Home » Forum » 43 jaar ongepland zwanger

43 jaar ongepland zwanger

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

41 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jo
43 jaar ongepland zwanger

Afgelopen zaterdag 28 sep.een test gedaan. Positief 3+ was de uitslag. Op 30 augustus nog geen halve dag
ongesteld geweest. alleen smorgens wat bloed verlies. daarna niks meer. De menstruatie daarvoor was op 30 juli begonnen en heeft minstens 4 dagen geduurd.
Welke datum moet ik nu nemen als 1e dag laatste menstruatie 30-7 of 30-8 , ben ik 5 of 9 weken?
Aangezien de test op 28-9 3+ aangeeft.
Wie denkt even met mij mee?

V@@s
verloskundige

en termijnecho. Hier kunnen wij alleen onze glazen bol voor raadplegen.

Jo
Snap ik

Die heb ik a.s. woensdag

Jo
Maar

Kan een innesteling bloeding zijn geweest daar maar paar uurtje duurde

Jo
Ik ben het niet

Best raar dat hier meerdere personen onder dezelfde nick kunnen reageren.

Lanza
Ben je er blij mee?

Weet je al welke keuze je gaat maken? Hoe reageert je man? Hebben jullie al kinderen? Gebruiken jullie anti conceptie?

Tine Winkel
Maar Lanza

Dat is toch haar vraag helemaal niet?!

Kaaskopje
Jo o.t.

Als je van verschillende IP-adressen reageert, weet een systeem toch niet dat je iemand anders bent of dezelfde? Het is daarnaast niet verboden om hetzelfde te heten, wel onhandig. Een klas met allemaal Jo's lijkt me ook niet handig voor een onderwijzer, maar hij kan ze moeilijk weigeren :-).

V@@s
het maakt wel uit natuurlijk

De vraag hoe lang je precies zwanger bent is in dit stadium van de zwangerschap eigenlijk alleen relevant als je abortus overweegt.

Lanza
Natuurlijk is dat

wel relevant, ze is 43! En de zwangerschap komt onverwachts. Het is de vraag of ze deze zwangerschap wil uitdragen als deze ongepland is. Ik neem aan dat ze anti conceptie gebruikte en het besluit had genomen samen met haar man dat er geen kinderen meer zouden komen.

Baby-Lon
Wil dat natuurlijk graag weten

Nou V@@s, ik vind het juist volstrekt begrijpelijk om je hoe dan ook af te vragen hoe lang al, ook/juist als je supergraag zwanger wilde worden. Heel veel vrouwen die zwanger zijn willen toch heel graag weten hoe lang al en wat dan de bijbehorende uitgerekende datum is? Dat is emotioneel betekenisvol, en het is ook in praktische zin nogal een verschil of je 5 of 9 weken zwanger bent, denk aan de afnemende kans op den miskraam bijvoorbeeld. En voor sommige soorten prenataal onderzoek moet je er vroeg bij zijn. Of misschien vraag je je wel af of je rare dingen hebt gegeten/teveel gedronken toen je al zwanger was. Kortom een vraag die altijd relevant is.

Bovendien vraagt de huisarts/verloskundige daar altijd naar, de dag van de laatste menstruatie. Overigens lijkt me die de aangewezen persoon om deze vraag aan voor te leggen, maar misschien weten die het antwoord ook niet. De termijnecho zal het uitwijzen.

Jo, als het idd helemaal gewenst is, van harte gefeliciteerd!

Baby-Lon
P.S.

En als het ongewenst is heel veel sterkte met wat er volgt qua beslissingen etc

@Emma
43 jaar en ongepland zwanger

Die titel suggereert een leeftijdissue, maar uit de post blijkt dat niet.

Phryne Fisher
Ja

Jee, het lijkt (in mijn omgeving en op nu.nl) ineens wel een explosie van veertigers die (meestal ongepland) zwanger zijn. Natuurlijk zullen ze het niet vertellen als ze een abortus laten doen, dus voor mijn beeldvorming worden al die kinderen blij verwelkomd na de eerste schrik.
43 kan nog prima.

