Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Kadonaj

Kadonaj

02-12-2009 om 19:39

30 weken echo?

Hai, ik ben 27 weken zwanger van nummer drie, dus al redelijk ervaring in alle onderzoeken en zo, dacht ik...

Gisteren op controle geweest en de arts (ik loop in het ziekenhuis omdat ik hartlongpatient ben en een prenatale depressie bij de 2e heb gehad) had geen verontrustende uitspraken.

Nu moest ik wel ineens nog bloed laten prikken, 5 buisjes, waaronder suiker en hb, nog niet zo vreemd, maar nu heeft ze ook een echo geplant voor de 24e. 'om te kijken of het kindje goed groeit.'

Nou heb ik nog nooit gehoord van een 30 weken echo, heb ik ook nooit gehad, en volgens mij waren er geen aanwijzingen dat mn baarmoeder te klein zou zijn of zo. de kleine meid beweegt goed, hartje klonk goed en sterk...

Ik heb het daar eigenlijk gewoon aangenomen, maar nu slaat de twijfel toch wat door. Is het ineens normaal nog een extra echo te krijgen, of zal ik toch maar even bellen om mezelf extra gerust te laten stellen (ik wil niet overbezorgd en mutsig overkomen...)

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-12-2009 om 20:50

Leuk toch?

Ik ben vanaf 30 weken onder controle bij de gyn geweest en ik kreeg iedere keer een echo. Zelfs toen ik om de week moest. En daar was eigenlijk geen reden voor.
Mijn schoonzus heeft vanaf het begin bij de gyn gelopen en die kreeg ook iedere keer een uitgebreide echo.
Alleen maar leuk toch??? Als er iets niet goed was geweest, hadden ze je dat vast wel verteld.

Dendy

Ook gehad

Ja ik heb ook met 30 weken een echo gehad om de groei te controleren. Ik kreeg dit omdat mijn bmi boven een bepaalde grens lag. Extra echo met 30 weken, 2 x bloedsuiker prikken en bevalling in het ziekenhuis. Alles uit voorzorg (ik vond het onzin, maar goed). Wellicht is dit ook op jou van toepassing?

Doen ze heel veel

Kadonaj, ik heb bij tweede ook in het ziekenhuis gelopen en ze onderzoeken de raarste dingen.

Het is wel jouw buik en jouw kind dus als je iets raar vindt, schroom dan niet om het te vragen!

Maar die echo, ik heb het idee dat ze hem vaak gebruiken omdat ze hem hebben. Bij mij was het iedere keer raak.

Dat is ook meteen het gevaar van de moderne verloskunde (maar dat voert wat ver hier), of van de moderne geneeskunde.. af en toe is niet meer duidelijk waarom iets wordt gedaan...

Mayte*

Mayte*

03-12-2009 om 21:44

Ook deels een geld kwestie

Op echo's wordt verdiend door verloskundigenpraktijken. Wij kregen alle kosten voor de verloskundige vergoed van de verzekering, behalve die extra echo's. Het feit dat ze er kennelijk extra mee kunnen verdienen zal zeker een rol spelen in het scheutig voorschrijven van echo-sessies. Maar goed, het was mij iedere euro waard, zo fijn vond ik het om rond de 30 weken weer een bewegend beeld van mijn kindje te zien.

Kadonaj

Kadonaj

04-12-2009 om 20:50

Thanks :)

Scheelt toch enorm om te horen dat het gewoon vaker gebeurd! Dan ga ik er lekker van genieten, want inderdaad, het lijkt me heerlijk weer even te kijken in mn buik naar dat op mijn blaas trampoline springende meisje ;)

En wat jullie zeggen over het geld verdienen is denk ik inderdaad heel erg waar! Met al die bezuinigingen in de zorg moeten ze toch ook hun geld binnenkrijgen, op deze manier heb ik daar absoluut geen problemen mee!

bedankt!

Hier

bij alle 3 zwangerschappen had ik medische indicatie. en was het inderdaad standaard dat bij 30w een echo gedaan werd. gewoon van genieten!

Kadonaj

Kadonaj

08-12-2009 om 13:16

Zullen ze de afgelopen 2 keer wel abuis zijn geweest ;)

Ik ben ook al voor de derde keer medisch, maar nooit eerder gehad... zullen wel abuis zijn geweest daar, jammer ;)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.