Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Nancy!

Nancy!

16-03-2010 om 14:08

Bevallen met infuus ivm streptokok

Wie kan me iets vertellen over haar ervaring met het bevallen met een infuus door de streptokok?

Ik kan wel droge informatie vinden (de patientenfolders) en veel ervaringen van kindjes die ziek werden omdat men niet wist dat er een streptokok besmetting was.

Maar gelukkig weten ze het bij mij en kunnen ze voorzorgsmaatregelen nemen. Maar ik merk dat ik graag van gewone vrouwen hoor hoe dat dan ging, en daar kan ik niet veel over vinden.

Hopelijk hier wel?

Merel78

Merel78

16-03-2010 om 15:42

Vriendin

een vriendin van mij had dit volgens mij ook, ik dacht ook dat het ging om streptokok, maar 100% zeker ben ik er niet van. ze moest in elk geval wel voor de bevalling aan een infuus met antibiotica. Bij haar moest ze sowieso in het ziekenhuis bevallen, wel met de eigen vk, maar ze moest zich op tijd melden als het echt ging beginnen (bij haar, 7 uur 's morgens de weeen, tegen elf uur in het ziekenhuis, 2e infuus was rond 3 uur, vanaf half 5 ging het heel snel, rond half 7 's avonds bevallen). Ze heeft voor zover ik weet 2 keer een infuus met antibiotica gehad, die eerst 'leeg' moesten voordat ze zou mogen gaan persen. ze heeft het onbewust ws. ook tegengehouden, want na het 2e infuus ging het behoorlijk snel. Haar kindje is verder gezond geboren. Ze zijn een nachtje in het ziekenhuis gebleven (weet niet of dit 'moest' of dat ze dat deden omdat ze rond een uur of 7 's avonds bevallen is en ze je dan vaak een nachtje laten blijven omdat je dan geen kraamzorg meer hebt).
Ik hoop dat je in elk geval ervaringen hier nog kunt lezen van vrouwen die het ook gehad hebben.

Merel

Juul M

Juul M

22-03-2010 om 03:47

Streptokokken

zo te horen is het in Nederland erg anders. Ik ben verloskundige in AUstralie (eerst in Nieuw Zeeland) en in AU checken ze bij elke vrouw of ze streptokokken heeft zo rond de 36 weken. Het is een normale bacterie die ongeveer 40% van de vrouwen heeft! Het komt en het gaat dus als je het met 36 weken hebt, is er een grote kans dat je het met 40 weken hebt, maar hoeft niet. Ook kan het andersom, dus niets met 36 weken tijdens de test, maar zijn ze er toch met 40 weken! Hier maken ze er geen probleem van en zullen ze je er niet voor inleiden. Het kan geen kwaad zolang de vliezen niet gebroken zijn. Je kan dus normaal bevallen hier. Als je echter positief bent, dan moet je binnenkomen als de bevalling is begonnen of als je vliezen zijn gebroken en krijg je antibiotica via een IV in je hand (penicillin elke 4 uur tenzij je allergisch bent daarvoor). Is de test negatief, dan krijg je de antibiotica als je vliezen meer dan 18 uur gebroken zijn. In NZ kan je nog altijd gewoon thuis bevallen trouwens. Het risico voor de baby is erg klein, maar ze kunnen er erg ziek van worden! Dat wel. Wat ze hier doen na de bevalling is swabs nemen uit de oren (gewoon zo rond het oor met een wattestaafje) en nemen wat gastric acid uit de babies maag als de test positief was. Ze houden een beetje een oogje op de baby met name de temperatuur zodat als er tekenen zijn, de baby antibiotica gaat krijgen want de uitslag van de swabs duurt 2 dagen. Echt, het risico is erg klein en het komt heel veel voor dat een vrouw streptokokken heeft. Ben dus wat verbaast dat ze je daarvoor gaan inleiden, want het zit er nu en het kon er 3 maanden geleden ook al zitten en het kan geen kwaad als de vliezen niet gebroken zijn. Maar ieder land is anders. In ieder geval heel veel sterkte, niet te veel zorgen maken, een extra oogje op baby houden, want ja, ze kunnen erg ziek worden, maar komt dus niet veel voor.
Juul

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.