Vera
Twijfel

Een echo zal het wel duidelijk maken.
Bij twijfel over een aantal dagen of een week zou ik altijd de eerste nemen.
Sneller met zwangerschapsverlof;-), maar ook minder risico om lang over de uitgerekende datum te gaan met alle risico’s van dien (ik heb te veel horrostories gehoord en gelezen van mensen die pas 2 weken of later na de uitgerekende datum bevielen).

@Jo, ik hoop dat jullie er blij mee zijn en van harte gefeliciteerd! Anders sterkte met een evt beslissing, hoewel ik dat niet af leid uit je post.

Lanza
Dan heb je

wel een heel vertekend beeld. Abortus komt veel voor, juist bij vrouwen die al wat ouder zijn en al kinderen hebben. Dit wordt vaak niet verteld, omdat het nog een enorm taboe is.

Wat ik niet begrijp is waarom niet veel meer mannen die hun kinderwens hebben vervuld kiezen voor sterilisatie. Het is een kleine ingreep en dan ben je van al het gedoe af met anti conceptie.

Jo
@ Kaaskopje ot

Als je wilt reageren op deze site moet je je registreren en vervolgens ingelogd zijn met je eigen inloggegevens.
Maakt dan niet uit vanaf welk IP adres je op internet ingelogd bent.

Als een nick aanmaakt en deze is al in gebruik dan zou het zo moeten zijn dat deze automatisch wordt geweigerd.

Dan kan er na Jo een Jo1, Jo2 etc. worden geregistreerd. Maar nooit dezelfde naam.

Maar goed, op dit forum is het ook doodnormaal dat iedereen willekeurig van nick kan veranderen. Zelfs in dezelfde topic, zoals hier was gebeurd en daarna weer gecorrigeerd. En ja, vergeet ook je eigen bijdrage niet die plots is verdwenen.

Een forum is geen schoolklas waarbij bij elke Jo duidelijk een gezicht te zien is. Ook hebben deze Jo's een achternaam en kan de onderwijzer daar heel handig gebruik van maken.

Lilian1
Wat Jo over inschrijven zegt klopt

Tenminste toen ik een jaar of 16 geleden hier voor het eerst kwam wel. Toen ik Lilian als naam wilde kon dat niet wel Lilian1 want Lilian was al bezet. (nooit gezien trouwens ;))

Forumbeheer Oud...
Nicknaam

In dezelfde topic mag niemand met meerdere namen schrijven. Het kan per ongeluk gebeuren, zoals hier, en dan wordt het aangepast maar het mag niet.

Inschrijven kan alleen maar onder een nieuwe naam. Vervolgens mag je posten onder elke naam die je maar kunt verzinnen en dan kan het voorkomen dat er een naam wordt gebruikt die nog frequent wordt gebruikt door een ander.

Groeten,
Forumbeheer Ouders Online

Jo
@ forumbeheer

Leest u ook uw eigen teksten?

Het is toch van de zotte dat je kunt posten met welke naam je ook maar wilt.
De naam waar je onder zou moeten schrijven is een vaste nickname die verbonden is aan je inschrijving. Zo kunnen er nooit twee en dezelfde nicknames op een zelfde forum voorkomen En voor een ieder zou dan alleen de naam "anoniem" beschikbaar moeten zijn wanneer je even niet herkend wilt worden.

Wil je van nick veranderen, dan via nieuwe inschrijving (of via aanvraag bij forumbeheer) die vervolgens namen afwijst die al in omloop zijn.

Bosbes
Nee hoor Jo

Nee hoor Jo, zo werkt dat niet op OO.
En zo erg is het nou ook weer niet. Lastig/jammer als het een keer mis gaat maar dat is best zeldzaam.

Ik vind het juist heerlijk : ik schrijf niet heel veel, maar bijna altijd als Bosbes.
Máár:
- vroeger was mijn standaardnicknaam een andere. Goed om eens in de zoveel tijd te wisselen (als je wil. Ik vind het zelf in ieder geval fijn).
- in sommige gevallen kies ik even een tijdelijke nicknaam. Nooit om even iets vervelends te zeggen hoor! Het gaat dan om herkenbaarheid voorkomen. Of een onderwerp dat ik liever niet aan Bosbes gekoppeld zie.

