die ik er dus gewoon af heb moeten sporten.

Succes met de laatste loodjes.

groetjes van Purk

Manda Rijn
Ha fijn!

dat is goed nieuws ! Want dan weet ik dat ik het niet nog weken mee moet zeulen, ik kan nu al maanden mijn normale schoenen en laarzen niet aan bijvoorbeeld, zodra het warmer weer is zet ik uit als een spons ;-)

liora
Snel

Hoi Manda,

Ik was na mijn bevalling het vocht binnen twee weken kwijt. Je zweet je helemaal ongans, echt niet normaal, en veel plassen inderdaad. Wel belangrijk om ook weer heel erg veel te drinken. Ik gebruikte anderhalve literflessen alsof het gewone drinkglazen waren.

Liora

loontje76
Hier ook

bij de eerste zwangerscahp ook veel vocht vast gehouden. Maar dat was ook zo weer verdwenen. De kraamhulp gaf me toen ook veel galiameloen te eten, dat schijnt vochtafdrijvend te werken..... geen idee of dat nu ook misschien al wel zal werken..... je kunt het natuurlijk proberen.

Clo
Tip

Inderdaad, ik heb ook heel veel moeten zweten in het kraambed. Weg vocht. Een tip: een lekkere katoenen pyjama, en niet zoals ik een zijden pyjama om mooi in je kraambed te liggen. Iedere ochtend gleed ik zwetend in het ding mijn bed uit en echt lekker ruiken doet dat ook niet ;).

Manda Rijn
Bedankt!

ik heb katoenen pyjama en nachthemdjes/shirts gekocht. Ik merk nu het minder warm is dat mijn voeten ook snel weer wat dunner worden, zodra de temperatuur oploopt en ik een stuk gelopen heb dan zwellen ze direct weer op.

Nou hopelijk is het inderdaad voornamelijk vocht, dan hoef ik straks niet nog een tijd in positiekleding rond te lopen zoals bij de 1e.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.