Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Gerrie

Gerrie

14-11-2008 om 10:25

Baarmoederhoogte

Hoi,

Ik was benieuwd of iemand weet waar ik op het internet een schema kan vinden wat de baarmoeder hoogte 'moet' zijn bij bepaalde duur van de zwangerschap. Ik heb ooit zo'n lijstje gezien in 1 of ander baby/zwangerschapsblad, maar niet bewaard.

gr.
Gerrie

Ilona

Ilona

14-11-2008 om 14:15

Berekening

Volgens het 9 maanden magazine is de berekening als volgt: "het aantal centimeters dat je baarmoeder boven je schaambeen uitkomt plús vier centimeter komt ongeveer overeen met het aantal weken dat je zwanger bent."
Maak je je ongerust of was je gewoon nieuwsgierig?
Ilona

Gerrie

Gerrie

14-11-2008 om 15:47

Nieuwsgierig

Dit meten in centimeters wist ik wel. Ik dacht m.n. aan wat de verloskundigen gebruiken N+4 ed.
Ik maak met niet ongerust of zo. Doe ik niet snel, dat scheelt. Maar in ons draadje van feb. 2009 was bij de een bij 25 weken de meting 1 vinger boven de navel en bij mij 4 vingers boven de navel. Door de VK gelijk verklaard door het feit dat dit m'n 3e zwangerschap is. Maar ik heb even de papieren van de oudste doorgekeken en met ruim 25 weken wat het toen ook 4 vingers boven de navel en bij nr. 2 met 25 pas 2 vingers. Snap je het nog een beetje?
Dus was ik gewoon benieuwd wat de boeken ed. erover zeggen.

mee1977

mee1977

14-11-2008 om 16:08

En dan ligt

het er ook nog aan hoe hoog de onderkant van je baarmoeder ligt.
Bij mij tijdens mijn 3de zwangerschap (loop overtijd) lag de bovenkant baarmoeder wel steeds iets boven de duur dan de zwangerschap, maar de onderkant van de baarmoeder lag ook hoger, dus dan lag de onderkant ook boven mijn schaambot. (snap je nog?)
uitleg vk was inderdaad, dit is de 3de dus je baarmoeder heeft minder nodig om te groeien, en je banden zijn al 2 keer opgerekt, dus komt je baarmoeder gewoon in zijn geheel wat hoger te liggen..

Snap je nog wat ik bedoel??

Dees 68

Dees 68

14-11-2008 om 21:52

En of...

je navel wel in het midden van je buik zit.

Bij mij zat de navel lager dan het midden en zat de bovenkant van de baarmoeder dus hoger boven de navel dan gemiddeld.

Hier

Ik ben 22 weken zwanger maar met de laatste controle, vorige week, lag mijn baarmoeder op de hoogte voor ca. 26 weken. Komt volgens de vk ook doordat het mijn 4e zwangerschap is. Maar ik had volgens mij bij de de oudste en derde ook zo'n hoogliggende baarmoeder en bij de 2e ging het volgens het boekje... Nu ik er over nadenk wel vreemd inderdaad maar ik vertrouw dan maar op de VK. Heb geprobeerd het te googlen maar daar ben ik niet zo sterk in denk ik.

3 kids mam

3 kids mam

16-11-2008 om 19:45

Juist laag

Mijn baarmoeder zat bij de derde juist erg laag. Ik dacht dat het daarom misschien een klein kindje zou zijn maar hij was 4040 gram. Hij lag gewoon erg in elkaar en compact in mijn buik volgens de vk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.