Kortom ik vind het helemaal niet 'van de zotte' en ik vermoed dat ik absoluut niet de enige ben!

Forumbeheer Oud...
Beste Jo

Dit is al zolang mogelijk en is ook elke keer behouden bij de overgang naar andere forummethoden. Het gebeurt niet vaak dat er een naam wordt gekozen die op dat moment ook gebruikt wordt door een ander. Door te kiezen voor een wat minder veel voorkomende naam zoals Bosbes voorkom je dat ook.

Groeten,

Forumbeheer Ouders Online

Nickwisselaar
Jo

Ik wissel in veel topics van naam, inderdaad net als Bosbes ok herkenbaarheid te voorkomen.

Ik ben erg blij dat OO ons die mogelijkheid biedt. Anders zou ik denk ik heel veel minder posten en minder topics starten. Reden voor mij om op andere fora niet zo veel te posten.

En het is echt zelfden een probleem. Meestal is dezelfde naam, door een ander gebruikt, een foutje (naam in verkeerde hokje gezet). Is zo hersteld.

tsjor
Lanza

Even terug naar het onderwerp, Lanza: 'Wat ik niet begrijp is waarom niet veel meer mannen die hun kinderwens hebben vervuld kiezen voor sterilisatie.'
Grappig, je weet wel dat vele oudere vrouwen een abortus ondergaan, maar dat neit vertellen. Maar je weet ook dat niet veel meer mannen zich niet laten steriliseren. Hoe weet je dat dan? Vertellen ze je dat ze niet gesteriliseerd zijn? Of veronderstel je dat als iemand niets zegt, dat vrouwen dan wel een abortus hebben ondergaan, maar dat mannen dan ook niet gesteriliseerd zijn?

Ik heb een keer bij een lezing gehoor dat Nederland het land is waar de meeste mannen gesteriliseerd zijn, omdat het hier vaak in onder onderhandeling gaat: vrouw zoveel jaar de pil, nu jij, man, de ingreep. Als ik zo even google op cijfers, dan is het een verhouding van 1:10: 1 abortus op 10 sterilisaties. Nederland is kampioen gesteriliseerde mannen.

Tsjor

Lanza
Maar dus nog

niet genoeg, gezien het feit dat zoveel vrouwen van in de veertig ongepland zwanger raken.

Triva
Tsjor

Kom maar op met die cijfers. Ik weet zeker dat Australie hoger staat. Daar maken de mannen elkaar niet gek met fabeltjes over steriliseren!

Phryne Fisher
Statistieken

Heb jij die cijfers, Lanza? Ik vond dat het merendeel van de vrouwen die abortus ondergaat 25-30 jaar is (vroeger jonger).

Lanza
Ik bedoelde te zeggen

dat het beeld dat vooral tienermeisjes kiezen voor een abortus niet klopt. Meer dan de helft van de vrouwen die kiezen voor een abortus zijn al moeder van een of meerdere kinderen.

Phryne Fisher
Juist ja

Dat van die veertigers is dus niet waar.

Lanza
Ik zal mezelf even quoten:

Dan heb je
wel een heel vertekend beeld. Abortus komt veel voor, juist bij vrouwen die al wat ouder zijn en al kinderen hebben.

Dit klopt dus wel. Het zijn meestal geen tieners en het merendeel van de vrouwen heeft al een kind/ kinderen.

Mijntje
fiom cijfers

Niet merendeel, de helft, zie fiom cijfers.
Maar het doet er niet toe, ik vind het nogal onbeleefd en hautain om er meteen op in te hakken dat het eigen schuld dikke bult is. TS reageert ook niet meer. Zo jaag je iemand weg. Ze zag waarschijnlijk niet te wachten op seksuele voorlichting. Gek he? ;-)

Ondanks anticonceptiemiddelen worden vrouwen soms zwanger en wat mijzelf betreft: ik wil niet dat mijn man zich laat steriliseren en daar wil ik mij helemaal niet over verantwoorden.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.